Ліга Європи. Вольова перемога у Белграді

Ліга Європи. Вольова перемога у Белграді

Поєдинок на стадіоні «Партизана» відбувся за порожніх трибун у зв’язку з рішенням Контрольного, етичного і дисциплінарного органу УЄФА через поведінку фанатів сербського клубу.

У порівнянні з попередньою грою проти «Вереса» Олександр Хацкевич вдався до суттєвих змін у стартовому складі. Миколу Морозюка на правому фланзі захисту змінив Томаш Кендзьора. У центрі оборони на зміну Євгену Хачеріді вийшов Домагой Віда.

Радикальних змін зазнала і лінія нападу. Замість дуету форвардів Мбокані-Мораес із перших хвилин вийшли Артем Кравець та Денис Гармаш, таким чином змінилася і тактична розстановка – на схему з одним центральним нападником. Мбокані взагалі не прибув до Белграда через пошкодження, а Мораес опинився у запасі.

Команди почали матч не надто жваво і не поспішали проводити масовані атаки, певно на цей настрій вплинула відсутність глядачів на стадіоні, через що у стартові хвилини матч нагадував товариський спаринг на тренувальних зборах. Однак це оманливе відчуття швидко розвіялося.

Перший небезпечний удар у грі на рахунку Евертона, який увірвався до штрафного після пасу Тавамби та розстрілював ворота з близької відстані – надійно зіграв Коваль. Динамівці відповіли дальнім пострілом Циганкова, на який теж зреагував голкіпер.

За кілька хвилин «біло-сині» зобов’язані були відкривати рахунок у грі, коли після пасу Циганкова та продовження від Кравця абсолютно один перед воротами опинився Гонсалес. Однак Дерліс зробив занадто багато доторків до м’яча замість удару, і Стойковіч встиг наблизитися до нього впритул та відвести загрозу від воріт.

Господарі поля свій шанс відкрити рахунок не втратили. На 34-й хвилині до взяття воріт призвів аут на лівому фланзі атаки «Партизана». Після вкидання з-за бокової Тавамба увірвався до штрафного лівим флангом, звільнився від опіки Віди та від лицевої відкотив у центр на Огнєна Ожеговича, і той пробив точно в кут.

Пропущений м’яч трохи підкосив «біло-синіх», вони почали грати розгублено, дозволяючи сербам продовжувати створювати моменти біля наших воріт. У підсумку все завершилося якнайгірше – другим м’ячем у ворота «Динамо». Прийнявши м’яч перед штрафним майданчиком киян, той самий Тавамба сміливо увірвався до нього центром повз розгублених центрбеків, вийшов на ударну позицію та пробив повз Коваля…

Олександр Хацкевич вдався до радикальних корективів уже у перерві, і з перших хвилин другого тайму на поле вийшли двоє свіжих форвардів – Артем Бєсєдін та Жуніор Мораес, які замінили Циганкова та Кравця.

З перших хвилин після перерви динамівці заграли активно. На початку тайму перспективний штрафний удар заробив Мораес. Виконувати його взявся Піварич і зробив це майже бездоганно, якби не рука Ожеговича, який вистрибнув зі стінки. Гра рукою була в межах штрафного, тож арбітр справедливо вказав на 11 метрів. Пенальті взявся виконувати Мораес і зробив це успішно, скоротивши рахунок на табло.

За десять хвилин намагався виправити свою помилку, припущену у першому таймі, Віда. Домагой класно пробивав головою після чудового навісу від Піварича, але Стойковіч витягнув м’яч з-під поперечини.

Та вже за кілька хвилин підопічні Олександра Хацкевича все ж відновили паритет. Бєсєдін прийняв пас на правому фланзі у штрафному та майже від лицевої низом відкотив на ближню стійку на неприкритого Буяльського, і той ударом у дотик вразив ближній кут воріт – 2:2!

Динамівці продовжували посилювати тиск на ворота господарів поля. Два в один вибігали в атаку Бєсєдін та Мораес, проте Артем затягнув з передачею та відпустив м’яч. Небезпечно стріляв зі штрафного Піварич, але Стойковіч знову витягнув м’яч з-під поперечини. Одним словом, «Динамо» всіма силами грало на перемогу.

І команда досягла свого на 84-й хвилині, забивши переможний м’яч. Буяльський, перебуваючи в оточенні суперників, примудрився класно пробити з лінії штрафного. М’яч влучив у каркас воріт та відскочив прямо на Мораеса, якого не підвело гольове чуття. Долі секунди – і Стойковічу довелося втретє витягувати м’яч із сітки!

У завершальні хвилини гості зіграли надійно, не дозволивши суперникам влаштувати штурм воріт та втримали вольову перемогу, завдяки якій «Динамо» продовжує впевнено лідирувати у своїй групі після двох турів.

Ліга Європи УЄФА. Група В. 2 тур

28.09.2017. Белград. Стадіон «Партизана». Матч без глядачів

«Партизан» - «Динамо» - 2:3 (2:0)

«Партизан»: Стойковіч – Вулічевіч (к), Остоіч, Р.Мілетіч, Г.Мілетіч – Янкович, Радін, Більєр, Сума (Пантіч, 75) – Ожегович (Йованович, 79), Тавамба.

«Динамо»: Коваль – Кендзьора, Віда, Кадар, Піварич – Сидорчук (к), Буяльський – Циганков (Бєсєдін, 46), Гармаш, Гонсалес (Морозюк, 90+1) – Кравець (Мораес, 46).

Голи: Ожегович (34), Тавамба (42) – Мораес (54, з пенальті, 84), Буяльський (68)

Попередження: Янкович (47), Більєр (63), Тавамба (83) – Кравець (29), Буяльський (89)

*фото Олександр Осіпов/ Canon Ukraine

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер