Ліга Конференцій. 3-й кв. раунд. «Аріс» - «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Ліга Конференцій. 3-й кв. раунд. «Аріс» - «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

У четвер, 10-го серпня, київське «Динамо» розпочало свої виступи на міжнародній арені у сезоні 2023/2024. Наша команда провела перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій УЄФА проти грецького «Аріса» із Салоніків. Це був виїзний поєдинок для нашої команди, він пройшов на стадіоні імені Клеантіса Вікілідіса за присутності глядачів, від яких кияни встигли відвикнути.

У новому для себе турнірі «біло-сині» стартували з мінімальної поразки 0:1. Єдиний м’яч наша команда пропустила у другому таймі з пенальті.

Обидві команди з перших хвилин взяли високий темп. Першого небезпечного удару по воротах завдав Монтойя низом – вийшло неточно. Загалом, на початку зустрічі агресивніше виглядали господарі, які за підтримки активних уболівальників чинили тиск на володіння киян. З наступним ударом Феррарі впорався Бущан, а Жюль пробив поруч зі стійкою. Динамівці намагалися відповісти спробою Беніто, але удар у нього відверто не вийшов. Взявши м’яч під контроль, українці змогли відсунути гру від власних воріт, але попереду у них виходило не все.

В одному з епізодів на ударній позиції опинився Моберг-Карлссон, який мав усі шанси, щоб відзначитися, але Дубінчак спиною заблокував цей удар, перевівши м’яч на кутовий. Надалі у матчі було багато боротьби та жорстких зіткнень, гра, переважно, проходила у середині поля, причому, м’ячем більше володіли гості. В останні хвилини тайму динамівці дещо активізувалися, але їхні намагання створити гостроту біля чужих воріт суперник нейтралізовував на підступах до власного штрафного майданчика чи вже у ньому.

Другий тайм розпочався із несподіваного удару Морона з-за меж штрафного майданчика – м’яч пролетів вище поперечини. Греки взяли м’яч під свій контроль, українці ж намагалися створити загрозу біля чужих воріт після стандартних положень, але подачі від кутової позначки та зі штрафних вигоди нашій команді не принесли. Натомість біля протилежних воріт було гаряче, коли Морон дочекався забігання Даріди та зробив навісну передачу на партнера, той прицільно пробивав головою з лінії воротарського майданчика – свою команду виручив Бущан, здійснивши ефектний сейв.

А в наступному моменті греки заробили пенальті: після подачі кутового Фабіано пробивав головою, і суддя помилково вирішив, що м’яч влучив у руку Сироті. Одинадцятиметровий удар виконав Пальма, він виявився несильним, Бущан вгадав напрямок польоту м’яча, але відбити його, на жаль, не зміг. Динамівці відповіли ударом Шапаренка у дотик у площину воріт – Куеста м’яч забрав. Незабаром після хорошої комбінації та пасу Беніто завершального удару завдавав той же Шапаренко, але не влучив у дальній кут.

Небезпечними у виконанні господарів були штрафні удари. В одному з моментів після навісу удару завдавав Фабіано і лише трохи не влучив у ворота. А в іншому після подачі Матарріти тому ж Фабіано знову забракло влучності. Наприкінці зустрічі хорошим ударом відзначився Ярмоленко, але пробив по центру, і голкіпер знову забрав м’яч. А вже у компенсований час врятував свою команду вже Бущан, який ногою зміг відбити удар Менендеса з кількох метрів.

Тож, у підсумку, 0:1 – мінімальна поразка «Динамо» на виїзді. Нагадаємо, що матч-відповідь відбудеться за тиждень, 17-го серпня, у Бухаресті на Stadionul Giulești.

Ліга Конференцій. 3-й кв. раунд. Перший матч

«Аріс» - «Динамо» – 1:0 (0:0)

10.08.2023. Салоніки, стадіон імені Клеантіса Вікілідіса

«Аріс»: 23. Куеста, 33. Монтойя, 4. Фабіано, 22. Одубайо, 3. Феррарі, 20. Джурасек (10. Рупп, 58), 30. Жюль, 16. Даріда (24. Павічіч, 82), 32. Моберг-Карлссон (27. Менендес, 58), 80. Морон, 17. Пальма (13. Матарріта, 76).

«Динамо»: 1. Бущан, 44. Дубінчак, 34. Сирота, 4. Попов, 24. Тимчик, 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 81), 5. Сидорчук (6. Бражко, 82), 29. Буяльський, 22. Кабаєв (91. Волошин, 82), 7. Ярмоленко, 77. Беніто.

Гол: Пальма (69, з пен.)

Попереджені: Жюль (38), Монтойя (50), Фабіано (54), Менендес (64), Феррарі (90+1) – Тимчик (3), Шапаренко (16).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер