Ліга чемпіонів. 2-й тур. «Ференцварош» – «Динамо» – 2:2. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 2-й тур. «Ференцварош» – «Динамо» – 2:2. Звіт про матч

Обидві команди невдало розпочали виступ у когорті еліти європейського футболу. «Біло-сині» на своєму полі поступилися туринському «Ювентусу», а для «Фраді» радість повернення через 25 років до основної сітки Ліги чемпіонів була зіпсовано виїзним розгромом від «Барселони».

Безперечно, ще однією родзинкою майбутнього матчу всі – і спеціалісти, і вболівальники – бачили очне протистояння «Динамо» зі своїм колишнім гравцем і наставником, кумиром мільйонів динамівських уболівальників Сергієм Ребровим, який очолює «Ференцварош», а також чергова дуель Реброва з Мірчею Луческу, які неодноразово перетиналися ще в українському чемпіонаті.

Тренерський штаб «Динамо» зіткнувся з кадровими проблемами перед візитом до Будапешта. І якщо Бурда та Тимчик у лазареті перебувають, на жаль, давно, то от відсутність Бущана та Миколенка, які на двох пропустили лише один офіційний матч зі старту сезону, виглядало серйозним головним болем для Мірчі Луческу та його помічників. У підсумку місце у воротах зайняв Бойко, а на лівому фланзі захисту вийшов Караваєв, для якого ця позиція достатньо добре знайома.

Команди розпочали матч доволі обережно, але господарі, яких підганяли віддані вболівальники, усе ж трохи наполегливіше йшли вперед. І перший удар по воротах завдали саме футболісти «Ференцвароша» – щоправда, постріл Ісаела метрів із 20-ти не став занадто складним для Бойка. Поступово динамівці перебрали ініціативу, а от «Фраді» почали нервувати, що вилилося в кілька доволі грубих фолів, які були покарані арбітром попередженнями.

Перший тривожний дзвіночок для господарів пролунав на 19-й хвилині, коли Караваєв, отримавши пас із лівого флангу, обіграв суперника у штрафному майданчику та пробив із перспективної позиції, але воротар парирував м’яч. Ще одну нагоду, цього разу стовідсоткову, динамівці отримали на 26-й хвилині. Після розіграшу кутового пішла подача до штрафного майданчика, і там після удару Забарного м’яч влучив у виставлену Харатіним руку – пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Циганков та впевнено розвів м’яча та воротаря по різних кутах – 0:1.

Не можна сказати, що зміна рахунку якось позначилася на подальшому перебігу матчу. Гра була під контролем динамівців, які до перерви ще й подвоїли свою перевагу. В одній з атак пройшло закидання на хід Буяльському по правому флангу, Віталій просунувся ближче до штрафного майданчика та прострілив на лінію воротарського. Ловренчич намагався в підкаті розрядити ситуацію, але вибив м’яча в ногу де Пені, від якої куля таки перетнула лінію воріт – 0:2.

Здавалося, що комфортна перевага у два м’ячі дозволить динамівцям грати впевненіше та розкутіше. Однак, не створивши нічого на початку другого тайму, «біло-сині» дозволили господарям відіграти один м’яч. Захисники «Динамо» залишили без нагляду Нгуена у власному штрафному майданчику, і той, отримавши м’яча, миттєво розвернувся й із гострого кута поцілив у ворота – 1:2.

На жаль, моментів для того, аби відновити свою перевагу у два м’ячі, у підопічних Мірчі Луческу й не було. Ба більше, на 86-й хвилині гості залишилися в меншості – Сидорчук відпустив м’яча, після чого грубо пройшовся по нозі суперника і справедливо побачив перед собою жовту картку, яка стала для нього другою в матчі.

І через кілька хвилин господарі матеріалізували свою чисельну перевагу в забитий м’яч. Футболісти «Ференцвароша» розіграли штрафний, і Болі з кількох метрів доправив м’яча до сітки воріт – 2:2. До того ж на останній компенсованій хвилині Зубков цілком міг принести перемогу господарям, але після його небезпечного удару Бойко витягнув м’яча з-під поперечини.

У підсумку 2:2 – «Динамо» втрачає перемогу, ведучи в рахунку у два м’ячі. Утім, «біло-сині» набирають перше очко в нинішньому груповому турнірі, і вже за тиждень вирушають у гості до «Барселони».

Ліга чемпіонів, група G, 2-й тур

«Ференцварош» (Будапешт, Угорщина) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:2

«Ференцварош»: 90. Дібус, 26. Хайстер, 15. Ковачевич (33. Двалі, 86), 25. Блажич, 8. Ловренчич (21. Ботка, 86), 7. Сомалія, 14. Харатін (93. Лайдуні, 65), 18. Сігер (20. Мак, 73), 88. Ісаел (70. Болі, 73), 11. Зубков, 10. Нгуен.

«Динамо»: 71. Бойко, 94. Кендзьора, 25. Забарний, 4. Попов, 20. Караваєв, 5. Сидорчук, 10. Шапаренко (6. Белуце, 89), 14. де Пена, 29. Буяльський (19. Гармаш, 82), 15. Циганков (22. Родрігес, 90+3), 89. Супряга (7. Вербич, 89).

Голи: Нгуен (59), Болі (90) – Циганков (28, пен.), де Пена (41).

Попереджені: Сомалія (12), Хайстер (21), Харатін (26), Лайдуні (71), Нгуен (72) – Сидорчук (52), Буяльський (76).

Вилучений: Сидорчук (86, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер