Ліга Конференцій. Раунд плей-оф. «Динамо» - «Бешикташ» – 2:3 . Звіт про матч

Ліга Конференцій. Раунд плей-оф. «Динамо» - «Бешикташ» – 2:3 . Звіт про матч

У четвер, 24-го серпня, київське «Динамо» провело перший матч раунду плей-оф кваліфікації Ліги Конференцій УЄФА проти турецького «Бешикташа» зі Стамбулу. Це був домашній поєдинок для нашої команди, він пройшов на стадіоні «Джулешті» у Бухаресті та завершився мінімальною перемогою турків 3:2. Нагадаємо, на попередній стадії «біло-сині» пройшли грецький «Аріс» (0:1 на виїзді та 2:1 (6:5 по пен.) вдома). Примітно, що у День незалежності наша команда вийшла на поле в резервному комплекті ігрової форми синьо-жовтого кольору.

Динамівці активно розпочали поєдинок та одразу заходилися створювати небезпеку біля воріт суперника. Попов зробив хорошу передачу справа, але Ванату не вдалося вразити ворота. Незабаром кияни заробили право на небезпечний штрафний удар – Шапаренко добре подав, але Ванат пробив вище воріт. Атака «Бешикташа» у відповідь ледь не стала гольовою – гості перехопили м’яч та провели стрімкий випад у завершальній стадії якого Абубакар пробивав п’ятою – Бущан зміг зреагувати, а добивання вийшло невдалим.

Надалі гра дещо заспокоїлася, принаймні, небезпечні моменти біля воріт обох команд почали з’являтися рідше. «Біло-сині» високо зустрічали своїх опонентів, а турки навпаки, не особливо охоче пресингували. На 38-й хвилині сталася неприємна ситуація для киян – у моменті, який не передвіщав нічого загрозливого, арбітр призначив пенальті за гру рукою Попова у власному штрафному майданчику. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував Абубакар, спрямувавши м’яч у лівий від себе кут воріт. Останні хвилини першої половини зустрічі залишилися за гостями, які створили ще кілька потенційно небезпечних моментів, але розпорядитися м’ячем як слід, не змогли.

Щойно розпочався другий тайм, динамівці змогли забити: після навісу зліва м’яч опинився у Караваєва, той приборкав його та спрямував у ворота, але на жаль, після перегляду VAR взяття воріт було скасоване через офсайд. Втім, імпульс «біло-сині» отримали правильний, і наступна атака українців це підтвердила. Втім, активність була з обох сторін, адже протягом п’яти хвилин команди забили три м’ячі на двох.

Спочатку Караваєв обігрався на правому фланзі з Буяльським, той зробив навіс у центр, і Шапаренко потужним ударом з півкола перед штрафним майданчиком вразив «дев’ятку». Але через три хвилини після подачі від кутової позначки Коллі виграв верхову боротьбу та ударом приблизно з лінії воротарського майданчика знову вивів свою команду уперед. Але вже у наступній атаці киян Буяльський «прибрав» захисника, зробив ще одну навісну передачу до штрафного майданчика, де Волошин у стрибку головою переправив м’яч у сітку, зрівнявши рахунок.

Загалом, гра краще йшла у господарів, футболісти розігрували широкі атаки з фланговими прострілами та навісами. Тимчик пробив у ближній кут - Гюнок врятував. У відповідь Фернандеш випередив на швидкості нашого захисника та вийшов на побачення із Бущаном – Георгій зіграв надійно, зробивши ефектний сейв. У динамівців відзначимо удар Шапаренка зі стандарта, призначеного у півколі перед штрафним майданчиком – Микола пробив несильно, і м’яч пролетів трохи вище поперечини. Також дві непогані спроби записав на свій рахунок Буяльський, але воротар Гюнок був на місці.

Останні хвилини команди догравали за рясного дощу, який розпочався у Бухаресті. Арбітр компенсував цілих сім хвилин, протягом яких суперники грали майже без центра поля, і «Бешикташ» зміг відзначитися ще раз. Зайнутдінов відгукнувся на передачу Рашіци справа та з близької відстані не залишив шансів Бущану – 3:2 на користь гостей.

Ліга Конференцій. Раунд плей-оф. Перший матч

«Динамо» - «Бешикташ» – 2:3 (0:1)

24.08.2023. Бухарест, стадіон «Джулешті»

«Динамо»: 1. Бущан, 44. Дубінчак, 34. Сирота, 4. Попов, 24. Тимчик, 10. Шапаренко, 5. Сидорчук, 29. Буяльський (37. Царенко, 89), 20. Караваєв, 91. Волошин (30. Діалло, 76), 11. Ванат (77. Беніто, 90+5).

«Бешикташ»: 34. Гюнок, 24. Розьє, 12. Амартей, 6. Коллі, 26. Масуаку  (22. Зайнутдінов, 46), 19. Хаджіахмедович, 83. Фернандеш, 8. Уджан (15. Окслейд-Чемберлен, 86), 40. Мулека (77. Мераш, 65), 4. Булут (11. Рашіца, 65), 10. Абубакар (9. Тосун, 87).

Голи: Шапаренко (60), Волошин (65) – Абубакар (40), Коллі (64), Зайнутдінов (90+4)

Попереджений: Розьє (79).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер