Лукман АРУНА: «На другому зборі більше уваги буде приділятися ігровим побудовам»

Лукман АРУНА: «На другому зборі більше уваги буде приділятися ігровим побудовам»

- Лукмане, тренерський штаб надав футболістам кілька днів між зборами. Як їх провів?

- Відпочивав. Цих двох днів цілком вистачило, щоб відновитися і з новими силами розпочати роботу на другому зборі.

- Тайє Тайво залишився в Марбельї чекати партнерів по команді.
Чому й ти не вчинив так само, як і твій співвітчизник?

- Я дуже хотів побачити свою дружину, яка залишилася в Києві. Саме тому я не міг залишитися в Іспанії.

- Перший збір з позамежними фізичними навантаженнями позаду. На другому зборі буде вже легше?

- Дійсно, на другому зборі навантаження вже будуть не такими високими, більше уваги буде приділятися ігровим побудовам. Тим не менш, нам потрібно серйозно попрацювати, щоб добре підготуватися до майбутніх матчів Ліги Європи УЄФА з «Бордо».

- На першому зборі на тренуваннях деяким футболістам було настільки важко, що вони змушені були звертатися за допомогою до лікарів.
Як тобі давалися пропоновані навантаження?

- Звичайно, футболісти не машини, і іноді бувають ситуації, коли ми «ламаємося». Втім, враховуючи хорошу роботу клубних докторів і масажистів, вдавалося повністю відновлюватися між тренуваннями і продовжувати працювати на максимумі.

- Чи були вже теоретичні заняття, на яких тренерський штаб знайомив вас із майбутнім суперником у Лізі Європи УЄФА?

- Упевнений, що найближчим часом нас ознайомлять із усією інформацією стосовно «Бордо», і до 14 лютого, коли відбудеться перший матч із французами, ми грунтовно підготуємося.

- У трьох матчах на першому зборі ти зіграв один тайм, а проти «Базеля»
трохи більше. Чи достатньо було для тебе ігрового часу?

- На підготовчому етапі в розпорядженні тренерського штабу перебуває багато гравців, і кожному необхідно надати ігрову практику. Ні в кого з гравців привілеїв немає, всі знаходяться в рівних умовах. Що стосується мене, то я намагаюся виконувати свою роботу якісно, ​​а вже тренеру вирішувати, хто буде грати в майбутніх офіційних матчах.

- Збірна Нігерії вийшла до чвертьфіналу Кубка Африканських Націй. Чи була легкою перемога над Ефіопією в останньому матчі для «Суперорлів»?

- Я б так не сказав. Жодна з команд не приїжджає на фінальну частину турніру заради забави, перемогти хочуть усі. Ефіопія показала, що є хорошою командою, зігравши внічию із Замбією (1:1). Та й в матчі з Нігерією ефіопи трималися аж до останньої десятихвилинки, після чого пропустили два м'ячі з пенальті.

- У чвертьфіналі збірна Нігерії зустрінеться з Кот д'Івуаром. Як оцінюєш шанси своїх земляків у поєдинку з чи не найсильнішою збірною Африки?

- Авжеж, я буду бажати своїй збірній виключно перемоги. Незважаючи на те, що у складі Кот д'Івуару зібрані сильні футболісти, які виступають в топ-чемпіонатах, але й наші хлопці адже теж не ликом шиті. Упевнений, у Нігерії будуть шанси обіграти суперника, і ми повинні використовувати їх.

- Чи підтримуєш зв'язок із Брауном Ідейє? Чи ділиться він враженнями про турнір у цілому?

- Кілька разів я дзвонив йому, бажав удачі. Браун хоче грати в кожному матчі, своїми діями приносячи користь команді, і,безперечно , залишитися в ПАР як можна довше
аж до фіналу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер