Ліга чемпіонів. «Динамо» (Загреб) – «Динамо» (Київ) – 1:1. Засніжений бій

Ліга чемпіонів. «Динамо» (Загреб) – «Динамо» (Київ) – 1:1. Засніжений бій

Набране одне очко ніяк не змінило турнірну ситуацію в групі. Кияни з п'ятьма очками посіли третє місце з чотирьох команд і в лютому продовжать виступи у плей-офф Ліги Європи.

Обидві динамівські команди на фініші футбольного року виявилися приблизно в однаковій ситуації. Після зміни головних тренерів футболісти намагаються повернути свої втрачені позиції.

В останніх іграх у киян незмінною залишається воротарська позиція, а також лінія півзахисту і нападу. Корективи вносяться лише на захист, та й то, в більшій мірі вимушені. Отримали травми Хачеріді, Данило Сильва, Гусєв. Враховуючи, що вибір захисників і без цього був обмежений, довелося тренерам в екстреному порядку приймати рішення. Зупинилися на варіанті з Михаликом та Вукоєвичем у центрі захисту, з Бетао і Тайво на флангах.

Перед початком зустрічі на «Максимірі» пішов мокрий сніг, який зі стартовим свистком арбітра тільки посилився. На третій хвилині зустрічі арбітр прийняв рішення замінити білий м'яч на червоний, а ще через сім хвилин зупинив гру. Сильний снігопад замів розмітку і працівникам стадіону довелося в терміновому порядку її розчищати. Незабаром команди знову вийшли на поле, але все, що відбувалося на полі у наступні 80 хвилин зустрічі мало нагадувало футбол. Передачі низом практично не проходили
м'яч весь час застрявав у снігу або бруді, футболісти ковзали і багато падали.

Загребчани на перших порах краще пристосувалися до умов і заволоділи ініціативою. Небезпечний момент біля воріт Коваля був створений на 15-й хвилині
після розіграшу кутового Чоп пробив із семи метрів у поперечину. Кияни відповіли виходом сам на сам із Келавою Ярмоленка, але прийнявши м'яч Андрій не відразу вирішив пробити і був накритий захисником. Із цього епізоду наш гравець зробив правильні висновки, що дозволило йому вивести свою команду вперед. На компенсованій хвилині першого тайму Ярмоленко з 20-ти метрів сходу пробив по м'ячу той по хитромудрій траєкторії перелетів через воротаря і від поперечини влетів у ворота!

Більш цікавою за змістом стала друга половина зустрічі. У центрі поля сніг підтанув, почали проходити передачі низом. Загребчани з новими силами пішли вперед виконувати поставлене на гру завдання
здобути першу перемогу в групі Ліги чемпіонів і забити в ній перший м'яч. Були для цього моменти, але просто блискуче грав Максим Коваль. Тричі він парирував небезпечні удари, хоробро кидався в ноги суперника за м'ячем.

Непередбачене сталося на третій компенсованій хвилині зустрічі. Сьогоднішній іменинник Лукман Аруна був замінений на Богданова, все йшло до перемоги киян, коли Крстанович у штрафному майданчику втік від захисника і зачепився за руки
Коваля, який тягнувся за м'ячем. Арбітр призначив пенальті, який сам постраждалий і реалізував. У підсумку нічия 1:1, у матчі двох динамівських команд найсильнішого визначено не було.

Ліга чемпіонів УЄФА 2012/13. Груповий етап. 6 тур

04.12.12. м.Загреб, стадіон «Максимір». 3663 глядачів

«Динамо» (Загреб) - «Динамо» (Київ) - 1:1 (0:1)

«Динамо» З: Келава (к), Ібаньєс, Шимуніч, Врсалько, Віда, Адемі, Ковачич, Саммір, Брозович (Піварич, 70), Бечірай, Чоп (Крстанович, 59).

Запасні: Мітрович, Пульїч,
Капельо, Апіспахіч, Халілович.

«Динамо» К: Коваль, Бетао, Михалик (к), Вукоєвич, Тайво, Гармаш, Мігель Велозу, Аруна (Богданов, 90+2), Дуду (Мехмеді, 81), Ярмоленко, Ідейє (Марко Рубен, 75).

Запасні: Шовковський, Рибалка, Раффаель.

Голи: Крстанович (90+5, з пенальті) - Ярмоленко (45+1, результативний пас Гармаш).

Попереджені: Віда (12), Брозович (47), Крстанович (90+5) - Дуду (65), Ярмоленко (90+4).

 «Динамо» З

 

 «Динамо» К

1

Голи

1

54

Володіння м'ячем (%)

46

16

Усього ударів

5

9

Удари в площину воріт

3

7

Удари повз воріт

2

1

Штанги і поперечини

0

1

Офсайди

4

9

Кутові

1

3

Жовті картки

2

17

Скоєно фолів

14

14

Зароблені фоли

17

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер