Любослав Пенєв: «У нас також є шанси»

Любослав Пенєв: «У нас також є шанси»

«Динамо» – «Літекс». Передматчева прес-конференція

Поразка в першому матчі ніяк не позначилася на настрої наставника «Літекса» напередодні зустрічі-відповіді з «Динамо». Усім виглядом Любослав Пенєв сповнений оптимізму й упевненості в хорошій для своїй команди грі. Це він дав зрозуміти журналістам на прес-конференції.

- Вже розбирали першу гру з «Динамо»? Які мінуси у грі суперника ви помітили й як маєте намір ними скористатися?

- Звичайно, я дуже уважно переглядав матч у повторі. Розібрав усі слабкі якості обох команд, а також помилки в роботі судді. Зрозуміла річ, завтра ми спробуємо зіграти краще, ніж у Ловечу.

- Що не виходило в «Літекса» в першому матчі?

- Маю сказати, в нас ті ж самі проблеми, як і в інших матчах. У команді є хороші нападники, але немає класних бомбардирів. Ми організовуємо хороші атаки, але не завжди вони завершуються забитими м’ячами. Мені, як тренеру, хотілося, щоб одна третина голевих моментів завершувалася забитими м’ячами. Я би сказав, це те, чого нам найбільше бракує в матчах єврорівня, а таких було п’ять.

- Наскільки ви визначилися зі складом на гру?

- В цілому, визначився. Буду сподіватися, під час передматчевого тренування у гравців травм не буде.

- Чому прийшли на прес-конференцію без гравця?

- Такої вимоги не було в заявці. Якби виникло бажання бачити наших гравців, вони би обов’язково прийшли. Зараз футболісти в 30 метрах від нас, можуть підійти. Але вони соромляться це робити без запрошення.

- Чи є в «Літекса» кадрові проблеми, чи буде грати Йєленкович?

- У нас немає кадрових проблем, на відміну від «Динамо». Йєленкович отримав травму в останньому матчі чемпіонату. Він не встигнув відновитися, його немає в Києві.

- Велика перемога в останньому турі чемпіонату Болгарії додала «Літексу» впевненості?


- «Літекс» завжди має мотивацію на ігри. Єдина наша проблема – нереалізація всіх голевих моментів. Незважаючи на це, клуб має достатню мотивацію. Для нас такі матчі потрібні, оскільки «Літекс» два роки поспіль ставав чемпіоном Болгарії. Єврокубки підтверджують статус «Літекса»

- Щоб пройти далі, вам потрібно перемагати. Судячи з усього, ви сповнені оптимізму?

- Я відкрита й радісна людина, завжди сповнений оптимізму, бажання боротися й перемагати. Перед кожним матчем я налаштований лише на перемогу. Зрозуміла річ, завжди збираюся передати свої почуття команді. На загальну думку, фаворит – «Динамо». Але в нас теж є шанси.

- Це правда, що в райдері «Літекса» на гру 30 шоколадних батончиків?

- Сподіваюся, наші гравці віддадуть на полі всі сили, щоб після гри насолодитися шоколадними батончиками.

- Відомі ваші пристрасті до Іспанії. Якщо «Літекс» не вийде до групи Ліги Європи, ви повернетеся на Піренеї?

- Так, я маю слабкість до Іспанії, виступав там 11 сезонів. Але зараз у мене певні зобов’язання перед «Літексом», контракт до завершення сезону, я буду виконувати всі взяті зобов’язання незалежно від виходу команди до групи Ліги Європи. Зараз у мене немає довгострокових планів. Про мою подальшу кар’єру, дай Боже, буду говорити після Нового року. Мені подобається Іспанія, так само як і обстановка, в якій зараз працюю.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер