Ліга чемпіонів УЄФА. 4-й тур. «Динамо» - «Порту». Прев’ю

Ліга чемпіонів УЄФА. 4-й тур. «Динамо» - «Порту». Прев’ю

Стартовий свисток іспанського арбітра Альберто Ундіано Мальенко, для якого ця гра стане 20-ою в турнірі, пролунає о 21:45.

«Динамо»: грати лише на перемогу!

Перемога над «Таврією» (2:0) в рамках 14-го туру української Прем'єр-ліги дозволила, нарешті, перервати серію з чотирьох матчів без перемог у всіх турнірах. До речі, найдовшу для клубу із серпня 2010 року. Цілий місяць кияни не могли здобути перемогу в жодному турнірі, де команда брала участь. У такій ситуації для «біло-синіх» був важливим результат, якого вони досягли в матчі з сімферопольцями. «Найголовніше - це те, що ми досягли результату, незважаючи на той психологічний тиск, який висів над командою, особливо після ігор з «Порту» та «Іллічівцем», де ми повинні були взяти більше очок, ніж взяли. Далі відступати було нікуди», - зазначив помічник головного тренера Олексій Михайличенко.

Домашня гра з «Порту» є для «Динамо» однією з ключових у груповому турнірі цьогорічної Ліги чемпіонів. «Біло-синіх», котрі ставлять перед собою завдання виходу в 1/8 фіналу, може влаштувати лише перемога в матчі з командою, яка до цього перемогла у всіх трьох зустрічах групового етапу. В іншому випадку - боротьба за третє місце, яке дає право на єврокубкову весну у Лізі Європи. Але про це в стані «біло-синіх» поки ніхто і не думає, налаштовуючись лише на завоювання таких необхідних трьох очок. «Не знаю, як би не складалася гра, «Динамо» повинне грати на перемогу. Іншого шансу у нас вийти з групи не буде: потрібно перемагати «Порту» і ПСЖ. Якщо з'явиться можливість для контратак, ми нею намагатимемося скористатися. У три опорники, як у Португалії, точно грати не будемо. Але це попереднє рішення, ще думаємо», - заявив перед грою Олег Блохін, який повернувся до активної тренерської роботи та відсвяткував за день до гри свій 60-річний ювілей.

Вже точно відомо, що захисник Данило Сильва і нападник Раффаель проти португальців не зіграють. Інших травмованих немає.

Є проблеми у деяких гравців, але це для футбольної команди нормально. У нас щільний графік, граємо через два дні на третій. З Велозу все гаразд, він вже в неділю тренувався», - порадував шанувальників клубу напередодні гри Блохін.

У битві з «драконами» потрібно дуже дисципліновано зіграти, в разі своєї участі в грі, Денису Гармашу, для якого наступна жовта картка обернеться дискваліфікацією.

«Порту»: впевненість чи самовпевненість?

На відміну від «Динамо», в таборі чинного чемпіона Португалії панує впевненість, що загрожує перерости в самовпевненість. На даний момент «Порту» провів 12 офіційних поєдинків у сезоні 2012/2013 рр., Десять з яких виграв і два завершив внічию, маючи різницю м'ячів - 28:7.

У третьому турі Ліги чемпіонів «дракони» здолали київське «Динамо» з рахунком 3:2, тим самим вперше із сезону 1996/7 почавши груповий етап із трьох перемог. Тоді вони виграли чотири матчі поспіль. Про те наскільки подібні успіхи піднесли команду (яка втратила цього літа одразу п'ять основних гравців, включаючи лідера і бомбардира Халка) до небес, свідчить неприхована бравада головного тренера португальців Вітора Перейри. «Цілком природно, що «Динамо» може і повинне ризикувати заради перемоги, навіть шляхом тактичних змін. Ми ж, зі свого боку, не збираємося міняти тактику в порівнянні з першою зустріччю. Ми будемо вірні своєму звичному стилю: бути на полі агресивними, контролювати м'яч. Також ми сподіваємося на злагодженість командних дій і взаємопідтримку. Якщо «Динамо» вдасться створити нам проблеми, то ми будемо готові докласти певних зусиль. Ми - «Порту». Ми не будемо змінювати себе і, я сподіваюся, ми візьмемо три очки».

Погоджується зі своїм наставником і аргентинський захисник гостей Ніколас Отаменді. «Ніякого переляку у нас немає. Навіть якщо динамівці застосують нову тактику і будуть багато атакувати, нам все одно вдасться переламати хід гри і схилити результат на нашу користь. Але для цього нам потрібно вийти дуже сконцентрованими і показати свою гру».

Ще один гравець португальців, відкрито заявив з якою метою «Порту» вийде на смарагдовий газон НСК «Олімпійський». «Зараз ми знаходимося у відмінній формі. Сподіваюся, в майбутньому матчі ми зіграємо не менш вдало, достроково забезпечивши вихід в плей-офф турніру», - зазначив колумбійський талант Джеймс Родрігес.

Що стосується травмованих, то в складі «Порту» таких, як мінімум, троє. Лівий захисник Сандро (його замінює Ельякім Мангаля) травмувався ще 7 жовтня в грі проти «Спортинга» і продовжує перебувати в лазареті. Основний центральний захисник Майкон і провідний півзахисник оборонного плану Фернандо отримали травми в останній грі національної першості проти «Марітіму» - 5:0 і в столицю України навіть не прилетіли. У першого травма гомілкостопа, а другий пошкодив праве стегно. Їх зміннами ймовірно стануть величезний сенегалець Абдулайє Ба (197 см) і бельгієць Стівен Дефур відповідно.

Однак з динамівцями, швидше за все, зіграє ще один постраждалий, воротар Елтон, а також півзахисник Лучо Гонсалес, який мав певні проблеми зі здоров’ям. Цікаво, що 31-річний аргентинець, який вразив ворота загребського «Динамо» в першому турі (2:0), забивав голи у всіх вісьмох розіграшах Ліги чемпіонів, в яких брав участь (п'ять у складі «Порту», ​​три в складі марсельського «Олімпіка» ).

До речі, наступна перемога може стати для «драконів» 150-ю в турнірах під егідою УЄФА. Ми ж віримо лише в своїх хлопців і сподіваємося, що ця подія для наших гостей відбудеться не в Києві, адже на виїзді команда Вітора Перейри цілком вразлива, підтвердженням чому - дві нічиїх зі скромними «Жил Вісенте» і «Ріо Аве» в чемпіонаті Португалії.

Ключова дуель: Хачеріді vs Мартінес

Є в майбутньому бою «біло-синіх» з піренейськими «драконами» і своя особлива родзинка. Полягає вона в протистоянні, яке може вирішити результат усього поєдинку.

Чи зуміє наш центральний захисник Євген Хачеріді, який чудово проявив себе у складі національної збірної України на Євро-2012, зібравши всі сили і волю в кулак впоратися з Джексоном Маргінесом, який стає у нас на очах грізним голеадором в Європі?

26-річний форвард, який оформив дубль у вже згадуваній грі з «Марітіму» в цьому сезоні вже забив 12 голів у 13 матчах за свій клуб і збірну Колумбії. На радість босів португальського чемпіона Мартінес добре відпрацьовує витрачені на нього 10 мільйонів євро, заплачені цього літа мексиканському клубу «Ягуарас де Чапас». До переходу в «Порту» він встиг забити в чемпіонатах Колумбії (за «Індепендьенте» Меделян, який виховав його) і Мексики ні багато, ні мало 111 м'ячів, а в поточному сезоні, до приїзду в Київ, його гольова серія триває вже сім матчів!

Для Хачеріді першочерговим завданням буде концентрація та чіпкість. Крім цього необхідно позбавити Мартінеса простору, змусивши його помилятися при прийомі м'яча. Все це наш захисник вміє, залишилося це підтвердити в самій грі...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер