Лукман АРУНА: «Досвід Ліги чемпіонів нас багато чому навчив, і ми стали сильнішими»

Лукман АРУНА: «Досвід Ліги чемпіонів нас багато чому навчив, і ми стали сильнішими»

- Ви закінчили першу частину цього сезону, забивши свій перший гол в складі київського «Динамо». Чи можете Ви сказати, що виконали свої цілі на цей сезон?

- Я дуже радий, що нарешті відкрив рахунок голам у складі «Динамо», і що регулярно виходжу на поле за нового тренера (Олега Блохіна). Він дав мені шанс, якого у мене не було до цього, а я віддячив йому за довіру непоганим рівнем гри. Він награє мене на позиції під Брауном Ідейє, і це дає непогані результати, хоч ми і не вийшли з групи в Лізі чемпіонів.

- До речі про Лігу чемпіонів, як воно було виступати в найпрестижнішому турнірі Європи?

- Грати в Лізі чемпіонів - це мрія кожного футболіста, який виступає в Європі. У цьому році я вже отримав певний досвід, тож тепер я хочу допомогти «Динамо» завоювати друге місце у внутрішньому чемпіонаті, щоб кваліфікуватися в Лігу чемпіонів на наступний рік. Нам не пощастило в домашній грі проти ПСЖ, хоча ми мали хороші шанси, але, сподіваюся, ми добре виступимо в Лізі Європи.

- Київське «Динамо» зараз займає 3-е місце в чемпіонаті України. Як Ви думаєте, чи зможе Ваша команда ліквідувати 18-очковий відрив від лідера донецького «Шахтаря»?

- Немає нічого неможливого. Зараз це здається дуже складним, але у футболі іноді все може змінитися за одну мить, тож все буде залежати від наших кондицій у другій половині сезону.

- Ви вважаєте, що «Динамо» може поборотися за перемогу в Лізі Європи, враховуючи, що такі команди як мадридський «Атлетико», «Челсі», «Аякс» також будуть там виступати?

- Це можливо, якщо ми будемо грати на повну силу і використовувати свої шанси. Я вірю, що нам під силу дійти до півфіналу, а потім і перемогти. Досвід Ліги чемпіонів нас багато чому навчив, і ми стали сильнішими.

- Говорячи про збірну Нігерії, то Вас туди не викликали з часів останнього чемпіонату Світу. Вас це непокоїть?

- Я завжди засмучуюсь, коли дізнаюся, що мене не викликали в збірну. У той же час, це мотивує мене як можна краще виступати в складі свого клубу, і я сподіваюся, що мені випаде шанс довести всім, що вони помилялися щодо мене. Я хочу грати за свою країну. Я отримав безцінний досвід, коли поїхав з командою на світовий чемпіонат у 2010 році. Сподіваюся, що у мене ще буде можливість зіграти на такому рівні.

Я пильно спостерігаю за командою, і я дуже вражений тим, як вона заграла під керівництвом нового тренера Стівена Кеші. Сподіваюся, я зможу довести йому, що принесу користь команді, якщо він дасть мені шанс.

- Враховуючи велику кількість півзахисників у команді, кого б Ви могли замінити?

- У кожного гравця збірної є свої характерні риси. Сподіваюся, я зможу це довести і щодо себе. У команді багато висококваліфікованих виконавців, тому все залежить від того, чого хоче тренер.

- На шляху «Супер орлів» до чвертьфіналу стоять три колишні чемпіони: Замбія, Буркіна Фасо та Ефіопія. Думаєте, Ви зможете вийти з цієї групи?

- Очевидно, що нашим головним конкурентом буде Замбія. Це дуже хороша збірна, а титул діючих чемпіонів додасть їм упевненості. Але це не означає, що вони обіграють нас. Ми готові боротися. І хоча ми розуміємо, що в цьому матчі для перемоги потрібно буде докласти всіх своїх зусиль, ми все ж володіємо всіма необхідними якостями, щоб обіграти будь-яку африканську команду. Інші команди також можуть додати клопоту, але Замбія буде головним суперником.

- Востаннє Нігерія вигравала Кубок Африканських Націй в 1994 році в Тунісі. Думаєте, ви можете повторити цей успіх в наступному році в ПАР?

- Нам це до снаги, однак, інші команди з нашої групи також на це здатні. Кот-д'Івуар і Гана також будуть в числі фаворитів, адже в останніх трьох розіграшах трофею вони фінішували в першій четвірці. Їхні фани також розраховують на перемогу.

- Ви були свого часу капітаном збірних U-17 і U-19. Зараз вони кваліфікувалися на престижні турніри, які пройдуть в Марокко та Алжирі в наступному році. Як Ви оцінюєте їхні шанси в цих змаганнях?

- Я не дивився, як вони грають, але, судячи з результатів, збірна U-17 - це потужна атакуюча команда, яка повинна добре виступити в Марокко. Я грав за «Золотих орлят» за тренера Ману Гарба і знаю, що він хороший стратег. «Літаючі Орли» також повинні зіграти добре. Досвід тренера Обу дуже допоможе команді, і давайте не будемо забувати, що ми відстоюємо титул діючих чемпіонів на цьому рівні. Тож опоненти будуть нас остерігатися.

- І останнє запитання. Багато джерел стверджують, що Ви покинете «Динамо», коли в січні відкриється трансферне вікно. Ви збираєтеся поїхати з України взимку?

- Ні, не дивлячись на всі чутки, я не покидаю «Динамо». Мені ще є що доводити. У другій половині сезону я хочу показати тренеру, що заслуговую на шанс, який він мені надав.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер