Ліга Парі-Матч. 31 тур. «Шахтар» – «Динамо» – 2:3. Звіт про матч

Ліга Парі-Матч. 31 тур. «Шахтар» – «Динамо» – 2:3. Звіт про матч

Цей матч став для команд уже шостим очним у нинішньому сезоні. У попередніх поєдинках три перемоги здобули «гірники», ще у двох було зафіксовано нічию. Не дивно, що бажання нарешті перемогти опонента, нехай і в поєдинку, який не мав турнірного значення, у динамівців було величезним.

Сергій Ребров виставив на поєдинок найсильніших на даний момент гравців, на відміну від свого візаві з «Шахтаря» Паулу Фонсеки, який дав відпочити цілій групі основних виконавців – зокрема, Пятов, Срна, Ракицький, Степаненко навіть не потрапили до заявки, а Марлос та Тайсон залишилися в запасі.

Команди розпочали поєдинок без розвідки, відповідаючи атакою на атаку, що не могло не подобатися вболівальникам. Ярмоленко, опинившись перед воротами, вирішив не бити по воротах із гострого кута, а простріл на Бесєдіна було заблоковано захисником, у відповідь біля протилежних воріт Дентіньйо вийшов віч-на-віч із Ковалем, але занадто відпустив м’яча та втратив нагоду.

Гольовою вийшла середина першого тайму. Відкрити рахунок вдалося гостям: Гармаш відібрав м’яча на лінії чужого штрафного майданчика у Коваленка, отримав передачу у відповідь від Ярмоленка, й метрів із 15-ти пробив точно повз Шевченка. Але перевага динамівців тривала лише кілька хвилин – уже незабаром Алан Патрик, так і не зустрівши протидії збоку захисників киян, пробив з-за меж штрафного майданчика точно в кут воріт. Перед самою перервою «гірники» могли вийти вперед, коли помилка Кадара біля власного штрафного майданчика ледь не стала результативною, однак партнера по центру захисту підстрахував Віда, який вчасно заблокував удар Феррейри з десяти метрів.

На початку другого тайму команди знову обмінялися забитими м’ячами. Знову першими вдалося забити «біло-синім» – Танковський збив у штрафному майданчику Сидорчука, й Ярмоленко чітко реалізував пенальті, розвівши м’яч та голкіпера по різних кутах. «Шахтар» відповів нереалізованим моментом Феррейри, удар якого з десяти метрів парирував Коваль, але вже за хвилину Дентіньйо все ж зрівняв рахунок, реалізувавши вихід віч-на-віч із голкіпером.

На 71-й хвилині динамівці втретє в поєдинку вийшли вперед. Антунеш виконав простріл із лівого флангу, м’яч прилетів на протилежний кут штрафного майданчика, звідки Морозюк блискучим пасом знайшов Ярмоленка – Андрій у дотик метрів із восьми пробив повз голкіпера у кут воріт. Цей м’яч став для капітана «Динамо» чотирнадцятим у сезоні, що дозволило йому очолити бомбардирські перегони, випереджаючи Факундо Феррейру з «Шахтаря» на один результативний удар.

В останні хвилини більше атакували «гірники», й мали кілька нагод, аби вирвати перемогу, однак надійно зіграв Коваль, парирувавши удари Феррейри та Танковського. Вже в компенсований час господарі претендували на пенальті, коли м’яч влучив у руку Морозюку у штрафному майданчику, однак свисток арбітра промовчав.

У підсумку, перемога «Динамо» у результативному матчі, що дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутній сезон.

Ліга Парі-Матч. ІІ етап. 31-й тур

«Шахтар» – «Динамо» – 2:3 (1:1).

26.05.2017. м. Харків, ОСК «Металіст», 12 664 глядачі.

«Шахтар»: Шевченко, Бутко, Кривцов (к), Ордець, Азеведо, Танковський, Коваленко (Тайсон, 75), Алан Патрик (Бернард, 84), Зубков (Марлос, 69), Дентіньйо, Феррейра.

«Динамо»: Коваль – Пантич, Віда, Кадар – Морозюк, Рибалка (Шепелєв, 62), Сидорчук, Антунеш (Очигава, 88) – Ярмоленко (к), Бєсєдін, Гармаш (Циганков, 62).

Голи: Алан Патрик (23), Дентіньйо (58) – Гармаш (20), Ярмоленко (52, пен., 71).

Попереджені: Танковський (63), Марлос (90+3) – Гармаш (34), Антунеш (88), Шепелєв (90).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер