ЛЄ. «Ренн» - «Динамо» - 2:1. Звіт про матч

ЛЄ. «Ренн» - «Динамо» - 2:1. Звіт про матч

У четвер, 6 жовтня, київське «Динамо» провело матч третього туру групового етапу Ліги Європи сезону 2022/2023. «Біло-сині» у виїзному поєдинку на стадіоні «Роазон Парк» у місті Ренн зустрілися із однойменною командою.

Зазначимо, що у динамівців вже є досвід перемагати «Ренн» - чотири роки тому, у 2018-му році наша команда вже перемагала цю французьку команду і на виїзді, і вдома. Зокрема, на «Роазон Парк» тоді ще підопічні Олександра Хацкевича перемогли з рахунком 2:1.

Матч команди розпочали активно та динамічно. У перші хвилини м’ячем більше володіли господарі, вони кілька разів наблизилися на небезпечну відстань до воріт Бойка, а Гуїрі, Майєр та Буріжо завдали ударів, але у перших двох випадках м’яч пролетів повз ворота, а у третьому свою команду виручив Бойко, вибивши м’яч з кута воріт. Ще одного разу підвела реалізація Терьє, який завдавав удару з району правого кута воротарського майданчика. Втім, така тенденція була не надто приємною. Українцям ніяк не вдавалося загасити атакувальні намагання суперника та відсунути гру від власних воріт.

Не виходило і контролювати м’яч, щойно динамівці ним заволодівали, як французи його перехоплювали. Саме так розпочалася результативна атака «Ренна»: Дубінчак задалеко відпустив від себе м’яч, суперник його перехопив, розгорнув стрімку атаку у кілька дотиків, у завершальній стадії Гуїрі віддав гольову передачу на Терьє, і той лівою ногою з району лівого кута воротарського майданчика відправив м’яч точно під дальню стійку.

Впоравшись зі стартовим тиском господарів, ближче до середини тайму динамівці вирівняли гру. Їм вдавалися хороші комбінаційні дії, але просуватися до воріт Манданди не виходило. Варто відзначити хіба що два дальніх удари Сидорчука, але обидва вийшли занадто неточними. Але чим довше кияни володіли м’ячем, тим більше зростала напруга біля воріт «Ренна». У результаті після флангової передачі м’яч через Бєсєдіна та Буяльського було доставлено Циганкову, і Віктор свою нагоду не змарнував. З його першим ударом впорався Манданда, але з другої спроби і він нічого не зміг вдіяти.

До свистка на перерву «Ренн» зробив ще кілька спроб, щоб знову вийти уперед, але наші захисники впоралися. Гра дещо заспокоїлася, і на відпочинок команди пішли за нічийного рахунку.

Другий тайм теж розпочався із атак господарів, які не відходили від воріт Бойка, створюючи загрозу як з гри, так і після стандартних положень. Цього разу близькими до успіху були Угочукву та Терьє, але у першому випадку м’яч пролетів над поперечиною, а у другому його забрав Бойко. Ще одного разу наш голкіпер виручив після прицільного удару Буріжо – завдяки його ефектному сейву м’яч вилетів на кутовий. Не вдалося переграти Дениса і Дуе з Терьє – в обох випадках він забрав м’яч, ліквідувавши загрозу.

Біля протилежних воріт удару по воротах завдавав Кабаєв – тепер уже Манданда забрав нескладний м’яч. Загалом, динамівці добре розпоряджалися м’ячем у середині поля, але у завершальній стадії їм не вистачало останнього пасу та влучного удару. Знову здалеку бив Сидорчук, опинившись на підбиранні, але м’яч пролетів вище.

А от «Ренн» своїм шансом скористався краще. До пропущеного м’яча призвела помилка динамівців біля власних воріт: Бойко ввів м’яч у гру, захисники не порозумілися між собою під час передачі, Дуе перехопив м’яч, змістився у центр, пробив без шансів для Бойка та, як виявилося, приніс перемогу своїй команді, адже незабаром після цього пролунав фінальний свисток.

Констатуємо третю поспіль поразку «Динамо» на груповому етапі Ліги Європи, цього разу з рахунком 1:2.

Ліга Європи. Груповий етап, 3-й тур

«Ренн» – «Динамо» - 2:1 (1:1)

6.10.2022. Ренн. Стадіон «Роазон Парк».

«Ренн»: Манданда, Ассіньйон, Родон, Теате, Мелінг, Угочукву, Буріжо (Труффер, 84), Таїт, Терьє (Аблін, 80), Майєр (Калімуендо, 64), Гуїрі (Дуе, 64).

«Динамо»: Бойко, Дубінчак, Попов (Вівчаренко, 90+2), Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Буяльський, Циганков (Караваєв, 86), Шепелєв, Кабаєв (Ванат, 79), Бєсєдін.

Голи: Терьє (23), Дуе (89)– Циганков (33)

Попередження: Забарний (88).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер