Ліга чемпіонів, 3-й кваліфікаційний раунд, матч-відповідь. «Штурм» – «Динамо». Прев’ю

Ліга чемпіонів, 3-й кваліфікаційний раунд, матч-відповідь. «Штурм» – «Динамо». Прев’ю

У вівторок, 9 серпня, у Граці на Stadion Graz Liebenau відбудеться матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між австрійським «Штурмом» та київським «Динамо» (початок – о 21:30). Нагадаємо, перший матч, що пройшов у польському Лодзі, завершився мінімальною перемогою динамівців – 1:0.

«Штурм» (Грац, Австрія)

Між двома матчами проти «Динамо» команда з Грацу провела поєдинок у рамках національного чемпіонату, зігравши на виїзді внічию з «Рідом» – 1:1 (Моншайн, 78, з пенальті – Ланг, 11). Примітно, що господарі змогли відігратися, граючи в меншості з 61-ї хвилини.

Після трьох турів в активі команди з Грацу п’ять очок (1 перемога, 2 нічиї, різниця м’ячів – 4:3) і відставання на два бали від лідера, ЛАСКа.

Також «Штурм» поповнився новачком – 19-річним голландським форвардом Емануелем Емегою з бельгійського «Антверпена», який уже встигнув дебютувати за «штурмівців», вийшовши на заміну в другому таймі матчу з «Рідом».

«Динамо» (Київ, Україна)

Динамівці вирушили до місця проведення поєдинку традиційно за дві доби. У майбутньому матчі тренерський штаб розраховує на 25 футболістів, у тому числі на півзахисника Віктора Циганкова, який пропустив перший поєдинок через проблеми з привідним м’язом.

Надовго вибув із гри нападник Владислав Супряга. Футболісту зробили операцію в Мюнхені на тазостегновому суглобі, реабілітація займе до чотирьох місяців.

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Штурм»

Прийшли: Томі Хорват (центральний півзахисник, «Мура» Словенія), Весель Демаку (опорний півзахисник, «Аустрія»), Давід Шнегг (лівий захисник, «Венеція» Італія), Домінік Ороз (центральний захисник, «Вітесс» Нідерланди), Крістофер Джуліані (воротар, «Капфенберг»), Емануель Емега (нападник, «Антверпен» Бельгія).

Пішли: Андреас Куен (лівий півзахисник, 37 матчів у всіх турнірах сезону-2021/2022, 2 голи), Лукас Ягер (опорний півзахисник, 38/1), Андерсон Ньянгбо (атакуючий півзахисник, 38/3).

«Динамо»

Прийшли: Владислав Дубінчак, Томаш Кендзьора, Беньямін Вербич, Владислав Супряга, Владислав Ванат (усі – повернення з оренди).

Пішли: Карлос де Пена («Інтернасьйональ» Бразилія), Георгій Цитаїшвілі («Лех» Польща, оренда), Жерсон Родрігес («Аль-Вехда» Саудівська Аравія, оренда), Фран Соль («Малага» Іспанія, оренда), Ерік Рамірес («Слован» Словаччина, оренда), Вітіньйо («Атлетико Паранаенсе» Бразилія, оренда), Беньямін Вербич («Панатінаїкос» Греція), Сідклей («Куяба» Бразилія), Міккель Дуелунд (НЕК Нідерланди), Ібрагім Каргбо («Докса» Кіпр).

Відомий потенційний суперник

Нагадаємо, клуби, які успішно подолають третій етап відбору, вийдуть до раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів, а ті, що програли, потраплять до групового турніру Ліги Європи. За підсумками проведеного жеребкування «Динамо» та «Штурм» дізналися свого потенційного суперника — переможець українсько-австрійського протистояння зіграє з сильнішим у протистоянні між «Бенфікою» та «Мідтьюлландом» (перший матч завершився перемогою португальців – 4:1).

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Штурм» — «Динамо»

9 серпня, 21:30, Грац, Stadion Graz Liebenau

ТБ трансляція — Setanta Sports, «2+2» (із затримкою у 15 хвилин)

Суддівські призначення

Арбітр у полі — Іван Кружляк

Асистенти арбітра — Бранислав Ганцко, Ян Позор

Четвертий арбітр — Петер Краловіч (усі – Словаччина)

Арбітр VAR – Крістіан Дінгерт, асистент арбітра VAR – Крістіан Дітц (обидва – Німеччина)

Спостерігач арбітражу – Тер’є Хауге (Норвегія)

ОСОБИСТІ ПРОТИСТОЯННЯ

До цього сезону «Динамо» та «Штурм» не перетиналися на офіційному рівні в єврокубках, провівши лише одного разу товариський матч. Відбувся він узимку 2018 року в іспанській Марбельї та завершився перемогою австрійського клубу.

23.01.2018. Товариський матч. «Динамо» – «Штурм» – 0:2

03.08.2022. Ліга чемпіонів, 3-й кваліфікаційний раунд. «Динамо» – «Штурм» – 1:0 (Караваєв, 28)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер