Ліга Європи. «Динамо» – «Яблонець» – 0:1. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Яблонець» – 0:1. Звіт про матч

Цим поєдинком кияни закривали для себе осінню частину сезону, тому, незважаючи на те, що завдання виходу до плей-оф із першого місця було вирішене заздалегідь, було величезне бажання піти у відпустку в гарному настрої. Додатковою мотивацією для футболістів слугував той факт, що в історії виступів у другому за значимістю європейському турнірі (а таких було п’ять) кияни жодного разу не долали груповий етап без поразок. Перед звітним же матчем в активі «біло-синіх» було три перемоги та дві нічиї…

Тренерський штаб на чолі з Олександром Хацкевичем вирішив не вдаватися до серйозної ротації складу, зробивши лише три зміни порівняно з виїзним поєдинком попереднього туру проти «Астани». Місце у воротах замість Бойка зайняв Бущан, у центрі поля Сидорчук змінив Че Че, а замість Сідклея вийшов Бєсєдін, який зайняв звичне місце на вістрі атаки.

Напевно, відсутність турнірної мотивації, незважаючи на всі слова напередодні поєдинку, зіграли злий жарт із футболістами «Динамо». Перший тайм кияни повністю програли супернику – як по результату, так і по грі. Уже на 10-й хвилині господарі пропустили – після подачі з кутового Долежал перестрибнув Кадара та головою спрямував м’яча під поперечину. Майже відразу гості цілком могли розраховувати на те, аби подвоювати свою перевагу, коли після невдалої скидки Кендзьори назад той же Долежал прокинув м’яча повз Бущана та був збитий нашим голкіпером, але арбітр замість вилучення Георгія та призначення пенальті «нагородив» нападника «Яблонця» попередженням за симуляцію.

Ці епізоди мали трохи струсонути динамівців та змусити їх активніше йти вперед, натомість до перерви гості були ближчими до другого взяття воріт, ніж підопічні Олександра Хацкевича до гола у відповідь. Зокрема, Бущан мінімум у двох епізодах рятував свою команду від пропущених м’ячів – як у випадку з ударом Йововича, який цілив у кут воріт, а також із моментом Долежала, що не зміг переграти Георгія у ближньому бою.

Другий тайм «біло-сині» провели набагато потужніше. Підопічні Олександра Хацкевича багато й різноманітно атакували, фактично не випускаючи суперника зі штрафного майданчика, але м’яч цього вечора вперто не хотів залітати у ворота «Яблонця». В одному з епізодів Бєсєдін влучив у стійку, із ударами Шепелєва та Шапаренка впорався голкіпер, Вербич сам пробив повз ворота. Серед позитивних моментів варто відзначити дебют у єврокубках 18-річного Георгія Цитаїшвілі, який нещодавно підписав із «Динамо» новий контракт, із негативу – травму Міккеля Дуелунда, який вийшов на заміну та провів на полі лічені хвилини.

У підсумку, «Динамо» зазнало домашньої поразки – 0:1, яка, утім, жодним чином не позначиться на турнірному становищі нашої команди. Уже в понеділок, 17 грудня, динамівці дізнаються свого суперника по 1/16 фіналу Ліги Європи, до зустрічі з яким матимуть два місяці на підготовку.

Ліга Європи УЄФА, груповий етап, 6-й тур

«Динамо» (Київ, Україна) – «Яблонець» (Яблонець-над-Нісою, Чехія) – 0:1 (0:1)

13.12.2018. м. Київ, НСК «Олімпійський», 11 300 глядачів

«Динамо»: 1.Бущан, 16.Миколенко, 26.Бурда, 44.Кадар, 94.Кендзьора, 5.Сидорчук (к), 15.Циганков, 8.Шепелєв, 7.Вербич, 10.Шапаренко (40.Цитаїшвілі, 59), 41.Бєсєдін (99.Дуелунд, 66; 18.Андрієвський, 75).

«Яблонець»: 30.Груби, 2.Говорка, 5.Ганоушек, 13.Лішка, 26.Голеш, 3.Гюбшман (к), 25.Йовович (21.Соболь, 79), 10.Травнік, 6.Кратохвіл (23.Бржечка, 89), 19.Храмоста (18.Акоста, 70), 15.Долежал.

Гол: Долежал (10).

Попереджені: Кадар (28), Вербич (90) – Долежал (13), Говорка (88), Голеш (90+2).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер