Ліга конференцій. «Аріс» – «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

Ліга конференцій. «Аріс» – «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу відповів на питання журналістів перед матчем із «Арісом» у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги конференцій.

- Мені дуже добре знайомий грецький футбол. Я приїздив до вашої країни і в якості гравця, і в якості тренера. Розумію, що завтра буде неймовірна атмосфера, вболівальники будуть палко, як вони добре вміють, підтримувати своїх футболістів, але все буде вирішуватися на полі.

У «Аріса» хороша команда, виступають досвідчені виконавці, середній вік яких – 28-29 років. Їм вдалося створити сильну конкурентоспроможну команду. У нас же іноземні футболісти поїхали через війну, також ми не можемо запрошувати гравців із українського чемпіонату, тож розраховуємо на вихованців власної Академії. За кількістю таких вихованців ми серед найкращих клубів Європи. Це добре, але, з іншого боку, у наших футболістів немає достатньо досвіду виступів на високому рівні.

- У двох останніх матчах ви були незадоволені діями воротаря та захисників біля власних воріт. Які очікування маєте перед завтрашньою грою?

- Просто хочу, щоб вони не припускалися помилок (посміхається). Але на нас очікує зовсім інший турнір. Приміром, наш захист відіграв дуже добре проти «Аль-Хіляля», ми виграли той матч – 1:0. Думаю, якщо ми завтра зіграємо 0:0, це буде хороший результат для нас.

- Майбутнє протистояння, напевно, особливе для вас, оскільки ваш син Разван лише нещодавно працював у Греції. Чи спілкувалися ви з ним?

- У цьому не було потреби. У мене достатньо досвіду, щоб не звертатися до нього по таких питаннях, так само і він досвідчений тренер, тож ми подібні речі не обговорюємо. Ми – професіональні тренери, і те, що ми бачимо на власні очі, достатньо для нас.

- Що ви можете сказати про «Аріс»? Які сильні якості виділите у суперника?

- На це я зможу відповісти вам завтра після матчу.

- Для кого з суперників – «Динамо» чи «Аріса» – вихід до наступного раунду важливіший? Усі ми розуміємо, що «Динамо» – досвідчений єврокубковий боєць, із багатьма здобутками на міжнародній арені…

- Це не та сама команда, яка була раніше. Ми граємо у футбол в умовах війни, і він дуже відрізняється від того, що був за мирного життя. Тут сидить Сергій Сидорчук, і він може підтвердити, що ми провели 13 годин у поїзді до Чернівців, 4 години в автобусі їхали до Сучави, і потім ще 2,5 години летіли до Салонік. Як ви думаєте, в яких кондиціях перебувають футболісти після такої дороги?

Так само було й минулого сезону. Ми грали у Кракові, поверталися до України на матчі внутрішнього чемпіонату, потім знову їхали до Кракова, двічі на тиждень проводячи по дев’ять годин в автобусі. Зараз ми вирішили грати в Бухаресті, оскільки до нього простіше добиратися, а в чемпіонаті будемо проводити домашні матчі в Одесі.

Тож ми ніяк не можемо порівнювати попередні роки з нинішнім часом. Але я сподіваюся, що ми зможемо дати бій супернику, і показати хорошу гру в завтрашньому поєдинку.

- Наскільки спекотна погода вплине на вашу команду?

- Вона вплине на обидві команди і важко буде всім.

- Чи згодні ви з тим, що футболісти «Аріса» будуть грати розкутіше в завтрашньому матчі?

- «Аріс» гратиме вдома, буде впевненішим у своїх силах, і ми маємо так побудувати свою гру, щоб постаратися виграти. Це нормальна ситуація для нашої команди, оскільки «Динамо» – це бренд, і в кожному матчі ми маємо боротися за максимальний результат. При цьому ми розуміємо, що більшість часу доведеться оборонятися, тож потрібно з максимальною ефективністю використовувати ті моменти, які будуть у нас біля чужих воріт. Їх не буде у нас 20, але ми докладемо всіх зусиль, аби виграти завтра. Так само докладе всіх зусиль і «Аріс», щоб здобути перемогу.

Упевнений, що й на матч-відповідь до Бухареста приїде велика кількість грецьких фанатів, тож нам потрібна підтримка наших уболівальників – як українців, так і румунів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер