Ліга Європи, 2-й тур. «Динамо» – АЕК. Прев’ю

Ліга Європи, 2-й тур. «Динамо» – АЕК. Прев’ю

У четвер, 15 вересня, у Кракові на стадіоні «Краковії» імені Юзефа Пілсудського відбудеться матч 2-го туру групового етапу Ліги Європи між київським «Динамо» та кіпрським АЕКом із міста Ларнака (початок – о 22:00). Додамо, що майбутній поєдинок стане для «біло-синіх» першим в історії виступів у єврокубках протистоянням проти представника Кіпру.

СЕЗОН-2021/2022

- «Динамо» за підсумками недограного через війну чемпіонату України посіло друге місце, поступившись донецькому «Шахтарю» двома очками. У 18 матчах «біло-сині» здобули 14 перемог, тричі зіграли внічию та одного разу поступилися (різниця м’ячів – 47:9).

У розіграші Кубка України «Динамо» в 1/8 фіналу обіграло на виїзді «Маріуполь» (2:1), і у чвертьфіналі мало зустрітися в гостях із «Олександрією», але розіграш кубкового турніру також було завершено завчасно.

- АЕК став віце-чемпіоном Кіпру, поступившись «Аполлону» чотирма очками. За підсумками 32 турів (22 основної сітки та 10 чемпіонської групи) команда з Ларнаки здобула 14 перемог, 12 разів зіграла внічию та шість разів програла (різниця м’ячів – 44:29). Найкращим бомбардиром команди в чемпіонаті став македонець Іван Трічковські, який забив 15 м’ячів.

У розіграші Кубка Кіпру АЕК дістався півфіналу, де за сумою двох зустрічей поступився «Ахнасу» (1:2 вдома та 1:3 на виїзді).

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Владислав Дубінчак, Томаш Кендзьора, Беньямін Вербич, Владислав Супряга, Владислав Ванат (усі – повернення з оренди), Владислав Кабаєв («Зоря»), Кахім Перріс («Копер» Словенія)

Пішли: Карлос де Пена («Інтернасьйональ» Бразилія), Георгій Цитаїшвілі («Лех» Польща, оренда), Жерсон Родрігес («Аль-Вехда» Саудівська Аравія, оренда), Фран Соль («Малага» Іспанія, оренда), Ерік Рамірес («Слован» Словаччина, оренда), Вітіньйо («Атлетико Паранаенсе» Бразилія, оренда), Беньямін Вербич («Панатінаїкос» Греція), Денис Антюх («Зоря»).

АЕК

Прийшли: Пере Понс (опорний півзахисник, «Алавес» Іспанія, вільний агент), Ойєр Санжуржо (опорний півзахисник, «Осасуна» Іспанія, вільний агент), Ісмаель Касас (правий захисник, «Малага» Іспанія, вільний агент), Кенан Піріч (воротар, «Гезтепе» Туреччина, вільний агент), Рафа Лопес (центральний нападник, «Легія» Польща, вільний агент), Бруну Гама (правий півзахисник, «Аріс» Греція, вільний агент), Ернест Асанте (нападник, «Докса», оренда), Мілош Гордіч (воротар, «Црвена Звєзда» Сербія, оренда).

Пішли: Метт Дербішир (центральний нападник, 26 матчів, 8 голів у всіх турнірах у сезоні-2021/2022), Хав’єр Еспіноза (центральний півзахисник, 33/1), Акоран Баррера (правий півзахисник, 33/0), Крістіан Джоель (воротар, 16/-16), Якуб Лабойко (центральний півзахисник, 7/1), Константінос Анастасіу (правий півзахисник, 6/1), Гаспар Панадеро (лівий півзахисник, 6/1).

СТАРТ У СЕЗОНІ-2022/2023

«Динамо» розпочало новий сезон із виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів. Стартувавши з другого відбірного раунду, «біло-сині» послідовно здолали «Фенербахче» (0:0 у Лодзі та 2:1 у Стамбулі) та австрійський «Штурм» (1:0 у Лодзі та 2:1 у Граці), після чого поступилися у плей-оф португальській «Бенфіці» (0:2 у Лодзі та 0:3 у Лісабоні). У стартовому же турі групового етапу Ліги Європи кияни на останніх хвилинах програли в гостях «Фенербахче» (1:2).

У чемпіонаті України підопічні Мірчі Луческу стартували з двох поразок – від «Дніпра-1» (0:3) та «Зорі» (2:3), після чого мінімально здолали ФК «Львів» (1:0), що дозволило залишити останнє місце в турнірній таблиці – наразі «біло-сині» перебувають на 11-му рядку.

Для АЕКа сезон розпочався з виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів, де у другому раунді команда з Ларнаки вилетіла від данського «Мідтюлланда» (1:1 на виїзді, 1:1 удома, 3:4 у серії пенальті). У Лізі Європи же АЕК послідовно обіграв сербський «Партизан» (2:1 вдома, 2:2 у гостях) та український «Дніпро-1» (2:1 у гостях, 3:0 удома) та вийшов до групового етапу. А от успішно стартувати у квартеті не зміг, поступившись удома французькому «Ренну» (1:2).

У чемпіонаті Кіпру АЕК після трьох турів перебуває в середині турнірної таблиці, на сьомому місці, маючи 4 очки у доробку (1 перемога, 1 нічия, 1 поразка, різниця м’ячів – 3:3) та відстаючи від лідируючих «Аріса» та «Аполлона» на п’ять пунктів.

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Динамо» – АЕК

15 вересня, 22:00, Краків, стадіон «Краковії» імені Юзефа Пілсудського

ТБ трансляція — Megogo

Суддівські призначення

Арбітр у полі — Якоб Кехлет.

Асистенти арбітра – Ларс Хуммельгаард, Віктор Скітте.

Четвертий арбітр – Санді Путрос.

Спостерігач арбітражу УЄФА - Роберт Малек (Польща).

Арбітр VAR – Жерон Маншот, асистент арбітра VAR – Клей Руперті (обидва – Нідерланди).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер