Ліга Європи. «Динамо» – «Лаціо» – 0:2. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Лаціо» – 0:2. Звіт про матч

Зігравши в результативну нічию (2:2) на виїзді в першому матчі, динамівці мали непогані шанси для загального успіху. Підопічних Олександра Хацкевича влаштовувала й нічия, що, напевно, й зіграло злий жарт із футболістами, які тримали такий варіант у своїх головах.

Порівняно з римським поєдинком тренерський штаб «біло-синіх» зробив лише дві зміни. Замість дискваліфікованого Гармаша, який отримав друге попередження вже після фінального свистка в Італії, з перших хвилин вийшов Шепелєв, а Шапаренка замінив Мораес, який мав допомагати єдиному форварду Бесєдіну.

Із перших хвилин «лаціале», яким потрібно було забивати за будь-яку ціну, захопили ініціативу, прибравши м’яча до своїх ніг. І доволі швидко отримали можливість для взяття воріт, коли лідер атак гостей Іммобіле, вискочив до воріт, обіграв Бойка, але Кадар у відчайдушному підкаті заблокував удар нападника вже по порожніх воротах. Утім, взяття динамівських воріт було лише відкладено на пізніший термін – до пропущеного м’яча призвела подача Луїса Альберто з кутового та точний удар Лукаса Лейви головою з меж воротарського майданчика.

Опинившись у ролі команди, яка має відігруватися, «Динамо» мало активніше йти вперед. Але до перерви «біло-сині» створили лише один небезпечний момент, коли Циганков зовсім трохи не влучив у верхній кут, пробиваючи з лінії штрафного майданчика. Натомість біля володінь Бойка було спекотно – зокрема, Іммобіле, перебуваючи в кількох метрах від воріт, влучив собі же в ногу, замикаючи простріл партнера, а згодом Чіро вискочив віч-на-віч із воротарем, але Бойко вийшов до лінії штрафного майданчика й не дозволив нападнику перекинути себе. А завершився тайм неприємністю для нашої команди – через пошкодження поле змушений був залишити Тамаш Кадар, замість якого вийшов Артем Шабанов, дебютувавши в єврокубках за «Динамо».

Після перерви розклад сил на полі не змінився, тільки «Динамо» частіше вже діставалося воріт суперника. Бєсєдін неточно пробив головою після подачі з кутового, Гонсалес після індивідуального проходу пробив зовсім поруч зі стійкою, зі штрафного у ворота зовсім трохи не поцілив Циганков… А от «Лаціо», якому вже не обов’язково було забивати, подвоїв свою перевагу незадовго до завершення матчу – після подачі з кутового та скидки когось із партнерів із близької відстані у ворота поцілив Де Врей, тим самим фактично поховавши надії «Динамо» на прохід до чвертьфіналу Ліги Європи.

Тож, домашньою поразкою – 0:2 – «Динамо» завершила цьогорічний похід за єврокубковим трофеєм. Час сконцентруватися на виступі на вітчизняній арені, де «біло-сині» ведуть боротьбу за чемпіонство з «Шахтарем» та вийшли до півфіналу Кубка України.

Ліга Європи УЄФА, 1/8 фіналу, матч-відповідь

«Динамо» (Київ, Україна) – «Лаціо» (Рим, Італія) – 0:2 (0:1).

15.03.2018. Київ, НСК «Олімпійський», 52 639 глядачів.

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар (Шабанов, 45), Піварич – Буяльський, Шепелєв – Морозюк (Гонсалес, 57), Мораес, Циганков – Бєсєдін (Мбокані, 70).

«Лаціо»: Стракоша – Луїс Феліпе, Де Врей, Раду – Патрик (Марушич, 72), Пароло, Лукас Лейва, Луїс Альберто, Луліч (Лукаку, 69) – Іммобіле (кайседо, 82), Феліпе Андерсон.

Голи: Лукас Лейва (23), Де Врей (83).

Попереджені: Мораес (55), Шабанов (66), Буяльський (90+3) – Луїс Феліпе (18), Стракоша (90).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер