Меморіал Лобановського: Кубок залишається в Україні!

Меморіал Лобановського: Кубок залишається в Україні!

Молодіжна збірна України стала переможцем Меморіалу Валерія Лобановського, обігравши у фінальному поєдинку збірну Туреччини з рахунком 1:0. Примітно, що «жовто-синя» команда стала переможцем турніру вперше з того часу, як у ньому почали брати участь молодіжні збірні.

З перших хвилин фінального поєдинку, як і в матчі проти Ірану, на поле вийшли двоє представників «Динамо» – Роман Зозуля та Андрій Ярмоленко. Ще двоє динамівців, Артем Кичак і Вадим Родіна, залишилися в запасі. Також в основному складі вийшли Андрій Фартушняк і Микола Морозюк, які належать «Динамо», але проводять нинішній сезон у київській «Оболоні» на правах оренди.

Із стартовим свистком підопічні Павла Яковенка заволоділи ініціативою. Вже в дебюті небезпечного удару головою завдав Ярмоленко, а на 13-й хвилині «синьо-жовті» відкрили рахунок у матчі. Морозюк увірвався до штрафного майданчика, де його збив захисник – пенальті бездоганно виконав сам постраждалий.

Після швидкого гола гра заспокоїлася. Втім, небезпечні моменти виникали біля обох воріт. До перерви довелося попрацювати обороні як збірної України, так і їхніх турецьких одноліток. У «синьо-жовтих» перспективні моменти змарнували Коноплянка і Зозуля, а в турків особливою активністю відзначався Бурак Чалик, який гострими проривами неабияк змусив похвилюватися вболівальників.

Більша частина другого тайму пройшла в спокійнішому темпі. Турки, поступаючись у рахунку, діяли активніше, але всі атаки гостей зводилися до банальних навісів з флангів, після яких м'яч ставав легкою здобиччю Антона Каніболоцького. Підопічні Павла Яковенка зосередили свої сили на обороні, сподіваючись в основному на контратаки та швидкісні дані Лисенка та Ярмоленка, які діяли попереду. На 80-й хвилині українці змогли забити другий м'яч, але гол Федорчука арбітр скасував, угледівши порушення правил збоку Валерія.

Кінцівка матчу ознаменувалася брутальністю збоку футболістів збірної Туреччини, що, втім, не завадило нашим хлопцям довести матч до переможного кінця. Відзначимо, що чотири рази молодіжна збірна України ставала бронзовим призером Меморіалу Валерія Лобановського (у 2005, 2006, 2007 і 2008 роках), а в нинішньому році нарешті здобула перемогу.

Також варто сказати, що в матчі за третє місце збірна Німеччини обіграла одноліток з Ірану з рахунком 1:0 і стала бронзовим призером Меморіалу Лобановського.

Меморіал Валерія Лобановського. Фінал

Україна (U-21) – Туреччина (U-21) – 1:0 (1:0).


Україна: Каніболоцький, Селін, Ракицький, Лисенко, Курилов, Морозюк (Матвеєв, 90+3), Зозуля (Федорчук, 64), Ярмоленко, Фартушняк, Чеснаков, Коноплянка (Кривцов, 70).

Туреччина: Болат, Карміл, Айдин Йїлмаз (Уйсал, 46), Кьосе, Кочин (Бікмаз, 46), Куртулуш (Шахин, 60), Емре Езкан, Беріша, Чейлан, Албайрак (Озгюр Чек, 60), Чалик.

Гол: Морозюк (13, пен.).

Попереджені:
Уйсал (83), Чейлан (85), Беріша (90+4).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер