Лукаш ТЕОДОРЧИК – джокер у колоді талантів команди РЕБРОВА

Лукаш ТЕОДОРЧИК – джокер у колоді талантів команди РЕБРОВА

Таких футболістів називають джокерами. Яскравими прикладами подібної майстерності цілком можуть вважатися німецький нападник Олівер Бірхофф, який двома ударами вирішив результат фіналу Євро-1996, та еталонний у цьому компоненті норвежець Оле-Гуннар Сульшер, який відправив один зі своїх вирішальних м'ячів за «Манчестер Юнайтед» у ворота «Баварії» у фіналі Ліги чемпіонів у 1999-му. Згадаємо, що й гол, який став золотим для Німеччини у фіналі нещодавньої світової першості, забив кинутий у потрібний момент у бій Маріо Гетце. 

Відрадно, що подібний нападник із нинішнього сезону є тепер й у стані «біло-синіх», регулярно радуючи наших уболівальників забитими голами після виходів на заміну.

Дебютний матч Лукаша Теодорчика за київське «Динамо» відбувся 30 серпня 2014 року, відразу після його презентації перед уболівальниками на «Олімпійському».

Сергій Ребров увів у гру Лукаша за п'ять хвилин до завершення основного часу матчу 5-го туру УПЛ із «Чорноморцем», і той відразу проявив себе як джокер, першим же дотиком віддавши гольовий пас на Ярмоленка. Свій дебютний гол він забив уже в наступній грі.

На даний момент на рахунку Тео три голи у дев'яти матчах Прем'єр-ліги, один у трьох матчах Кубка України, а також три м’ячі в чотирьох поєдинках Ліги Європи.

При цьому в національній першості з дев'яти матчів лише два Теодорчик провів у стартовому складі. Більшість же своїх голів – чотири із семи – Лукаш забив після свого виходу на заміну.

02.10.2014. ЛЄ. «Динамо» – «Стяуа» – 3:1 (вихід на заміну – 90-а хвилина, гол – 91-а)

Свій перший гол за «Динамо» після виходу на заміну Теодорчик забив у грі групового етапу Ліги Європи проти румунського «Стяуа». Лукаш вийшов на заміну замість Артема Кравця на 90-й хвилині, й уже за дві хвилини святкував гол.

Динамівці провели швидку атаку після перехоплення м'яча в центрі поля. Беланда віддав праворуч на Ярмоленка, який увірвався до штрафного майданчика гостей та відразу прострілив на дальню стійку, де приблизно з лінії воротарського майданчика Теодорчик ударом у дотик правою ногою спрямував м'яча у ближній кут.

26.02.2015. ЛЄ. «Динамо» – «Генгам» – 3:1 (вихід на заміну – 9-а хвилина, гол – 31-а)

У повторній грі з «Генгамом» «Динамо» будь-що потрібно було забивати гол. Такий потрібний гол забив саме Теодорчик. І зробив він це доволі рано, вже на 31-й хвилині.

Однак зробив це поляк після того, як вийшов на заміну, вже на 9-й хвилині замінивши травмованого Мігеля Велозу. Таким чином, на те, щоб забити гол, йому знадобилося 22 хвилини. Лукаш замкнув навіс із кутового у виконанні Гусєва на ближній стійці, спрямувавши м'яча точно в кут воріт.

15.03.2015. УПЛ. «Динамо» – «Іллічівець» – 5:0 (вихід на заміну – 67-а хвилина, гол – 79-а)

Знову відзначився голом, вийшовши на заміну, Теодорчик у домашній грі чемпіонату України з «Іллічівцем». Цього разу Лукаша пасом знайшов у штрафному майданчику Данило Сильва, поляк прийняв м'яча, витримав гросмейстерську паузу, після чого пробив над воротарем у верхній кут.

04.04.2015. УПЛ. «Чорноморець» – «Динамо» – 0:2 (вихід на заміну – 67-а хвилина, гол – 76-а)

Якщо у грі з «Іллічівцем» Тео замінив Артема Кравця, то у грі з «Чорноморцем» – Дьємерсі Мбокані. Причому на тій самій хвилині. І знову гольове чуття не підвело ані тренера, ані нападника.

Ярмоленко покотив м'яча від кутової позначки, Данило Сильва не зміг пробити, але вдало приклався до м'яча Віда – куля від рук Мартищука влучила у стійку, після чого вдало на добиванні зіграв Теодорчик, поціливши з кількох метрів у порожні ворота.

Підіб'ємо проміжний підсумок – два голи після виходу на заміну на НСК «Олімпійський» та два на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського.

Попереду вирішальний відрізок сезону, й уболівальники команди небезпідставно сподіваються, що польський джокер буде використаний Сергієм Ребровим саме тоді, коли його зарядженість на боротьбу та гольове чуття будуть необхідні команді в потрібний день та час.

Олег Задерновський, Ігор Бондаренко

* фото Андрій Лукацький, Володимир Раснер

* колаж Богдан Ілюк

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер