Лукман Аруна: «Що буду робити? Краще грати у футбол!»

Лукман Аруна: «Що буду робити? Краще грати у футбол!»

За перші півроку перебування в «Динамо» Лукману Аруні не вдалося стати гравцем основного складу. Місце Романа Єременка в центрі півзахисту зайняв Денис Гармаш, Лукману довелося задовольнятися рідкісними виходами на заміну й ще ретельніше працювати на тренуваннях. Новий футбольний рік пишеться з чистого листа. На нього в Аруни великі плани.

- Лукмане, як проходить підготовка команди до другої частини сезону?

- Нам добре в Іспанії, кожен день команда проводить по два тренування. Гравцям важко, тренери дають високі навантаження. Так само було і влітку, я встиг до цього звикнути.

- Оцініть проведений у «Динамо» період?

- Я щасливий у Києві, у мене все гаразд. Єдине, не все складається у футбольному плані. Хочу грати у футбол, а сиджу на лаві запасних.

- Розумієте, що для цього потрібно зробити?

- Краще грати у футбол. Я не тренер, не мені довірено визначати склад, тактику гри. Моя справа добре тренуватися, бути корисним команді.

- У «Динамо» складніше стати гравцем основного складу, ніж у вашому колишньому клубі, «Монако»?


- Я застав не найкращий період в історії «Монако». Клуб у цей період часу грав невдало, багато сильних гравців пішло з нього. У такій ситуації важко порівнювати. Зрозуміло, в «Динамо» все значно краще.

- А якщо спробувати порівняти чемпіонати України та Франції?

- У Франції дуже складний чемпіонат. Багато в чому завдяки гравцям з Африки, які виступають буквально в кожній із команд. Завдяки ним зросли швидкості, стало більше силового футболу. Україна зараз проходить цей шлях.

- Позицію опорного півзахисника, яку ви займали виходячи на поле, вважаєте рідною?

- Мені до душі грати в центрі поля. Трохи ближче до своїх воріт, або до нападників, не має різниці. Хочу грати, а тренери нехай вирішують, де саме.

- У листопаді ви не виступали у складі молодіжної збірної Нігерії у кваліфікації Олімпійських ігор. Засмутилися?

- Такі реалії, цей турнір не припадає на «вікно» міжнародних матчів. У «Динамо» був період важливих ігор, тренери вирішили залишити мене в Києві. Шкода, що Нігерія не вийшла на Олімпіаду. Дуже хотів зіграти в Лондоні.

- Як провели відпустку?

- Розділив її на дві частини. Спочатку в Лагосі провідав сім'ю, потім у Ніцці та Монако, де в мене багато друзів.

- На тренуваннях ви тримаєтеся дещо відособлено від партнерів. Задоволені, як вас прийняли в «Динамо»?

- Немає жодних проблем. Я професіонал, усі свої проблеми маю вирішувати на футбольному полі. Було б дивно, якби іноземця зустрічали як рідного. Повагу потрібно заслужити.

- Співвітчизники Юссуф та Ідейє нудьгувати не дають?

- Добре, що вони є в команді. Ще дуже радий, коли з Франції прилітає моя дівчина. У цей час Київ стає для мене рідним домом.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер