»Літекс» – «Динамо». Початок о 19:45

»Літекс» – «Динамо». Початок о 19:45

Припинивши боротьбу за вихід до групового раунду Ліги чемпіонів, «Динамо» зосередилося на рішенні іншого важливого завдання – кваліфікації до групи Ліги Європи. Болгарський «Літекс», який останні два сезони ставав чемпіоном своєї країни, грізно не виглядає, хоча неприємність може піднести в будь-який момент. Із такими командами потрібно діяти дуже строго, раціонально використовуючи кожну можливість.

Трохи інформації про місто Ловеч, в якому сьогодні відбудеться матч. Він розташований на обох берегах річки Осим, біля підніжжя гірського Балканського ланцюга. У середньовіччі був важливим військово-стратегічним центром, відомим під ім’ям «Ловиц», – місто мисливців. Найвідомішою пам’яткою є критий (чи покритий) міст через Осим, що сполучає стару й нову частини міста. Міст призначений лише для пішоходів, а по його боках розташовані сувенірні магазини. Тут, у самому центрі міста, в готелі «Президія палац» оселилася делегація «Динамо». У старій частині міста виокремлюється район «Вароша» – архітектурно-історичний заповідник, що включає більше 160 відреставрованих будинків в архітектурному стилі епохи Болгарського національного Відродження й залишки середньовічної фортеці.

В цілому, невеликий навіть за болгарськими мірками Ловеч дуже затишний, тут усе доволі близько. Люди захоплюються футболом і щиро вболівають за улюблений «Літекс». Утім, у розмовах шанси своєї команди на вихід до групового турніру Ліги Європи вони оцінюють скептично. На вулицях часто зустрічаються афіші з анонсом сьогоднішнього матчу, в шаблонній формі яких маркером у графі «суперник» вписано «Динамо Київ».

Грати командам доведеться на домашній арені «Літекса» – центральному міському стадіоні, який було побудовано в 1962 році й повністю реконструйовано в 1999-му. Він вміщує 7000 глядачів і є одним із чотирьох стадіонів у Болгарії, на яких дозволено проводити міжнародні матчі. Розмір поля ледь вписується в мінімальні стандарти – 100 на 65 метрів (при мінімумі 100 на 64 метри). Аншлаг на матчі не очікується – станом на сьогоднішній ранок продано менше двох тисяч квитків. Залишаються в касі і квитки в сектор для вболівальників «Динамо», їх можна придбати при пред’явленні українського паспорта.

Цікаво, що прес-конференція тренера господарів Любослава Пенєва, запланована відразу після тренування динамівців, так і не відбулася. За словами прес-аташе клубу, наставник «Літекса» не приїде, адже зазвичай його прес-конференції тривають не більше двох хвилин. Напередодні в інтерв’ю клубному сайту Пенєв зазначив, що в його команди хороший настрій, усі виконують установку і грають з чемпіонським менталітетом. У матчі не зможе взяти участі дискваліфікований Йєленкович, також останні дні не тренувався Руменов. А відсутність Шевченка, на думку тренера, стане плюсом для його команди.

Багато уваги майбутньому поєдинку, разом із матчами інших болгарських команд у єврокубках, приділяє місцева преса. Так, газета «Мач» детально змалювала приліт української делегації в Горна Ореховиця й зазначила, що, незважаючи на косметичний ремонт, Сьомін та його команда були вражені непривабливим видом будівлі аеропорту. До речі, болгарські газети використовують у своїх публікаціях стару емблему «Динамо». А до стартового складу наполегливо ставлять Алієва. На думку видання, сьогодні наша команда буде грати в такому складі: Шовковський, Сильва, Діакате, Юссуф, Попов, Вукоєвич, Єременко, Алієв, Аруна, Ярмоленко, Ідейє.

Інша болгарська газета «7 днів Спорт» не знайшла місця у складі не лише для Мілевського, але й для Ярмоленка, зате поставила на правий фланг півзахисту Нінковича, а на лівий – Єременка. Подивимося, можливо болгарські журналісти щось знають, невідоме нам. Чекати залишилося зовсім небагато.

Перший матч раунду плей-офф Ліги Європи «Літекс» – «Динамо» відбудеться 18-го серпня в Ловечу на Центральному міському стадіоні. Початок о 19:45. Пряму трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі 2+2, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер