Ліга чемпіонів. 3-й тур групового турніру. «Порту» - «Динамо». Прев’ю

Ліга чемпіонів. 3-й тур групового турніру. «Порту» - «Динамо». Прев’ю

Пропонуємо вам ознайомитися з тим, як суперники готувалися до майбутньої зустрічі, а також розглянути ключове протистояння, яке може визначити результат усього поєдинку.

«Динамо» (Київ): розібратися в собі

Дві поразки поспіль у чемпіонаті Прем'єр-ліги («Дніпро» 2:1 і «Металіст» 1:3) наклали свій відбиток на підготовку «біло-синіх» до битви в Порту. Як повідомив заступник Олега Блохіна Олексій Михайличенко, підготовка скоріше була психологічною. Основну увагу було приділено теоретичним заняттям. Були розібрані допущені помилки, які не дозволили гравцям показати гру і досягти результату.

Один з лідерів команди Олег Гусєв запевнив, що команда налаштована рішуче і ніхто в грі з «Порту» здаватися не збирається.

- Глобальної зустрічі не було. Всі й так розуміють, що у нас зараз складна ситуація. Але, як сказав Олексій Олександрович - чемпіонат України це одне, а Ліга чемпіонів - інше.

Відносно того, яка стратегія буде обрана на гру проти чемпіонів Португалії, Михайличенко робити секрету не став.

- Казати, наприклад, що потрібно відбитися і відстояти нічию - не можна. Всі установки, які ми будемо давати команді, будуть спрямовані на досягнення позитивного результату. Це ще не той момент, коли потрібно думати тактично, що нам вистачить нічиєї або, наприклад, мінімальної перемоги.

Колишній зірковий форвард «Динамо» кінця 80-х і початку 90-х років Олег Саленко вважає, що в нинішній ситуації команді потрібно чіплятися за будь-який шанс.

- Думаю, в поєдинку проти «Порту» «Динамо» слід обрати тактику жорсткої оборони і контролю м'яча. Нині для команди настали часи вирішальних матчів і втрачати очки ніяк не можна.

Що стосується кадрового потенціалу «біло-синіх», то він трохи зменшився, коли лікарі виявили після останньої гри c «Металістом» пошкодження привідного м'яза у бразильця Раффаеля. У його співвітчизника Леанро Алмейди тонзиніт довгого згинача гомілки. Після одного з останніх тренувань у Андрія Богданова було діагностовано сильне перерозтягнення зв'язок правої ноги гомілковостопного суглоба. Також, поки лише на шляху до повного відновлення правий захисник Данило Сильва. З позитивних звісток - готовність взяти участь в грі з «Порту» Бетао, який пропустив через травму матч все з тим же «Металістом».

«Порту»: нікого не боїться

Після стартового відрізка сезону наш суперник перебуває в стані ейфорії. Незважаючи на втрату одразу шести основних футболістів, включаючи Халка, викупленого за шалені гроші пітерським «Зенітом» і Фредді Гуаріні, який перебрався у міланський «Інтер», «дракони» феєрично розпочали лігочемпіонську кампанію, обігравши і загребське «Динамо» на виїзді (2:0), і вдома «Парі Сен-Жермен» (1:0). Непогано йдуть справи і в національній першості, в якій «Порту» після шести ігрових днів ділить лідерство з «Бенфікою» (у обох по 14 очок).

Як завив головний тренер португальського клубу Вітор Перейра, команда показує дуже хорошу гру і сподівається продовжити в тому ж дусі.

На його думку в матчі проти киян його футболісти не збираються підлаштовуватися під гостей і гратимуть у свій футбол.

- Наша команда нікого не боїться і має намір взяти в середу три очки. Це найважливіше завдання. Для перемог у Лізі чемпіонів потрібна тактична і емоційна зрілість. Впевнений, у нашої команди з цим все гаразд.

Немає в таборі господарів і шапкозакидацьких настроїв. «Навіть перемога не гарантує нам вихід в наступний етап, рівно як і «Динамо»(Київ) у разі поразки збереже шанси пробитися в 1/8 фіналу. У складі київського «Динамо» зібрано велику кількість талановитих гравців, особливо в лінії нападу. Їм відмінно вдається перехід з оборони в атаку, тому нам потрібно діяти дуже уважно», - заявив перед грою наставник «Порту».

Є в складі "драконів" і одна суттєва втрата. Бразильський захисник Алекс Сандро і досі заліковує травму лівого стегна, отриману в матчі з лісабонським «Спортингом» 7 жовтня. Його місце на лівому фланзі оборони, ймовірно, займе Мігел Лопеш.

Ключове протистояння

Моутіньйо vs Велозу

Протистояння двох талановитих вихованців лісабонського «Спортинга», які складають центральну вісь півзахисту і в збірній Португалії, «дракона» Жоао Моутіньйо і динамівця Мігеля Велозу може стати одним з найцікавіших моментів першого матчу між «Порту» і «біло-синіми».

 

Обидва футболісти, яким зараз по 26 років, знаходяться, як то кажуть, у розквіті сил. Познайомилися вони 13 років тому, коли у віці 13 років були зараховані у футбольну Академію «Спортинга». За клуб, який виховав їх, Жоао і Мігел виступали з 2005 по 2010 рік і покинули його одночасно. Моутіньйо перейшов до «Порту», ​​а Велозу був придбаний італійським «Дженоа», після двох сезонів в якому вирішив продовжити свою кар'єру в київському «Динамо».

За стилем гри вони відмінно доповнюють один одного. Моутіньйо більш схильний до креативних, атакувальних дій, хоча і не цурається чорнової роботи у своїй опорній зоні, в той час як Велозу більше відомий, як кваліфікований руйнівник, котрий все ж уміє швидко вийти з оборони і почати атаку. Коронкою ж Мігеля є вивірені довгі загострюючі передачі.

Сьогодні друзі по життю вийдуть на смарагдовий газон «Драгау» і виявляться по різні сторони барикад щоб визначити, яка з їхніх команд вийде переможцем поєдинку, в якому дружба, як мінімум на півтори години протистояння, відійде на другий план...

Олег Задерновський

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер