Ліга Конференцій. 3-й кв. раунд. «Динамо» - «Аріс» – 2:1 (6:5 по пен.). Звіт про матч

Ліга Конференцій. 3-й кв. раунд. «Динамо» - «Аріс» – 2:1 (6:5 по пен.). Звіт про матч

У четвер, 17-го серпня, київське «Динамо» провело матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій УЄФА проти грецького «Аріса» із Салоніків. Це був домашній поєдинок для нашої команди, він пройшов на стадіоні «Джулешті» у Бухаресті та завершився перемогою киян у серії післяматчевих пенальті. Нагадаємо, у першій зустрічі «біло-сині» поступилися з рахунком 0:1.

Динамівці одразу взяли м’яч під контроль, але створювати небезпечні моменти протягом певного часу не виходило. Першого удару по воротах завдав Сидорчук, але вийшло неточно. «Аріс» свідомо віддав ініціативу киянам та діяв за рахунком, не ризикуючи, тому і у Бущана особливої роботи не було. Динамівцям же було непросто проходити насичений захист суперника. Одного разу Шапаренко виконав штрафний удар, але Хутесіотіс м’яч забрав. А на подачу того ж Шапаренка від кутової позначки ніхто з партнерів не відгукнувся.

Спроби греків теж не виглядали небезпечними ані з гри, а ні після стандартних положень. Зокрема, удари Фабіано, Пальми та Даріди не несли у собі загрози. У другій половині тайму українці розіграли ще один кутовий, яких у нашої команди було достатньо, але знову безрезультатно. Господарі створювали різноманітні комбінації, але, в основному, на своїй половині поля. А ось греки своєю ледь не єдиною нагодою скористалися сповна: Пальма залишився без опіки на лівому фланзі, отримав м’яч та зробив прострільну передачу, на яку відгукнувся Джурасек та з центру воротарського майданчика переправив м’яч у сітку – 0:1.

Незадовго до свистка на перерву Пальма пробивав у ближній кут воріт, влучив у сітку, але із зовнішнього боку. А на останній хвилині першої половини зустрічі динамівці змогли зрівняти рахунок: Сидорчуку вдалась прекрасна навісна передача до штрафного майданчика, де Волошин не менш чудовим ударом головою перекинув воротаря – 1:1.

Другий тайм динамівці розпочали активніше, але, стримавши тиск, гості скористалися помилкою киян у захисті та провели перспективну атаку, яку якимось дивом на дальній стійці не зміг завершити Моберг-Карлссон, відверто «пробачивши» нашу команду. У відповідь хороший удар вийшов у Сидорчука, але трохи неточно. Незабаром греки провели затяжну багатоходову атаку, але динамівці нейтралізувати потенційну загрозу. Не дали кияни суперникам завдати прицільних ударів і у наступних атаках.

У динамівців відзначимо удар Ярмоленка у площину воріт, з яким впорався воротар. Виручив він і після удару Буяльського з-за меж штрафного майданчика. Відбилися гості і після спроби Волошина, коли наш футболіст як слід не влучив по м’ячу. А ось наступна атака українців вийшла результативною. Спрацювали заміни: Андрієвський вчасно помітив забігання Караваєва, зробив на нього передачу, яку Олександр замкнув влучним ударом в один дотик у дальні кут.

На останній хвилині основного часу динамівці заробили штрафний удар, який виконав Андрієвський – Хутесіотіс зміг зреагувати. Надалі «Аріс» ще встиг виконати кутовий, але «біло-синім» відверто пощастило, що суперник пробив трохи вище поперечини.

Таким чином, за сумою двох матчів рахунок став 2:2, і було призначено додатковий час – два екстра-тайми по 15 хвилин. Перший з них розпочався гострим прострілом Діалло, на який зовсім трохи не встиг Ярмоленко. Далі команди обмінялися перспективними стандартами, але в обох випадках з однаковим результатом – без забитих м’ячів. Наприкінці першої 15-хвилинки м’яч взяли під контроль футболісти «Аріса», і у них виходило непогано атакувати, зокрема, коли на удар Павічіча у ближній кут із близької відстані зреагував Бущан, врятувавши свою команду, та коли Хрістодулопулос виконав небезпечний штрафний удар, але м’яч пролетів поруч зі стійкою.

На початку другого екстра-тайму гості залишилися у меншості – другу жовту картку за фол проти Дубінчака отримав Павічіч та був вилучений з поля. Але, незважаючи на це, спроби динамівців забити переможний гол не приносили успіху. В одному з епізодів якраз грекам вдалася гостра контратака, а потім вони ще й ледь не забили після подачі від кутової позначки – з ударом Фабіано головою зміг впоратися Бущан, продемонструвавши непересічну реакцію. Вирішити долю протистояння міг Діалло, але після пасу Дубінчака його на мить випередив воротар греків.

Тож переможець визначався у серії післяматчевих пенальті, яка виявилася напруженою та драматичною. Команди задали по 7 ударів, Хутесіотіс та Бущан відбили по одному, а Одубайо пробив вище воріт! У підсумку – 6:5, і «Динамо» проходить далі!

Ліга Конференцій. 3-й кв. раунд. Матч-відповідь

«Динамо» - «Аріс» – 2:1 (6:5 по пен.)

17.08.2023. Бухарест, стадіон «Джулешті»

«Динамо»: 1. Бущан, 44. Дубінчак, 34. Сирота, 25. Дячук, 24. Тимчик (20. Караваєв, 71), 10. Шапаренко (18. Андрієвський, 71), 5. Сидорчук (6. Бражко, 71), 29. Буяльський, 91. Волошин (30. Діалло, 81), 7. Ярмоленко (77. Беніто, 106), 11. Ванат (9. Перріс, 106).

«Аріс»: 94. Хутесіотіс, 33. Монтойя, 4. Фабіано, 22. Одубайо, 3. Феррарі, 20. Джурасек (10. Рупп, 59), 30. Жюль (12. Замора, 106), 16. Даріда (24. Павічіч, 75), 32. Моберг-Карлссон (27. Менендес, 59), 80. Морон (7. Хрістодулопулос, 82), 17. Пальма (13. Матарріта, 82).

Голи: Волошин (45), Караваєв (85) – Джурасек (39)

Попереджені: Сирота (105+1), Андрієвський (110), Бущан (120+1), Дубінчак (120+1) – Павічіч (79), Матарріта (89), Одубайо (111), Хрістодулопулос (120+1)

Вилучений: Павічіч (106, повторне попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер