Львівський водограй на користь «Динамо»

Львівський водограй на користь «Динамо»

Чудова весняна погода, більше двадцяти тисяч уболівальників на трибунах та бойовий настрій з боку двох команд-суперниць віщували палку й непримиренну боротьбу впродовж усіх 90 хвилин зустрічі. Так воно в підсумку й сталося, а поки повернемося до початкової диспозиції динамівців.

У порівнянні з попереднім матчем УПЛ (проти «Шахтаря») Олег Блохін зробив три зміни. Дві з них виявилися вимушеними. Дискваліфікованих на одну гру за перебір попереджень Лукмана Аруни та Андрія Ярмоленка замінили Адмір Мехмеді та Роман Безус. Ще одна заміна була зумовлена якістю гри. Замість нігерійця Тайє Тайво, який провалив перший тайм матчу з «гірниками», місце на лівому фланзі оборони зайняв Євген Селін.

Ігрові аспекти

Перші хвилини активніше розпочали господарі, яких підганяли рідні вболівальники, Вже на другій хвилині бразилець Марселіньйо мав відмінний шанс відкрити рахунок у матчі, але, вийшовши віч-на-віч із Максимом Ковалем, переграти воротаря «Динамо» в ближньому бою не спромігся. Втім, стартовий запал «зелено-білих» динамівцям вдалося швидко знівелювати, й уже біля воріт «Карпат» почали виникати моменти. Щоправда, ударам здалеку у виконанні Романа Безуса та Олега Гусєва не вистачало влучності – м'яч летів повз ворота.

Небезпечними моментами обмінялися команди наприкінці першої половини гри. Спочатку воротар «Карпат» Богатінов із труднощами впорався з ударом Дениса Гармаша метрів із 25-ти, господарі же відповіли ударом у падінні головою у виконанні Олександра Гладкого – м'яч просвистів поруч зі стійкою.

Перерва позитивніше подіяла на гравців «Динамо». Не встигла хвилинна стрілка зробити й одне коло після поновлення гри, як Гусєв вискочив на побачення з воротарем «Карпат» – Богатінов впорався з ударом Олега з близької відстані.

Не менш небезпечний момент створили й господарі. Кополовець віддав відмінний пас урозріз на Гладкого, який, перебуваючи насамоті перед воротами, не зміг належним чином прийняти та обробити м'яча, після чого його накрили захисники, й можливість пробити по воротах було втрачено.

Гол, який забив Браун Ідейє (на фото) на 64-й хвилині, додав сил футболістам «Динамо». Буквально за дві хвилини «біло-сині» створили два блискучих моменти.

Спочатку той же Ідейє, отримавши пас від Мехмеді, не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем, а незабаром Богатінов витягнув м'яча з дев'ятки після удару Гусєва.

Малюнок гри докорінно змінився після повторного попередження Тараса Михалика та його автоматичного вилучення з поля. Територіальною перевагою заволоділи господарі. Двічі вони мали реальні можливості зрівняти рахунок. Спочатку Штілич, отримавши вивірену передачу від Даушвілі, схибив із ударної позиції, а наприкінці гри Балажиц, опинившись на вістрі після навісу Кополовця з флангу, також не влучив у ворота.

У підсумку, мінімальна перемога «Динамо», яка, напевно, більше за всіх запам'ятається Андрію Цурікову (на фото), який дебютував за основу «біло-синіх» в офіційних матчах.

Не пересічною вона була й для Олександра Алієва, який зіграв за рідний клуб у чемпіонаті після доволі тривалої перерви.

Ключовий момент

Таким, звичайно, став переможний гол Брауна Ідейє, який він забив головою на 64-й хвилині після блискучої за виконанням передачі Мігеля Велозу. Однак не варто забувати й про програну дуель того ж Брауна Богатінову на 70-й хвилині та промах Штілича дванадцять хвилин потому, які докорінно могли змінити як перебіг гри, так і результат усього протистояння.

Топ-персона

Практично безпомилково відіграв увесь поєдинок Євген Селін. Зробити це було нелегко, адже господарі прагнули будь-що розхитати оборону «біло-синіх». Селін упевнено та спокійно переривав атаки львів'ян, не забуваючи при цьому підключатися до атак.

Прем'єр-ліга. 24-й тур

«Карпати» – «Динамо» – 0:1 (0:0)

13.04.2013. м. Львів, стадіон «Україна». 25,850 глядачів

«Карпати»: Богатінов, Ксьонз (Жовтюк, 75), Пластун, Балажиц, Озарків, Даушвілі, Голодюк, Худоб'як (к), Зеньов (Кополовець, 18), Марселіньйо, Гладкий (Штілич, 62).

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик, Віда, Селін, Гармаш, Велозу, Гусєв (к), Безус (Алієв, 66), Мехмеді (Сидорчук, 80), Ідейє (Цуріков, 90+2).

Гол: Ідейє (64, гольовий пас Велозу).

Попередження: Балажиц (87) – Михалик (15), Віда (34), Велозу (42).

Вилучення: Михалик (76, повторне попередження).

Статистика матчу (в дужках – за підсумками першого тайму)

«Карпати»

Статистика

«Динамо»

0 (0)

Голи

1 (0)

48 (50)

Володіння м'ячем (%)

52 (50)

9 (4)

Загалом ударів

14 (6)

1 (1)

Удари в рамку воріт

8 (4)

8 (3)

Удари повз ворота

6 (2)

8 (3)

Сейви

3 (1)

0 (0)

Стійки та поперечини

0 (0)

1 (0)

Кутові

9 (4)

1 (1)

Офсайди

3 (2)

22 (10)

Порушення правил

18 (13)

1 (0)

Жовті картки

4 (3)

0 (0)

Червоні картки

1 (0)

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер