Лукман Аруна: «Не думав, що буду грати з Юссуфом в одній команді»

Лукман Аруна: «Не думав, що буду грати з Юссуфом в одній команді»

Нігерійський півзахисник після приїзду до розташування команди, яка готується до нового сезону в Австрії, дав клубним медіа перше інтерв’ю в якості гравця «Динамо».

- Аруна, як ти дізнався про інтерес з боку «Динамо»?

- У принципі, я особливо нічого і не знав. Чув про певну зацікавленість з боку англійських та французьких клубів, але не думав, що коли-небудь зможу опинитися в «Динамо» (Київ). Я дуже радий, і сьогодні ще неостаточно вірю, що перебуваю тут.

- Із кимось радився перед тим, як прийняти рішення?


- У першу чергу, я поговорив зі своїм агентом. Він повідомив мені про можливість перейти до «Динамо». Я знав, що це дуже хороша команда, яка виступає в Лізі чемпіонів, що є моєю мрією з дитинства. Саме тому я й вирішив прийняти пропозицію українського клубу.

- У «Динамо» виступають два твоїх земляки – Юссуф та Теміле. Ти був із ними знайомий раніше?

- Так, звичайно. Разом із Юссуфом ми грали в національній збірній на чемпіонаті світу минулого року, а з Теміле виступали на молодіжному чемпіонаті Африки в Руанді. Франк – хороший футболіст, він став автором забитого м’яча в останній грі на турнірі проти ПАР. Що стосується Айїли, то він для мене як старший брат. Ніколи не думав, що буду грати з ним в одній команді.

- У тебе залишився тиждень, щоб підготуватися до майбутнього сезону. Вистачить цього часу?

- Останнім часом у мене було багато переїздів, тому зараз мені необхідно повернути свої фізичні кондиції. Майже тиждень я не тренувався, і сьогоднішнє заняття було для мене першим за цей час. Упевнений, що за кілька днів я повернуся на свій звичний рівень підготовки.

- Вже була розмова з головним тренером «Динамо» Юрієм Сьоміним?


- Від бесіди з головним тренером, що відбулася вже в Австрії, в мене залишилися виключно позитивні враження. Це справді фантастичний тренер, який у розмові з тобою посміхається. І я обіцяю, що заради нього і за нього я буду працювати на полі, не покладаючи рук та ніг.

- Прийнято вважати, що український чемпіонат поступається провідним європейським першостям, зокрема, французькому, де ти виступав останнім часом...


- Ці чемпіонати доволі схожі, тому жодного розчарування у зв’язку з цим я не відчуваю. Єдина відмінність – у Франції за сезон необхідно провести 38 матчів у рамках чемпіонату, а в Україні лише 30.

- Цього сезону «Монако» вилетіло з вищого французького дивізіону. Якби цього не сталося, прийняв би пропозицію «Динамо»?


- Хороше питання (посміхається). З тими футболістами, які залишилися в команді, було б важко на рівних змагатися у вищому дивізіоні. Впродовж кількох років «Монако» розпродало багато провідних футболістів, що і стало причиною вильоту до нижчого дивізіону. Керівництво клубу пропонувало мені новий контракт, але я прийняв рішення перейти до «Динамо», що є для мене новим викликом.

- Чого ти очікуєш від виступу в «Динамо»?

- Звичайно, я сподіваюся почати свої виступи в команді із здобуття Суперкубка України, який відбудеться 5 липня. Впевнений, перемога в цьому матчі надасть усім хлопцям упевненості для подальших звершень.

- Плануєш перевезти до Києва своїх рідних?

- Я тільки почав працювати в «Динамо», а це питання, безумовно, обдумаю пізніше. Я маю обжитися на новому місці, і коли в мене буде квартира та машина, можна буде аргументовано підійти до цього питання. Зараз же всі мої думки пов’язані з підготовчим періодом та стартовими матчами у складі «Динамо».

- Який обереш собі номер?

- Звичайно, я хотів би взяти той номер, який був у мене в «Монако», – №25. Він мені приносить успіх.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер