Лікар «Динамо» - про медогляд та його результати

Лікар «Динамо» - про медогляд та його результати

- Усе йде згідно з графіком. Як завжди, з року в рік у нас одні й ті самі обстеження. Основні спеціалісти, кардіологія, ЕХО серця, УЗД органів черевної порожнини.

- Якими наразі є результати, скажімо, відсотку жиру?

- Ще не всі пройшли, але всі гравці в хорошій фізичній формі, виглядають дуже добре. Усі здорові.

- Ви отримуєте готові результати відразу чи ще кілька днів триває аналіз?

- По-різному, залежно від типу обстеження. Результати деяких обстежень будуть готові вже сьогодні, а деяких доведеться почекати. Скажімо, для біохімічного аналізу крові потрібен певний час, а відсоток жиру ми отримуємо швидко.

- Чи були у гравців певні вказівки або рекомендації щодо дієти під час відпустки?

- Наші футболісти – професіонали. Вони не перший рік це проходять і чудово розуміють, що до сезону потрібно починати готуватися вже у відпустці. Спершу вони роз’їхалися на відпочинок. Але потім в Києві зібралося багато гравців, які їздили тренуватися на базу, хтось індивідуально, а хтось навіть у групах.

Щодо дієти, під час відпустки це контролювати досить тяжко. Сподіваємося на їхній професіоналізм. Вони прекрасно розуміють, що коли вийдуть з відпустки, почнуть отримувати серйозні навантаження. Вони повинні бути до цього готові.

- Якщо все ж гравець набирає зайві кілограми під час відпустки, як швидко можна його привести до форми?

- Це теж залежить від індивідуальних особливостей організму, від того, наскільки інтенсивно він буде тренуватися. Але в основному у наших футболістів вага тримається у нормі.

- Чи присутні у вас штрафи за порушення режиму?

- Штрафи завжди присутні у футболі. Проте ми не користуємося цими важелями впливу. Це все у компетенції головного тренера.

- Чи перевіряєте ви зараз гравців на наявність пошкоджень, їхні рецидиви або загострення хронічних травм?

- Якщо гравець отримає пошкодження під час відпустки, то він, звісно, поскаржиться нам і ми вже будемо його обстежувати. На даний момент, дякувати Богу, у всіх стан у нормі.

Єдине додаткове обстеження, яке ми зараз проводимо, як роблять по всьому світі – це тести на COVID-19. Ми це робимо постійно. І зараз, перед початком роботи, всі гравці пройшли тестування. На щастя, все нормально. Далі, згідно графіку, теж будемо робити ці тестування. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер