Магія останніх хвилин

Магія останніх хвилин

Динамівці заслуговували на перемогу. Але успіх прийшов до них доволі несподіваним чином – за допомогою курйозного голу в компенсований час.

Не скажеш, що «біло-сині» діяли невпевнено чи в чомусь поступались супернику. Швидше навпаки – кияни контролювали хід зустрічі, більше атакували і створили кілька небезпечних моментів. У той же час господарі практично не загрожували воротам Шовковського, якщо не брати до уваги останніх п’ять хвилин.

У першій половині команди продемонстрували великий процент браку в передачах, помилки гравців у найпростіших ситуаціях, і, фактично, грали «без воріт». У господарів намагався щось конструктивне створити де Олівера, у «біло-синіх» у плані створення вирізнялись Майкл і Бангура.

Підопічні Дардена в першому таймі тільки раз змусили понервувати вболівальників чемпіонів країни. Після навісу невпевнено зіграв на виході Шовковський і Вог ледве не влучив у ворота. Але це був лише епізод. У той же час кияни періодично проривали оборону амбіційного середняка, але на завершальній стадії чогось не вистачало.

Відмінний удар Шацьких відбив Дішленкович, після навісу Ротаня зобов’язаний був забивати Бангура, але господарів урятувала стійка воріт. А скільки разів м’яч буквально метався у штрафній донеччан і для завершального удару не вистачало буквально одного дотику! І на перерву команди пішли при нулях на табло.

На початку другої половини, здавалось, сталась ключова подія – після чергового акцентованого навісу Шацьких грамотно вибрав позицію і наніс невідбиваючий удар головою. Усе, здавалось, далі буде значно легше. Так, можливо, і було б, якби динамівці правильно використовували свою перевагу – господарі без оглядки побігли вперед і можливостей для контратак стало предостатньо.

Але ними ще потрібно розпорядитись. На 65-й хвилині Бангура повинен був забивати, але з близької відстані вмудрився попасти в голкіпера. Через хвилину Ісма таки відзначився, але судді зафіксували офсайд. До слова, досить сумнівний. Ще через кілька хвилин Гавранчич затягнув із ударом та зіпсував відмінний відрив три в три. Не зумів точно пробити Діого, у цілому, було від чого братись за голову.

Стара футбольна істина з приводу «не забиваєш-забивають» скоро стане для нас найненависнішою. У якому за рахунком матчу «біло-сині» повинні ще в середині тайму вирішувати всі питання і спокійно доводити справу до перемоги, а в результаті влаштовують «інфарктні хвилини» для своїх прихильників.

На щастя, цього разу все обійшлось. На 87-й хвилині після подачі зі стандарту Білозор буз перешкод пробив головою з лінії воротарського і Шовковський витягнув м’яч із сітки. Практично тут же Мендоса вийшов віч-на-віч, але гостей врятував Шовковський. Ось так: за якихось 30 секунд могли із переможців перетворитись у переможених. Але залишились нічийними. До другої компенсованої хвилини.

…Михалик із лівого флангу закинув м’яч на Діого, відчайдушний стрибок бразильця явно дезорієнтував Дішленковича, голкіпер «загубив» ворота і …ім'я Тараса з'являється в протоколі в графі «забиті м’ячі», а через хвилину свисток львівського рефері Андрія Шандора зафіксував важливу для київського «Динамо» перемогу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер