Ліга чемпіонів. 5-й тур. «Динамо» – ПСЖ. Прев’ю

Ліга чемпіонів. 5-й тур. «Динамо» – ПСЖ. Прев’ю

«Динамо»: битися з першої до останньої хвилини

До найважливішого, і можливо вирішального поєдинку на груповому етапі цьогорічної Ліги чемпіонів проти «Парі Сен-Жермен» футболісти «Динамо» підходять не в найсприятливішому настрої через поразку в останньому турі чемпіонату України від донецького «Металурга». «Перш за все, ми поступилися в боротьбі. Це і є нашою бідою на сьогоднішній день», – сказав Олексій Михайличенко, який керував діями команди з тренерської лави.

Відзначив цю негативну особливість і головний тренер динамівців Олег Блохін, який повертається на тренерську лаву до матчу з ПСЖ. «Те, що ми показали в останній грі, важко оцінити. У мене склалося враження, що багато хто вже відпочиває на Мальдівах. Мене це не влаштовує. Про це була розмова в останні дні. Не можна грати так беззубо, як було в Донецьку. Вболівальники цього не пробачать».

Зробивши роботу над помилками, Блохін, за його ж зізнанням, знайшов слабку ланку у грі «Динамо». «Проаналізувавши останні гри, я зрозумів, що у нас провалюється середня лінія. Ми програємо 55-75% єдиноборств за матч. Захисники виконують свої функції, але середня лінія мене не влаштовує. До того ж у нас практично ніхто не робить підкатів, а намагаються відібрати чисті м'ячі. Я такого ніде не бачив. Немає командної гри. У матчі з «Металургом» (Д) усі тягнули ковдру на себе. Потрібно привести все до ладу».

Що стосується кадрових втрат, то не допоможуть команді в майбутньому матчі з французьким грандом захисник Тарас Михалик (запалення сідничного нерва) та хорватський півзахисник Ніко Кранчар (артроз суглобів). Бразильський гравець групи атаки Раффаель майже відновився після ушкодження привідного м'яза стегна, але відсутність ігрової практики також напевно виключить його з числа кандидатів на битву з нині найбагатшою командою Європи.

Решта динамівці під безпосереднім керівництвом Олега Блохіна готується віддати всі сили на полі, думаючи про шанс зачепитися за вихід з групи в найпрестижнішому футбольному турнірі Старого Світу. «У нас є шанс пробитися до наступної стадії, але дуже маленький. Я бачив, що з «Порту» команда билася до останньої хвилини. Так повинно бути і з ПСЖ. Так, щось не виходило, але потрібно битися та боротися до кінця. Наше завдання – виграти. У матчі з ПСЖ такого браку волі, як у грі з «Металургом», не буде. Це я вам обіцяю», – немов уселяючи впевненість не лише в гравців, але і закликаючи вболівальників повірити в команду, заявив напередодні гри Олег Блохін. Із вірою в це і варто, мабуть, піти на НСК «Олімпійський» і підтримати, як слід, улюблений клуб!

«Парі Сен-Жермен»: повернути психологію переможців

Наші гості з Парижа знаходяться зараз у подібному становищі, як і динамівці, беручи до уваги ті величезні фінансові вливання, які склали цього літа більше 175 мільйонів євро і цілі, поставлені для досягнення вже в поточному сезоні арабськими власниками клубу.

Після нічийної серії на старті чемпіонату і перемоги над київським «Динамо» (4:1) у затяжній переможній серії у грі ПСЖ настав тривалий спад. Його результатом стало переміщення з першого рядка в Лізі 1 до третього (а за втраченими очками і четвертого) після однієї нічиєї з «Монпельє» 1:1 і двох домашніх поразок від «Сент-Етьєна» та «Ренна», обидві – 1: 2.

Визнає спад і головний тренер ПСЖ Карло Анчелотті. «Зараз ми переживаємо дуже складний момент. Це неприйнятно програти два матчі поспіль на своєму полі. Ми повинні змінити ситуацію в наших двох найближчих матчах (один із них у Києві – прим.ред.). Ми зобов'язані подивитися на себе з критичної точки зору, зібратися і працювати. Можу визнати, що ми ще не є цілісним колективом із хорошим ставленням до справи. Ми досі набір індивідуальностей».

Як і його візаві Блохін, досвідчений Анчелотті знає, що причина останніх невдач його гравців лежить у галузі психології і вихід має бути знайдений саме на полі НСК «Олімпійський». «Команда після поразки (від «Ренна» – прим.ред) почуває себе не найкращим чином. Але справа в тому, що ми зробили конкретні висновки і тепер налаштовані на перемогу. Багато гравців знаходяться в чудових фізичних кондиціях. Це ви самі зможете побачити в матчі з «Динамо». Він для нас є хорошим шансом, щоб підняти моральний дух команди і, головне, вийти до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів».

У майбутньому матчі з київським «Динамо» італійський містер не зможе розраховувати на чотирьох футболістів. І якщо втрати в особі Крістофа Жалле, Матьє Бодмера і Кевіна Гамейро цілком можна нівелювати, то відсутність ключового атакувального півзахисника Жеремі Менеза (чотири матчі в груповому турнірі ЛЧ, два голи, одна гольова передача) є істотною втратою.

Зате знову одягне футболку ПСЖ Златан Ібрагімович, який пропустив через дискваліфікацію два останні матчі в чемпіонаті. Швед скучив за грою, наочним підтвердженням чому став матч у складі національної збірної Швеції проти засновників футболу англійців, в якому скандинави здобули переконливу перемогу з рахунком 4:2, причому всі чотири голи виявилися в активі саме Ібрагімовича.

З усього вищесказаного стає зрозуміло, що ПСЖ приїхав до столиці України не лише вирішити всі турнірні питання, а й відшукати засіб, який знову додасть упевненості у своїх силах наприкінці календарного року. Надамо знову слово Анчелотті: «Так, нам достатньо нічиєї для виходу в 1/8 фіналу, але ми приїхали до Києва за перемогою і я, як головний тренер, постараюся налаштувати команду саме на такий результат». Що ж, гра покаже...

Останній матч: врахувати паризькі помилки

У матчі на заповненому вщент «Парк де Пренс» (було присутньо 47,712 глядачів), яким для команд відкривався груповий турнір, господарі вміло скористалися неузгодженістю захисної лінії «Динамо».

Спочатку помилився при відборі м'яча у своєму штрафному майданчику Тарас Михалик і Ібрагімович із пенальті відкрив рахунок. Після цього завдяки двом вдалим розіграшам кутових парижанам вдалося довести рахунок до великого – відзначилися захисники Т'ягу Сильва та Алекс, які підключилися на розіграш стандартів.

Мігель Велозу в другому таймі трохи скоротив розрив у рахунку, але аргентинець Хав'єр Пасторе в одній із контратак на першій доданій голландським арбітром зустрічі Бьєрном Кюйперсом хвилині довів остаточний підсумок до великої поразки гостей – 4:1.

Як же взяти реванш у ПСЖ вдома? Наводимо рецепт від капітана «біло-синіх» Олександра Шовковського. «Ми переглядали, аналізували. Визначили помилки, які вплинули на результат. Ми спробуємо врахувати всі нюанси та виправити ситуацію».

Із тим, що динамівцям це вдасться, причому в чесній боротьбі, і вирушимо на стадіон. Адже у футболі, як і в житті, надія вмирає останньою...

Олег Задерновський

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер