Англійський журнал 4-4-2: «Не думайте упереджено про Україну»

Англійський журнал 4-4-2: «Не думайте упереджено про Україну»

Впливовий англійський журнал 4-4-2 на своєму офіційному порталі опублікував велику статтю про нашу країну, яка розвіює побоювання британців щодо України, закликаючи їх не бути упередженими до однієї з країн-господарок найбільшого футбольного форуму на континенті.

Автор статті, віддаючи належне розмірам країни, її географічним особливостям та привітності людей, згадав футбольні аспекти розвитку футболу, приділивши при цьому особливу увагу гранду місцевого футболу київському «Динамо».

«Із точки зору досягнень «біло-синім» немає рівних. Вони 13 разів ставали чемпіонами Радянського Союзу та стали справжньою силою в Європі завдяки роботі таких тренерів, як Віктор Маслов та Валерій Лобановський, одних із першопрохідців сучасного футболу.

Лобановський, великий стратег та прихильник суворої дисципліни, тричі приходив на тренерський місток команди. Саме під його керівництвом «Динамо» першим із радянських клубів спромоглося виграти клубний європейський трофей, перемігши у фіналі Кубка володарів Кубків у 1975 році угорський «Ференцварош» 3:0. 11 років потому цей трофей знову було доставлено до Києва. У 1999 році Лобановський вивів динамівців до півфіналу Ліги чемпіонів».

Видання, закликаючи англійців відвідати Київ, насамкінець нагадує, що саме команда з цього міста може пишатися трьома футболістами, Олегом Блохіним (1975), Ігорем Бєлановим (1986) та Андрієм Шевченко (2004), які стали володарями «Золотого м'яча» - призу, яким нагороджують найкращого футболіста Європи.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер