Ліга Європи. «Динамо» – «Мальме» – 1:0. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Мальме» – 1:0. Звіт про матч

Перед звітною грою у «Динамо» утворилася неприємна серія з шести поєдинків без перемог у всіх турнірах. Такі результати змусили футболістів зібратися у чоловічому колективі, висловити один одному претензії та знайти вихід із ситуації, що склалася. Як завірив капітан команди Сергій Сидорчук напередодні зустрічі з «Мальме», розмова вийшла конструктивною й тепер динамівці готові до високих звершень.

Порівняно з матчем із «Десною», який «біло-сині» несподівано програли, тренерський штаб зробив відразу шість змін у стартовому складі. У захисті замість Бурди (дискваліфікація) та Караваєва вийшли Шабанов та Кендзьора, у середній лінії Шепелєв, Сидорчук та Вербич замінили Кадірі, Гармаша та де Пену, а на вістрі атаки замість Бєсєдіна грав Родрігес.

Зі стартом поєдинку у динамівців не було помітно величезного бажання нарешті перервати неприємну для себе серію. Події на полі розгорталися доволі повільно, а подекуди гості небезпечно підходили до воріт нашої команди. За весь тайм у господарів можна згадати хіба що два удари Буяльського – один було заблоковано, а після другого м’яч пролетів поруч зі стійкою.

У перерві, отримавши підказки від тренерів, динамівці вийшли з метою забити будь-що, причому зробити це якомога швидше. І моменти почали виникати один за одним. Вербич пробивав зі стандарту від лівого кута штрафного майданчика, Буяльський виходив віч-на-віч із воротарем, Шабанов пробивав головою з близької відстані після навісу з кутового – у всіх випадках надійно, демонструючи неймовірну реакцію, діяв голкіпер гостей Далін. А ще були неточні удари Родрігеса, Сидорчука, Циганкова…

Нарешті, зітхнути з полегшенням уболівальники, які прийшли на трибуни, а також численні прихильники біля екранів телевізорів, змогли на 84-й хвилині. Шепелєв класно розігнав атаку «біло-синіх» та блискавичним пасом вивів до воріт Буяльського – Віталій, удруге в матчі опинившись віч-на-віч із голкіпером, цього разу зміг спрямувати м'яча у ворота.

Буквально в наступній після взяття воріт атаці динамівці могли відразу пропустити, коли Антонссон замикав простріл із лівого флангу, але м’яч пролетів поруч із дев’яткою. Надалі підопічні Олексія Михайличенка діяли обережніше біля власних воріт і довели матч до такої важливої перемоги.

Враховуючи, що в паралельному матчі групи «Копенгаген» удома обіграв «Лугано» (1:0), «Динамо» разом із датським клубом очолило турнірну таблицю.

Ліга Європи, група В, 1-й тур

«Динамо» – «Мальме» – 1:0 (1:0).

19.09.2019. Київ, НСК «Олімпійський», 22 321 глядач.

«Динамо»: 71. Бойко, 94. Кендзьора, 30. Шабанов, 44. Кадар, 16. Миколенко, 5. Сидорчук, 29. Буяльський, 8. Шепелєв, 15. Циганков (20. Караваєв, 90), 7. Вербич, 22. Родрігес (41. Бєсєдін, 73).

 «Мальме»: 27. Далін, 4. Сафарі, 5. Рієкс, 6. Левіцкі, 7. Бачиру, 8. Траустасон (18. Галл, 86), 9. Розенберг, 14. Крістіансен (23. Антонссон, 73), 16. Беіймо (2. Ларссон, 57), 17. Бенгтссон, 24. Нільсен.

Гол: Буяльський (84).

Попереджені: Вербич (51) – Крістіансен (63).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер