Лобановський і Маслов – серед найкращих тренерів 50-річчя

Авторитетний британський журнал World Soccer напередодні свого 50-річного ювілею склав список 50-ти найкращих тренерів останнього півстоліття.

До числа обраних потрапили і дві людини, які досягли гучних успіхів разом із «Динамо». Валерій Лобановський по праву вважається одним із найбільших тренерів світу. Під його чуйним керівництвом наша команда неодноразово ставала чемпіоном СРСР і України, була базовим клубом для збірних СРСР і України, гриміла на всю Європу (два Кубки володарів Кубків 1975 і 1986 рр., Суперкубок УЄФА 1975 р., вихід до півфіналу Ліги чемпіонів 1999 р. і т.д.). Ім’я Валерія Васильовича занесене золотими літерами до історії «Динамо», а його послідовники ще довго будуть приносити користь нашому клубу.

Якщо про Валерія Лобановського знає практично кожен футбольний уболівальник, то ім’я Віктора Маслова не настільки на слуху в уболівальницьких колах. Адже саме з Віктором Олександровичем на чолі київські динамівці тричі поспіль ставали чемпіонами СРСР – у 1966, 1967 и 1968 роках! Шість років із головним тренером Масловим принесли команді ще два Кубки країни, а починаючи з 1965 року «Динамо» відкрило для себе сторінку під назвою «європейські кубки».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер