Ліга чемпіонів. Груповий етап. 1-й тур. «Динамо» – «Бенфіка». Прев’ю матчу

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 1-й тур. «Динамо» – «Бенфіка». Прев’ю матчу

У вівторок, 14 вересня, київське «Динамо» проведе матч 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів-2021/2022. «Біло-сині» прийматимуть на НСК «Олімпійський» бронзового призера чемпіонату Португалії – лісабонську «Бенфіку».

Слова перед матчем

Мірча Луческу, головний тренер «Динамо»: «На нас чекає складна гра з сильним суперником. Сподіваємося на допомогу вболівальників і чекаємо їх у великій кількості завтра. Ми граємо проти досвідченої команди, майже всі футболісти довгі роки грали за найкращі клуби Європи, і мають великий досвід міжнародних ігор, за збірні. Це Отаменді, Вертонген, Жоао Маріо, Піцці, Сеферович. Наші гравці, особливо молоді, повні ентузіазму, вони хочуть себе показати і добре грати за «Динамо». Якщо в минулому році ми виступали в Лізі чемпіонів вперше після п'ятирічної паузи, то зараз ми повинні хотіти більшого, зробити крок вперед в Лізі чемпіонів. Думаю, нас чекає цікава зустріч».

Жорже Жезуш, головний тренер «Бенфіки»: «Як у тренера, у мене є перед грою відчуття, що моя команда суперсильна, мотивована, добре знає суперника і здатна перемагати. Команда добре впоралася зі складними ситуаціями за кілька ігор. Ми повинні впоратися і добре зіграти в першій грі. Ми дуже добре управляли командою з фізичної та психологічної точки зору, за допомогою всієї структури. Ми дуже впевнено їдемо до Києва.

Якщо дивитися на київське «Динамо» як на найслабшу команду в групі, це буде неправдою. У київського клубу найкваліфікованіший тренер у світі - Луческу я дуже поважаю і захоплююся. У нього є команда, в якій п'ять основних гравців збірної. Це явні ознаки того, що ми будемо грати проти чудової команди. Ми можемо виграти. Я не дивлюся на київське «Динамо» інакше, ніж на «Барселону» або «Баварію». Для мене київське «Динамо» так само сильне, як і решта команд. Проти «Барселони» я думаю, що виграю, проти «Баварії» я думаю, що виграю, і проти київського «Динамо» те ж саме».

ШЛЯХ КОМАНД

- «Динамо», ставши чемпіоном України за підсумками сезону-2020/2021, почне свій виступ у Лізі чемпіонів відразу з групового етапу, й матч із «Бенфікою» стане для «біло-синіх» першим у нинішньому сезоні на міжнародній арені.

- «Бенфіка» подолала два кваліфікаційних раунди, аби пройти до групового етапу. Підопічні Жорже Жезуша обіграли в обох матчах московський «Спартак» – 2:0 у гостях та 2:0 удома, а потім виявилися сильнішими за голландський ПСВ – 2:1 удома та 0:0 на виїзді.

«Спартак» — «Бенфіка» — 0:2

«Бенфіка»: Влаходімос, Гонсалвеш (Жілберту, 65), Веріссімо, Отаменді, Вертонген, Піцці (Евертон, 65), Жоау Маріо, Вайгль, Рафа Сілва (Таарабт, 83), Сеферович (Рамос, 37), Грімальдо (Жіл Діаш, 84).

Голи: Рафа Сілва (51), Жілберту (74).

«Бенфіка» – «Спартак» – 2:0

«Бенфіка»: Влаходімос, Веріссімо, Отаменді, Вертонген (Морату, 46), Грімальдо, Гонсалвеш (Жілберту, 77), Жоау Маріо, Рамос (Яремчук, 64), Піцці (Евертон, 64), Вайгль, Рафа Сілва (Таарабт, 86).

Голи: Жоау Маріо (58), Жиго (90+2, автогол).

«Бенфіка» – ПСВ – 2:1

«Бенфіка»: Влаходімос, Діого Гонсалвеш (Алмейда, 71), Отаменді, Веріссімо, Морату, Вайгль (Евертон, 71), Жоау Маріо (Таарабт, 86), Грімальдо, Яремчук (Рамос, 71), Рафа Сілва, Піцці (Мейте, 71).

Голи: Рафа Сілва (10), Вайгль (42) – Гакпо (51).

ПСВ – «Бенфіка» – 0:0

«Бенфіка»: Влаходімос, Жілберту (Алмейда, 61), Отаменді, Веріссімо, Морату, Жоау Маріо (Евертон, 74), Вайгль, Грімальдо, Яремчук (Рамос, 61), Рафа Сілва (Мейте, 74), Таарабт (Вертонген, 54).

Вилучений: Веріссімо (32).

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Вітіньйо (лівий півзахисник), Ерік Рамірес (нападник), Денис Антюх (лівий півзахисник), Владислав Кулач (нападник), Ілля Шкурін (нападник).

Пішли: Жерсон Родрігес (лівий півзахисник), Міккель Дуелунд (лівий півзахисник), Георгій Цитаїшвілі (правий півзахисник), Сідклей (лівий захисник), Фран Соль (нападник), Назарій Русин (нападник), Клейтон (правий півзахисник), Мохаммед Кадірі (центральний півзахисник), Беніто (лівий півзахисник), Тудор Белуце (центральний півзахисник).

«Бенфіка»

Прийшли: Роман Яремчук (центрфорвард, "Гент"), Суаліхо Мейте (опорний півзахисник, "Торіно"), Жиль Діаш (лівий захисник, "Монако"), Родріго Піньо (центрфорвард, "Марітіму"), Жоау Маріо (центральний півзахисник, "Інтер"), Неманья Радоньїч (вінгер, "Марсель"), Валентіно Лазаро (правий півзахисник, "Інтер")

Пішли: Жота (оренда, вінгер, "Селтік"), Андреас Самаріс (центральний півзахисник, без клубу), Педріньо (вінгер, "Шахтар"), Лука Вальдшмідт (центрфорвард, "Вольфсбург"), Нуну Тавареш (лівий захисник, "Арсенал"), Франко Черві (вінгер, "Сельта"), Карлос Вінісіус (оренда, центрфорвард, ПСВ), Філіп Кровінович (атакуючий півзахисник, "Хайдук"), Альфа Семеду (опорний півзахисник, "Віторія Гімарайнш"), Томаш Тавареш (оренда, правий захисник, "Базель"), Чікінью (оренда, атакуючий півзахисник, "Брага"), Нуну Сантуш (оренда, атакуючий півзахисник, "Пакуш Феррейра"); Жардел (центральний захисник, без клубу).

КАДРОВІ ПРОБЛЕМИ

«Динамо»

У «Динамо» точно не зіграють травмовані нападник Артем Бєсєдін, захисник Денис Попов, а також нападник Ерік Рамірес, який захворів на коронавірус, під питанням участь півзахисника Віталія Буяльського.

«Бенфіка»

У «Бенфіки» гру пропустить захисник Лукас Веріссімо, поки не займаються в загальній групі захисник Андре Алмейда та воротар Свілар, також під питанням участь у матчі захисника Ніколаса Отаменді, який, щоправда, прийшов із головним тренером на передматчеву прес-конференцію.

Старт у національних чемпіонатах

«Динамо» зі старту сезону провело 9 матчів – сім у чемпіонаті України та два товариських на виїзді з турецьким «Фенербахче» (1:1) та міланським «Інтером» (0:3). У національній першості «біло-сині» набрали 19 очок (6 перемог, 1 нічия, м’ячі – 22:2) та одноосібно очолюють турнірну таблицю, випереджаючи донецький «Шахтар» на 3 бали.

«Бенфіка» провела 9 офіційних матчів. У національному чемпіонаті підопічні Жорже Жезуша йдуть без втрат після 5 турів (різниця м’ячів – 13:2), випереджаючи «Порту», що йде другим, вже на 4 очки. У Лізі чемпіонів, як уже писалося вище, «орли» подолали два кваліфікаційних раунди, не зазнавши жодної поразки у протистоянні зі «Спартаком» та ПСВ.

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Динамо» (Київ, Україна) — «Бенфіка (Лісабон, Португалія)

14 вересня, 22:00, НСК «Олімпійський»

ТБ трансляція — «MEGOGO»

Суддівські призначення

Арбітр у полі — Ентоні Тейлор

Асистенти арбітра — Гаррі Бесвік, Адам Нунн

Четвертий арбітр — Крейг Поусон

Арбітр VAR – Кріс Кавана, асистент арбітра VAR – Джарред Гаван Джіллетт (усі – Англія).

Особисті протистояння

Кубок чемпіонів 1991/1992, груповий турнір

27.11.1991. «Динамо» — «Бенфіка» — 1:0 (Саленко, 31).

01.04.1992. «Бенфіка» — «Динамо» — 5:0 (Сезар Бріту, 25, 63, Ісайяш, 71, Юран, 83, 88).

Ліга чемпіонів УЄФА 2016/2017, груповий етап

19.10.2016. «Динамо» — «Бенфіка» — 0:2 (Сальвіо, 9, пен., Черві, 55).

01.11.2016. «Бенфіка» — «Динамо» — 1:0 (Сальвіо, 45+2, пен.).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер