Лондон зустрів по-англійськи

Лондон зустрів по-англійськи

Столиця Великобританії зустріла гостей з Києва не дуже привітно. Втім, за два дні, проведених у Лондоні, традиційна для Англії холодна похмура погода (температура коливалася в межах 5-6 градусів вище нуля) кілька разів змінювалася. І коли сонце виходило з-за хмар, ставало на душі веселіше.

Не можна сказати, що Лондон живе в передчутті поєдинку Ліги чемпіонів. Якщо бути точнішим, взагалі не живе майбутнім матчем за участю «Арсеналу» і «Динамо». Місто, в якому базується близько десятка професійних команд (з них п'ять представляють прем'єр-лігу), переситилося футболом високого рівня і матчем найпрестижнішого клубного турніру Європи його вже не здивуєш.

Лондон живе своїм розміреним життям. Під час екскурсії по місту вдалося помітити, що над Букінгемським палацом майорить королівський прапор. Це вірний знак того, що королева знаходиться вдома. Як пожартував екскурсовод делегації журналістів, це він спеціально попросив Єлизавету ІІ бути вдома до приїзду важливих гостей з України.

Вразив своєю величністю домашній стадіон «Арсеналу» – «Емірейтс». Це не просто стадіон – це справжній витвір мистецтва і техніки. «Емірейтс» (на матчах під егідою УЄФА також використовується назва «Ешбертон Гроув») був побудований у 2006 році, і витрати на його будівництво склали 390 мільйонів фунтів стерлінгів. На даний момент в прем'єр-лізі більший стадіон має тільки «Манчестер Юнайтед». Свою назву («Емірейтс») арена отримала від головного спонсора клубу, авіакомпанії Emirates Airline, з якою «Арсенал» підписав рекордний контракт до 2012 року на 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Про подібні угоди керівники українських клубів поки що можуть тільки мріяти…

«Емірейтс» стане вже третім лондонським стадіоном, на якому доведеться зіграти «Динамо». Не можна сказати, що два попередніх матчі були невдалими для нашої команди, але результати, продемонстровані на них, не можуть радувати. У сьогоднішньому поєдинку шанувальники «Динамо» очікують від своїх улюбленців перемоги – першої біля берегів річки Темзи.

До речі, про вболівальників. Для наших фанатів виділили три сектори, і в цілому на матчі очікується близько тисячі супортерів «Динамо». Великі надії покладаються на українську діаспору, для них навіть привезли з Києва динамівську атрибутику. Можна бути впевненими – без підтримки наша команда не залишиться. А як українці вміють вболівати, переконалися вже на багатьох стадіонах – зокрема, в Москві і Порту.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Лондона

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер