ЛПМ. 20-й тур. «Динамо» - «Олімпік» - 1:0 (+ВІДЕО)

ЛПМ. 20-й тур. «Динамо» - «Олімпік» - 1:0 (+ВІДЕО)

Він викликав чималий ажіотаж серед шанувальників футболу, оскільки зустрічалися команди, які перебувають у першій шістці в турнірній таблиці. Також це був перший домашній поєдинок киян на своєму полі, перед рідними вболівальниками, які активно підганяли команду йти вперед.

Тим не менш, матч розпочався в неспішному темпі, перший час команди вивчали одна одну. Було помітно, що «Олімпік» добре вивчив господарів, оскільки донецька команда не боялася йти вперед, а досить сміливо атакувала.

Відзначимо дебют новачка нашої команди Тамаша Кадара, який вийшов на поле у стартовому складі, а також другий матч молодого півзахисника Володимира Шепелєва, який добре себе проявив в попередньому виїзному поєдинку проти «Зорі».

У першій половині тайму більш наполегливими виглядали динамівці, активними діями відзначалися Гармаш та Ярмоленко, якому асистував Бєсєдін, але кожного разу нашим футболістам або не вистачало точності, або надійно діяли захисники гостей, ліквідуючи загрозу. Ще кілька разів Ярмоленко намагався загрожувати воротам, але то опинявся в офсайді, то невдало розпоряджався м'ячем. Здалеку завдавав удару Шепелєв, але також безрезультатно. «Олімпік» відповів кількома динамічними контратаками, але, загалом, удари по воротах у виконанні обох команд можна було порахувати на пальцях однієї руки - 3 у «Олімпіка» та 2 у «Динамо». Головні події команди відклали на другий тайм.

Після перерви динамівці вийшли на поле ще більш рішуче налаштованими. Команда додала у швидкості, особливо в середині поля, й небезпечні моменти почали виникати набагато частіше. Велику частину часу господарі проводили біля воріт донеччан. Повз ціль із лінії штрафного майданчика пробив Гонсалес, трохи не вистачило точності Ярмоленку, з ударом Буяльського впорався воротар, відбивши м'яча кулаками. Але, мабуть, найреальніший момент втратив Бєсєдін, який скористався невпевненою грою воротаря на виході й намагався проштовхнути м'яча до сітки, але Матяж в останній момент вибив м'яча з лінії воріт!

Надалі обидві команди почали грати майже без центру поля, демонструючи відкритий футбол. При цьому ефективні дії в атаці більше вдавалися киянам. Ярмоленко двічі небезпечно виконував штрафні удари, й ще одного разу пробив у сантиметрах від стійки. В останні 10 хвилин гри Сергій Ребров вирішив зіграти у два нападники, випустивши на поле Яремчука замість Гармаша. Тут же Гонсалес змусив схопитися за голову всіх уболівальників своєї команди та розчаровано видихнути після того, як Яремчук закинув м'яча до штрафного майданчика, й Дерліс із вигідної позиції не зміг належним чином пробити по м'ячу.

Фінальний штурм господарів був наполегливим та приніс плоди: у компенсований час після подачі від кутової позначки Бєсєдін вистрибнув вище за всіх та головою переправив м'яча до сітки, забезпечивши своїй команді мінімальну перемогу, а собі - звання героя матчу.

Ліга Парі-Матч. 20-й тур

4.03.2017. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 10138 глядачів

«Динамо» - «Олімпік» - 1:0 (0:0)

«Динамо»: Рудько, Пантич, Шепелєв, Ярмоленко (к), Гармаш (Яремчук, 81), Віда, Гонсалес, Бурда (Морозюк, 73), Буяльський (Сидорчук, 69), Бєсєдін, Кадар.

«Олімпік»: Махарадзе, Парцванія, Гришко (к), Гошкодеря (Поступаленко, 63), Моха, Шестаков, Матяж (Федорів, 76), Нємчанінов, Іллой-Айєт, Цимбалюк, Богданов (Брікнер, 87).

Гол: Бєсєдін (90+2)

Попереджені: Гармаш (44), Ярмоленко (68) - Цимбалюк (72), Іллой-Айєт (78), Федорів (83).

*фото А. Лукацький

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер