Люсін та Андрейко зіграли за збірну України U17 проти Бельгії

Люсін та Андрейко зіграли за збірну України U17 проти Бельгії

У вівторок, 15 жовтня, юнацька збірна України (футболісти не старші 2008 року народження) зіграла третій матч першого кваліфікаційного раунду Євро-2025.

Нагадаємо, підопічні Юрія Мороза виступають у групі 4 разом із Бельгією, Казахстаном та Косово. У першому турі Україна обіграла Косово (4:2), а у другому перемогла Казахстан (3:0).

У третьому турі «синьо-жовті» зустрілися з господарями – Бельгією – та поступилися з рахунком 1:2. Суперники вийшли вперед на 9-й хвилині – Мутеба поставив корпус і з лінії штрафного влучно пробив у кут. Були свої моменти й в українців, але реалізувати їх до перерви не вдалося. У другому таймі бельгійці влучили у стійку, а на 59-й хвилині «синьо-жовті» зрівняли рахунок – Зудін вдало зіграв на добиванні після удару Шишкевича. Воротар суперника відбив ще не один удар наших хлопців, а на 90-й хвилині да Сілва влучним ударом із-за меж штрафного приніс бельгійцям перемогу – 2:1.

Нагадаємо, ще перед звітним матчем Україна гарантувала вихід до наступного раунду кваліфікації – туди потраплять по дві найкращі команди кожної групи. Оскільки у попередніх двох поєдинках бельгійці теж здобули дві перемоги, в заключному турі команди лише визначили переможця групи. Тож українські юнаки з другого місця в групі пройшли у другий раунд відбору, жеребкування якого відбудеться в грудні.

Зазначимо, що у поєдинку взяли участь обидва викликаних до збірної динамівців. Павло Люсін вийшов на поле у стартовому складі та зіграв перший тайм, після чого у перерві був замінений. А Іван Андрейко з’явився на полі на 80-й хвилині з лави запасних та провів на полі завершальні хвилини поєдинку. 

28 учасників наступного кваліфікаційного етапу навесні 2025 року в семи групах Ліги А боротимуться за сім путівок до фінального турніру, який улітку пройде в Албанії.

Євро-2025 (U17). Перший кваліфікаційний раунд. Група 4

Україна (U17) – Бельгія (U17) – 1:2 (0:1)

Україна (U17): Крапівін, Соломон, Ткаченко, Оніщук, Калюжний (Залипка, 84), Кутья (Джурабаєв, 46), Люсін (Петровський, 46), Слива (Меньшиков, 74), Шишкевич (Андрейко, 80), Зудін, Зубрій.

Голи: Зудін (59) – Мутеба (9), да Сілва (90).

Попереджені: Люсін (11), Оніщук (50), Андрейко (90+2) – Сілла (62), да Сілва (90+4).

* Фото УАФ 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер