Ліга чемпіонів. «Барселона» – «Динамо» – 2:1. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. «Барселона» – «Динамо» – 2:1. Звіт про матч

До поєдинку на «Камп Ноу» «біло-сині» готувалися, маючи серйозні кадрові проблеми. До травмованих та хворих раніше Бурди, Тимчика, Костевича, Бущана, Бойка та Миколенка додалася ціла група нових футболістів, які заразилися COVID-19, а також дискваліфікований за вилучення в Будапешті капітан Сидорчук. У підсумку на лівому фланзі захисту з'явився Шабанов, а в центрі поля вийшов Андрієвський.

Безсумнівно, особлива увага при розборі «Барселони» завжди приділяється її лідеру Ліонелю Мессі. Але вже на 5-й хвилині Попов, виставивши «шлагбаум» у власному штрафному майданчику, впустив на газон аргентинця, і сам постраждалий чітко пробив у кут – стрибок єврокубкового дебютанта Нещерета не врятував «біло-синіх» від пропущеного гола.

Буквально за кілька хвилин господарі були близькі до того, щоб забити другий м'яч. Нещерет парирував небезпечний постріл Фаті, м'яч відскочив до Грізманна, який із забійної позиції не влучив у площину воріт. Надалі Руслан неодноразово демонстрував, що недарма саме на нього впав вибір за відсутності колег по воротарському цеху. Фаті, Мессі, Педрі, ще раз Фаті – ніхто не зміг переграти нашого молодого голкіпера до перерви.

А ось у динамівців були доволі непогані моменти, щоб зрівняти рахунок. Найкращий же момент створив Буяльський, який замикав навіс із правого флангу, – Віталій пробив головою з центру штрафного майданчика, але тер Штеген викинув руку та зміг перевести м'яча над поперечиною.

Другий тайм почався з чергового стовідсоткового шансу для «Динамо». Циганков вискочив по центру віч-на-віч із воротарем, пробив у кут, але і цього разу тер Штеген зіграв вище за всілякі похвали, встигнувши скластися та відбити м'яча рукою. Буквально за хвилину м'яч таки побував у сітці «Барселони» після точного удару головою Кендзьори, але арбітр взяття воріт не зарахував, оскільки під час подачі від кутового прапорця м'яч перетнув у повітрі лінію воріт.

Ще за кілька хвилин уже Супряга, якого вивів віч-на-віч із воротарем Родрігес, не реалізував свій шанс, Шабанов після подачі з кутового пробив головою вище воріт. Гаряче було й біля наших воріт, де свою не по роках зрілу гру демонстрував Нещерет. Зокрема, Руслан витягнув із дев'ятки постріл Мессі зі штрафного, а також «потягнув» удар Альби головою впритул. Утім, і реакція голкіпера не врятувала «біло-синіх», коли Піке підрізав головою м'яча після навісу Фаті в район 11-метрової позначки.

Поступаючись у два м'ячі, динамівці не опускали руки. Буквально за кілька хвилин Циганков удруге за матч вийшов віч-на-віч із тер Штегеном, і знову програв дуель. Але на 75-й хвилині Віктор виправився, коли вдало зіграв на добиванні після пострілу Вербича з меж штрафного та сейву голкіпера, доправивши м'яча у ворота з кількох метрів.

На останніх хвилинах кияни не відсиджувалися біля своїх воріт, а продовжували йти вперед в надії створити сенсацію та врятувати поєдинок, але, на жаль, рахунок на табло більше не змінювався.

У підсумку, мінімальна поразка 1:2 – і «Динамо» продовжує з одним очком займати третє місце в таблиці. Матч-відповідь із «Барселоною» за три тижні, 24 листопада, в Києві на НСК «Олімпійський».

Ліга чемпіонів. Група G, 3-й тур

«Барселона» (Іспанія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:1

«Барселона»: 1. тер Штеген, 2. Дест, 3. Піке, 18. Альба, 5. Бускетс (15. Лангле, 74), 21. де Йонг, 8. П'яніч (11. Дембеле, 60), 16. Педрі (6. Ален, 83), 22. Фаті (17. Трінкао, 74), 10. Мессі, 7. Грізманн (20. Сержі Роберто, 60).

«Динамо»: 35. Нещерет, 94. Кендзьора, 25. Забарний, 4. Попов, 13. Шабанов, 8. Шепелєв, 18. Андрієвський, 15. Циганков, 22. Родрігес (14. де Пена, 71), 29. Буяльський (17. Лєднєв, 86), 89. Супряга (7. Вербич, 71).

Голи: Мессі (5, пен.), Піке (65) – Циганков (75).

Попереджений: Буяльський (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер