Маграо знову тренується

Маграо знову тренується

Вівторок виявився насиченим на події для динамівців Києва. Отже, коротко про його розклад. О 8:00 підйом, привівши себе до ладу після сну гравці йдуть на медобстеження. О 8:30 сніданок, потім трохи вільного часу, а о 9:45 збір у тренажерному залі, де під керівництвом Пінколіні проходить 45-хвилинне заняття. 10:30 – час виїзду на тренування, яке в середньому триває трохи більше години. О 13:00 обід, тиха година. О 16:30 виїзд на вечірнє тренування, після повернення з якого в СПА-центрі кожен обирає собі відновлювальні процедури. Тут сауна і парна, джакузі, басейни з водою різною температури та багато чого іншого. О 20:00 динамівці збираються в ресторані на вечерю. Час до відбою, а він о 23:00, кожен може використовувати на власний розсуд. Кому необхідно, звертається з проблемами до лікаря чи фізіотерапевта, інші йдуть на масаж, треті прогулюються набережною чи спілкуються з близькими. Благо, сучасні технології дозволяють з мінімальними витратами встановити голосовий та навіть відеозв’язок із будь-якою точкою земної кулі.

Залікував застуду Маграо, склавши компанію на тренуваннях своїм партнерам. Уранці бразилець приїхав на поле, пройшовся вздовж нього, але переодягатися не став, повернувшись на авто, що очікувало його, до готелю. Зате ввечері Маграо довелося попрацювати, як говориться, без поблажок. Провівши з партнерами розминку, динамівець перейшов «до рук» Вінченцо Пінколіні, який упродовж години проводив із ним спеціальні вправи, у прискореному режимі надолужуючи згаяні тренувальні дні. За день-два Маграо без обмежень зможе працювати нарівні з іншими. Таким чином, у лазареті команди залишається двоє – воротар Стас Богуш та захисник Бадр Ель Каддурі.

Після півгодинної спеціальної роботи з Вінченцо Пінколіні гравці з радістю стають до основної частини тренування. Благо, в ній багато ігрових серій, йде відпрацювання дій у захисті й атаці, тактичних схем. Цікавою вийшла двохсторонка на вечірньому тренуванні, коли шестеро гравців оборонного плану протистояли такій же кількості атакуючих виконавців. Причому в перших за спиною були стандартних розмірів ворота і голкіпер у них, а в нападників двоє хокейних воріт, розташованих по різних кутах поля. Такі ігри вносять різноманітність до тренувального процесу, привносять змагальний момент. Так само як і завершальна частина тренування, коли йде відпрацювання ударів по воротах. Суть його проста, але азарту та інтриги від цього менше не стає. Кожен із гравців на лінії штрафного майданчика приймає м’яча і пробиває по воротах. Хто заб’є два м’ячі, може із спокійною душею йти переодягатися. Чим менше залишається гравців, тим більше захоплюючою стає між ними боротьба. Що й казати, справжні спортсмени, які не вміють поступатися. Залишимо за кадром прізвища футболістів, яким в якості покарання доводиться збирати м’ячі. Для них це стане хорошим стимулом у вільний час попрацювати над силою та влучністю ударів.

Якби був у команді приз «найбільш життєрадісному й оптимістичному», він напевно дістався Бетао. Як сонце в пустелі, не сходить з його обличчя посмішка, навіть у складних ситуаціях бразилець знаходить позитивні моменти. «Минулий рік був для нас дуже невдалим. У «Динамо» я звик, що потрібно перемагати, а зробити це не завжди виходило. Добре, що продовжили виступати в Лізі Європи. Тренування у Юрія Сьоміна мені подобаються. Вони проходять цікаво, кожного разу вводиться щось нове. Навіть зараз, на самому початку підготовки, ми багато працюємо із м’ячами. Незабаром настане черга матчів, а, значить, стане ще цікавіше. До гри з «Бешикташем» залишається чотири тижні. Нам потрібно встигнути знайти свою найкращу гру», – розповів Бетао.

Стосовно контрольних матчах. Як раніше повідомлялося, досягнуто домовленості про проведення 26 січня зустрічі з національною збірною Ізраїлю (в її складі не буде легіонерів). Ведуться переговори про проведення поєдинку на головній арені країни, 42-тисячному Національному стадіоні «Рамат-Ган».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер