Ліга Парі-Матч. «Динамо» – «Шахтар» – 0:1 (звіт, фото, відео)

Ліга Парі-Матч.  «Динамо» – «Шахтар» – 0:1 (звіт, фото, відео)

Цей матч викликав чималий інтерес серед уболівальників – на стадіоні зібралася рекордна для цього чемпіонату кількість глядачів – більше 51 тисячі, й це незважаючи на різницю у 11 очок між командами напередодні гри.

Звісно, такій відвідуваності сприяло поліпшення гри та результатів «біло-синіх» в останніх матчах. Сергій Ребров знову вирішив не змінювати переможний стартовий склад своєї команди, тож у четвертому матчі поспіль із перших хвилин на поле вийшли ті ж самі 11 виконавців.

Уже на третій хвилині м’яч опинився в сітці воріт Пятова – результативний та дуже ефектний удар «боковими ножицями» вдався Ярмоленку, але цей гол не було зараховано, оскільки арбітр вгледів порушення правил збоку капітана «Динамо». 

Далі наступило певне затишшя, яке перервалося на 12-й хвилині. «Гірники» перехопили м’яча на чужій половині поля, Тайсон віддав урозріз на Марлоса, простріл якого до центру був без адресу. Але м’яч знову підхопив Тайсон та навісив із лівого флангу на дальню стійку, звідки Факундо Феррейра головою спрямував м’яча в кут воріт.

За кілька хвилин «біло-сині» ледь не пропустили вдруге – після пасу верхом із глибини віч-на-віч із Ковалем вискочив Бернард. На щастя, Максим вийшов переможцем цієї дуелі, врятувавши свою команду від гола.

Динамівцям гра в атаці не надто давалася, у підсумку єдиним акцентованим ударом по воротах Пятова до перерви став неточний постріл Ярмоленка здалека на останній хвилині тайму. Вартий уваги ще один епізод, який стався на 31-й хвилині. Морозюк навісив зі штрафного майже у воротарський майданчик «гірників», де Ракицький, вибиваючи м’яча головою, влучив собі ж у руку, але арбітри залишили цей епізод поза увагою.

Ще починаючи з першого тайму гості, повівши в рахунку, віддали ініціативу та почали діяти «другим номером». Після перерви територіальна перевага «біло-синіх» стала ще відчутнішою, але до насправді гострих моментів біля воріт суперника справа доходила вкрай рідко.

Гості переважно діяли на контратаках, «за рахунком», але не лише намагалися уповільнити темп гри, знизити до мінімуму її гостроту, а й у бажанні зберегти переможний рахунок не гребували й відверто брудними методами.

Особливо у цьому компоненті «відзначився» багаторічний капітан «помаранчево-чорних» Даріо Срна, який упродовж кількох хвилин примудрився ледь не нокаутувати двох опонентів на своєму фланзі. Спочатку Даріо брудно зіграв проти Антунеша, а за хвилину схожий удар в обличчя від хорвата отримав і Кадар, який урешті не зміг продовжити гру.

Костянтин Труханов, таке враження, у ці моменти забув, до якої кишені сховав суддівські картки…

Динамівці відзначилися у воротах Пятова й у другому таймі, зробив це знову Ярмоленко, але його гол знову було скасовано, цього разу через офсайд.

0:1 – «Динамо» поступилося «Шахтарю» та збільшило й до того велике відставання в турнірній таблиці від «гірників», а найкращим, що було цього вечора на «Олімпійському», напевно, варто назвати атмосферу заповнених трибун.

Ліга Парі-Матч 2016/2017. 26 тур.

«Динамо» – «Шахтар» – 0:1 (0:1)

21.04.2017. Київ. НСК «Олімпійський». 51,732 глядачі

«Динамо»: Коваль – Пантич, Віда, Кадар (Очигава, 83) – Морозюк, Шепелєв, Сидорчук (Рибалка, 65), Антунеш – Ярмоленко (к), Гармаш (Циганков, 65) – Бєсєдін

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Коваленко (Малишев, 80), Бернард, Марлос, Тайсон (Дентіньйо, 90), Факундо Феррейра (Кривцов, 90+3)

Гол: Факундо Феррейра (12)

Попередження: Морозюк (50), Сидорчук (54), Гармаш (56) – Марлос (74), Факундо Феррейра (90+3)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер