Ліга Європи. «Динамо» – «Лугано» – 1:1. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Лугано» – 1:1. Звіт про матч

Гості приїхали до Києва, не маючи турнірної мотивації (набравши лише два очки, «Лугано» втратив шанси піднятися вище четвертого місця), а от для «Динамо» матч мав надважливе значення. «Біло-сині» посідали третє місце в таблиці, і лише перемога, бажано у два та більше м’ячів, стовідсотково виводила їх до плей-оф.

Враховуючи кадрові проблеми (через різні причини не змогли взяти участі в матчі Вербич, Сидорчук, Шабанов, а також давно травмований Бурда), особливого розмаху для ротації тренерський штаб не мав, випустивши перевірених гравців.

З перших хвилин «біло-сині» притиснули суперника до своїх воріт. Уже в дебюті зустрічі господарі виконали чотири кутових, щоправда, жоден із них до небезпеки не призвів. Футболісти «Лугано», коли не могли зупинити суперників за правилами, не гребували фолити. Особливо діставалося Циганкову – в одному з епізодів опонент зіграв проти Віктора настільки грубо, що у капітана «Динамо» під щитком утворилося велике розсічення на нозі.

Активним був лівий фланг, звідки Миколенко навішував та прострілював до штрафного майданчика. В одному з епізодів Бєсєдіну не вистачило якихось сантиметрів, аби замкнути простріл Віталія, а в іншому Артем якимось дивом із двох метрів у падінні пробив над поперечиною. При цьому знявши м’яча з ноги у Караваєва, який так само готовий був замикати дальню стійку…

На 42-й хвилині динамівці таки відправили м’яча у ворота гостей – Шепелєв пройшов по штрафному майданчику, пробив по воротах, м’яч відскочив до Буяльського, який поцілив уже в порожні ворота. Однак арбітр узяття воріт не зафіксував, оскільки Віталій перебував в офсайді. Телевізійний повтор показав, що рішення асистента арбітра мало право на життя, оскільки корпус динамівця був на сантиметри ближчим до воріт, ніж нога захисника «Лугано».

У відповідь же гості перед самою перервою несподівано вийшли вперед. Дальмонте прорвався по правому флангу до лицьової лінії, виконав м’який навіс на лінію воротарського, де м’яч перелетів через Кендзьору та точно ліг на голову Араторе, який і пробив у кут.

Після перерви тиск на ворота «Лугано» посилився, а гості навіть і не думали про атаки на володіння «біло-синіх», зосередившись на обороні власних. От тільки тривалий час динамівці не могли влучити в рамку воріт. Перший раз голкіпер «Лугано» продемонстрував свої вміння на 71-й хвилині, коли парирував обвідний удар Циганкова. За кілька хвилин Віктор ще раз потурбував воротаря, але і цього разу да Коста витягнув м’яча з кута воріт, а згодом і не дозволив Шепелєву зрівняти рахунок, коли Володимир потужним ударом здалеку цілив у кут.

Але свій м’яч кияни все ж забили – Циганков із меж штрафного майданчика завдав свого фірмового обвідного удару, таки зрівнявши рахунок. От тільки цього гола виявилося замало для загального успіху.

У підсумку 1:1 – «Динамо» посідає третє місце в групі та вдруге в історії виступів у Лізі Європи (перший був у сезоні 2011/2012, коли «біло-сині» грали у квартеті зі «Сток Сіті», «Бешикташем» та «Маккабі» з Тель-Авіву) не вийшло до єврокубкової весни.

Ліга Європи. Група «В». 6-й тур

«Динамо» – «Лугано» – 1:1

12.12.2019. м. Київ, НСК «Олімпійський», 15 774 глядачів.

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора (11. Цитаїшвілі, 64), 4. Попов, 44. Кадар, 16. Миколенко, 8. Шепелєв, 20. Караваєв, 29. Буяльський, 15. Циганков, 14. де Пена (19. Гармаш, 77), 41. Бєсєдін (9. Соль, 81).

«Лугано»: 1. да Коста, 9. Холендер, 18. Яо, 20. Куштодіу, 21. Обексер, 22. Гвідотті (17. Вечей, 55), 23. Дальмонте (5. Марич, 64), 24. Ловрич (33. Чрнигой, 84), 28. Сульмоні, 30. Дапрела, 70. Араторе.

Голи: Циганков (90+4) – Араторе (45).

Попереджені: Гвідотті (17), Обексер (67), Вечей (79).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер