Ліга Європи. 5 тур. “Мальме” - “Динамо” - 4:3

Ліга Європи. 5 тур. “Мальме” - “Динамо” - 4:3

Грі передував яскравий перформанс від уболівальників “Мальме”, які створили модульне шоу для вшанування капітана команди, 37-річного Маркуса Розенберга. Для ветерана цей матч став прощальним на домашньому стадіоні перед рідними вболівальниками. 

Натхненні цим видовищем господарі поля відразу пішли в атаку і заробили кутовий, який виявився для них результативним. Після навісу з лівого флангу на ближню стійку та удару головою Інге Бергета Бущан відбив м'яч у район дальньої стійки, де ніхто не завадив Расмусу Бенгтссону вколотити м’яч до сітки. На цей момент тривала друга хвилина зустрічі. 

Приголомшливий початок зустрічі не надто вплинув на гостей, які дуже швидко прийшли до тями і заволоділи ініціативою, створюючи біля воріт “Мальме” один момент за іншим. Уже на четвертій хвилині рахунок мав зрівнювати Буяльський, який, завдяки майстерному прийому після пасу Миколенка, опинився перед воротами, але пробив прямо в руки голкіперу. 

Ще один супер-момент мав Вербич на 15-й хвилині. Беньямін замикав із лінії воротарського майданчика простріл із правого флангу, однак доволі безхитрісно, і Далін перевів м’яч на кутовий. 

“Біло-сині” притиснули суперника до воріт і врешті втілили свою перевагу в перший гол на 18-й хвилині. Буяльський прострілив із правого флангу до штрафного майданчика, м’яч потрапив до вільної зони на протилежному фланзі, куди набіг Миколенко та вколотив м’яч у ворота низом. 

Забивши гол, динамівці продовжували грати першим номером, контролювати м’яч (у першому таймі відсоток володіння м’ячем у гостей становив 65%) та створювати моменти, обстрілюючи ворота “Мальме”. Ще кілька непоганих нагод відзначитись голом мав Вербич. 

Героєм наступного гольового епізоду знову став Буяльський. І знову асист Віталія виявився результативним. На 39-й хвилині він знову прострілював із флангу, щоправда, цього разу з протилежного - лівого, а замикав цю передачу Циганков. На перерву динамівці пішли, ведучи в рахунку, і єдиним негативним моментом за підсумком першого тайму були три попередження в пасиві киян - у Шепелєва, Шабанова та Сидорчука. Причому капітан отримав “гірчичник” за відкидку м’яча після порушення правил. У той самий час Розенберга, для якого цей матч був особливим, Павел Краловець відверто пробачав, не даючи “гірчичник” навіть після відвертих фолів. 

На четвертій хвилині після перерви Розенберг знову змусив усіх звернути увагу на нього, зрівнявши рахунок у грі. І знову до м’яча “Мальме” призвело стандартне положення - цього разу штрафний із правого флангу. Очевидно, це була награна комбінація - простріл низом паралельно лицевій лінії, на який набіг Розенберг і вколотив м’яч у сітку. 

Початок другого тайму виявився ще гіршим для “Динамо”, ніж старт першого. Цього разу “біло-синім” уже було не так легко заволодіти ініціативою - господарі поля, немовби знаючи про результат у Санкт-Галлені, де “Лугано” поступався “Копенгагену”, вийшли на другий тайм як на останній бій. Для Розенберга цей бій був справді останнім, принаймні на своєму полі, і на 53-й хвилині він відверто вибачив “Динамо”, не спрямувавши м’яч у порожні ворота з кількох метрів після прострілу з лівого флангу. 

Однак на 57-й хвилині шведи все ж домоглися свого і повели в рахунку. Прокинувши м'яч повз Кендзеру та Сидорчука, Рієкс із лівого флангу запустив у штрафний майданчик на Ракіпа і той вколотив під поперечину, а Бущан урятувати не зміг. Ще за кілька хвили ситуація для “біло-синіх” ускладнилася: отримавши друге і знову необов’язкове попередження, поле залишив капітан команди Сидорчук. А за кілька хвилин попередження отримав Вербич, який, як і Шабанов, тепер пропустить матч заключного туру через перебір карток. 

Вчорашній іменинник Вербич усе ж сказав своє слово на стадіоні в Мальме. Граючи у меншості, динамівці зуміли зрівняти рахунок, і автором цього гола став саме Беньямін. Він вчасно відгукнувся на передачу Циганкова зі штрафного, відправивши м’яч у ворота чи то коліном, чи навіть стегном на 79-й хвилині гри. 

І це ще була не розв’язка. На останній, шостій компенсованій хвилині в особливий для себе вечір вирішальним голом відзначився Розенберг. Ударом в один дотик він замкнув ідеальну передачу до штрафного майданчика з правого флангу та побіг святкувати гол в обійми вболівальників. Неймовірна розв’язка, у якій “Динамо”, на жаль, поступається. Але все вирішиться в заключному турі 12 грудня, коли “біло-син” прийматимуть у Києві “Лугано”.

Ліга Європи. 2019/20. Груповий раунд. 5 тур

“Мальме” - “Динамо” - 4:3 (1:2)

“Мальме”: Далін, Ларссон (Гільєрмо Молінз, 79), Сафарі, Рієкс, Баширу, Траустасон, Розенберг (к), Бенгтссон, Інносент (Ракіп, 46), Нільсен, Бергет

“Динамо”: Бущан, Кендзьора, Кадар, Шабанов, Миколенко, Сидорчук (к), Шепелєв (Шапаренко, 71), Буяльський (Гармаш, 89), Циганков, Вербич (Караваєв, 82), Бєсєдін. 

Голи: Бенгтссон (2), Розенберг (49, 90+6), Ракіп (57) - Миколенко (18), Циганков (39), Вербич (79)

Попередження: Ракіп (67), Баширу (75) - Шепелєв (20), Шабанов (23), Сидорчук (36), Вербич (70), Шапаренко (90)

Вилучення: Сидорчук (повторне попередження, 65)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер