Ліга чемпіонів, 1 тур. ПСЖ – «Динамо» – 4:1. Фатальні тринадцять хвилин

Ліга чемпіонів, 1 тур. ПСЖ – «Динамо» – 4:1. Фатальні тринадцять хвилин

Стартові матчі в найпрестижнішому європейському клубному турнірі завжди проходять непросто. За два роки, які пройшли з часу останньої участі динамівців у Лізі чемпіонів, склад команди значно змінився. З цим пов'язано стартове хвилювання, зняти яке з гравців було одним із головних завдань тренерського штабу. Динамівці досить упевнено провели останній матч у чемпіонаті України проти «Карпат». Настільки, що Юрій Сьомін вирішив залишити практично незмінним стартовий склад. «Новачком» став Андрій Ярмоленко, який повернувся на поле після мікротравми і зайняв місце Олега Гусєва, а також Денис Гармаш, який замінив Дуду. До слова, Ярмоленко в Парижі вперше приміряв капітанську пов'язку. Команду на поле вивів Тарас Михалик, а після того, як його замінили у перерві, передав пов'язку своєму молодому, але досить досвідченому партнеру.

Із перших хвилин зустрічі парижани не залишили сумнівів, хто на полі господар. Відмінне володіння м'ячем, точні передачі, використання вільних зон, проходи по флангах... З кожною хвилиною динамівцям усе складніше було стримувати тиск Ібрагімовича та компанії. Грім грянув на 19-й хвилині. Михалик у підкаті намагався вибити м'яч із-під ніг Менеза, але в падінні зачепив його ногу і заробив пенальті. Златан чітко пробив із 11-ти метрів, забивши свій шостий м'яч у п'яти матчах за ПСЖ.

Пропущений м'яч ніяк не вплинув на співвідношення сил на полі. Кияни мляво йшли в атаку, допускаючи багато браку в коротких передачах. Парижани, яких активно підганяли глядачі, відчули запах крові й одразу ж спробували збільшити перевагу. По-суті, динамівцями гра була програна з 19-ї по 32-у хвилини першого тайму. Два кутових біля воріт Максима Коваля остаточно перекреслили всі надії "біло-синіх". Спершу зоряний захисник ПСЖ Т’яго Сілва з лінії воротарського майданчика в боротьбі з Данило Сильвою спрямував м'яча точно в кут, а в наступній атаці Браун Ідейє промахнувся по м'ячу, а Алекс без перешкод пробив зльоту у вільний кут. 3:0...

У перерві тренери замість Тараса Михалика випустили Бетао. Моменти біля динамівських воріт після цього не зникли. Парижани легко проходили центр поля, але маючи за плечима перевагу у три м'ячі, в завершальній фазі були не настільки агресивні. Аналогічно можна сказати і про киян, які були дуже скуті, діяли академічно і практично не ставили перед суперником складних завдань.

На 87-й хвилині зустрічі Мігелю Велозу вдалася подача у штрафний майданчик, м'яч пролетів повз дезорієнтованого воротаря і затріпотів у сітці воріт. Перший гол португальця за «Динамо»! Але різницю у три м'ячі господарям все ж вдалося відновити. Данило Сильва, якому цього вечора бракувало надійності, упустив на фланзі Хав'єра Пасторе, який прийняв м'яч і метрів із 12-ти пробив під Ковалем.

У підсумку поразка 4:1. У динамівців є два тижні для роботи над помилками. У наступному матчі, в Києві проти загребських динамівців, нас влаштує тільки перемога.

Ліга чемпіонів УЄФА 2012/13, груповий турнір, 1 тур

18.09.2012, м.Париж, стадіон "Парк де Пренс». 44,000 глядачів

ПСЖ «Динамо» 4:1 (3:0)

ПСЖ: Сірігу, Т'яго Сілва (Камара, 81), Алекс, Максвелл, Жалле - кап, Менез (Нене, 77), Матюйді, Шантом, Верратті, Пасторе, Ібрагімович (Лавецці, 73).

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик - кап (Бетао, 46), Хачеріді, Тайво, Велозу, Гармаш (Вукоєвич, 53), Ярмоленко, Раффаель, Кранчар (Гусєв, 77), Ідейє.

Голи: Ібрагімович (19, з пенальті), Т’яго Сілва (29), Алекс (32), Пасторе (90 +1) - Велозу (87).

Попереджено: Нене (90).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер