Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Зальцбург»: представляємо арбітра

Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Зальцбург»: представляємо арбітра

На першому поєдинку раунду плей-оф Ліги чемпіонів між київським «Динамо» та австрійським «Зальцбургом» працюватиме бригада арбітрів на чолі з Сандро Шьорером.

Майбутній рефері народився 6 червня 1988 року в невеличкій комуні Бюттікон. Уже в 17 років Шьорер закінчив кваліфікаційні курси футбольного арбітра, і в 2011-му уже працював на матчах другого за силою дивізіону країни - Challenge League. За два роки Сандро дебютував у Суперлізі на поєдинку між «Лозанною» та «Туном».

З 2015-го Шьорер є арбітром ФІФА. Зарекомендувавши себе з найкращого боку, уже в 2020-му Сандро отримав призначення на матч групового етапу Ліги чемпіонів між «Барселоною» та «Ференцварошем». Таким чином, уродженець Бюттікона став першим швейцарцем із 2011 року, після Массімо Бусакки, якому довірили працювати на поєдинку основної стадії найпрестижнішого клубного турніру Європи. Також важливою віхою в кар'єрі Шьорера став фінальний турнір Євро-2021 (U21), що проходив в Угорщині та Словенії, на якому він провів три матчі, в тому числі півфінальний поєдинок між Німеччиною та Нідерландами. У тому ж році Сандро працював на фінальній частині Євро-2020, виконуючи функції четвертого арбітра на п'яти поєдинках.

У другій частині сезону-2021/2022 Шьорера перевели до категорії Еліт арбітрів ФІФА. У 2023 році Сандро отримав серйозну травму литкового м'язу, через яку вимушений був відмовитися від чемпіонату світу U20, що проходив у Аргентині. Через пошкодження рефері вимушений був пропустити значну частину сезону-2023/2024, але це не завадило йому потрапити до числа офіційних осіб на матчі фінальної частини Євро-2024 у Німеччині. Тим самим він став першим за 14 років швейцарцем, після вже згадуваного Массімо Бусакки, який працював на великому турнірі в якості головного арбітра. Перед одним із поєдинків, між Грузією та Португалією, бригада Шьорера зіштовхнулася із проблемою. Уся справа в тому, що один із асистентів Сандро, а саме Стефан Де Алмейда, має португальські корені, тож його довелося замінити на Стефана Луппа із бригади німця Фелікса Цвайєра.

А поки найголовніше у своїй кар'єрі призначення Шьорер отримав відносно нещодавно. 14 серпня швейцарець працював на матчі за Суперкубок УЄФА між переможцями Ліги чемпіонів та Ліги Європи - мадридським «Реалом» та італійською «Аталантою» відповідно. Мадридці здобули перемогу - 2:0, а Сандро зафіксував 31 фол та показав 4 попередження.

Нагадаємо, матч «Динамо» - «Зальцбург» відбудеться в Любліні на стадіоні «Арена Люблін» та розпочнеться о 21:00 за місцевим часом (22:00 за київським).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер