Ліга чемпіонів. 1 тур. «Парі Сен-Жермен» - «Динамо». Прев'ю

Ліга чемпіонів. 1 тур. «Парі Сен-Жермен» - «Динамо». Прев'ю

Стартовий матч підопічні Юрія Сьоміна проведуть сьогодні на знаменитому паризькому стадіоні «Парк де Пренс» проти одного з найкращих клубів Франції – «Парі Сен-Жермен». Початок о 21:45.

«Динамо»: поразка, нічия... перемога?

Три з половиною роки тому, під час першого періоду роботи Сьоміна в «Динамо», керована ним команда вже грала проти ПСЖ. У Парижі зустріч завершилася внічию 0:0, а в Києві господарі не залишили каменя на камені від французів, розгромивши їх 3:0 і вийшовши до півфіналу Кубка УЄФА. З тих пір склад «Динамо» значно змінився. Однак є в нашому клубі футболіст, який застав не тільки зустрічі з 2009 року, але й у далекому за футбольними мірками 1994-му. Мова про капітана Олександра Шовковського, який вірою і правдою служить першій команді вже більше 18 років! До слова, Олександр одужав після травми плеча, встиг провести матч за молодіжний склад і вирушив у складі делегації до Парижа. Таким чином, тепер у Юрія Сьоміна на пост № 1 реально претендують три голкіпери – Шовковський, Коваль та Бойко.

В останньому перед матчем тренуванні, що відбулося в понеділок увечері на «Парк де Пренс», взяли участь усі 22 гравця «Динамо», які приїхали у Париж. У тому числі й Андрій Ярмоленко, який через мікротравму пропустив останній матч у чемпіонаті проти «Карпат». 18 з них потраплять у заявку на матч. Відзначимо, що через проблеми зі здоров'ям у Києві залишилися нападники Артем Мілевський та Марко Рубен. Таким чином, номінально у складі киян лише один нападник, Браун Ідейє. Нігерієць забив у нинішньому сезоні вже 12 м'ячів, є найкращим бомбардиром команди і саме на нього буде зроблена основна ставка «біло-синіх» в атаці.

Сьогоднішня зустріч стане третьою для «Динамо» проти ПСЖ в Парижі. У 1994 році керована Йожефом Сабо команда поступилася 0:1, а 2009 за Юрія Сьоміна звела матч до нульової нічиєї. Загадувати на майбутню зустріч – справа невдячна. Наведемо слова Юрія Павловича, який результат влаштує його підопічних: «Усіх, хто грає з парижанами на їхньому стадіоні, завжди влаштує позитивний результат. А позитивний результат – здобуті очки».

«Парі Сен-Жермен»: вісім років потому


Вісім роками ПСЖ перебувало поза найпрестижнішого європейського клубного турніру – групи Ліги чемпіонів. До повернення катарські господарі паризького клубу підготувалися грунтовно, придбавши нинішнім літом цілу групу зіркових футболістів на загальну суму 150 мільйонів євро. Це абсолютний рекорд серед європейських клубів.

Як заявив наставник ПСЖ Карло Анчелотті, у грі з «Динамо» може дебютувати найдорожче придбання клубу – бразилець Т'яго Сильва. Із проблем – травми захисників Грегорі ван дер Віля та Мамаду Сахо, вони проти «Динамо» не зіграють. Була під питанням участь Алекса та Крістофа Жалле, але в останньому тренуванні вони участь узяли.

У повному порядку головна ударна сила команди – швед Златан Ібрагомовіч. За лічені місяці перебування в Парижі він став своїм для вболівальників. Причому не тільки красивими словами (Златан заявив про бажання виграти з ПСЖ Лігу чемпіонів), скільки забитими м'ячами. У чотирьох матчах нападник відзначився п'ять разів.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер