Маграо: «Забиваю, тому що став частіше підключатися до атак»

Маграо: «Забиваю, тому що став частіше підключатися до атак»

Спочатку після переходу до «Динамо» гра Маграо не відзначалася високою результативністю. Влучний удар у Лізі чемпіонів у ворота «Рубіна» тривалі місяці залишався єдиним у послужному списку бразильця. Проте у квітні Жерсона немов «прорвало». Захисник забиває вже у трьох матчах поспіль, причому всі голи виходять вельми красивими.

- Коли емоції після матчу «Динамо» - «Дніпро» вщухли, які висновки можеш зробити?

- Напевно, не буду дуже відрізнятися від своїх одноклубників, якщо скажу, що матч вийшов дуже важким. Хоча ми серйозно налаштовувалися на гру, до перерви команда грала не дуже зібрано. Крім того, на початку зустрічі ми пропустили гол, який нас трохи вибив із колії. А після вказівок тренера на другий тайм ми вийшли сповнені рішучості змінити хід гри на свою користь. Дуже хотіли перемогти.

- На ваш погляд, галас із приводу червоної картки, яку отримав Мандзюк, перебільшений?

- Звичайно! Не розумію, про що тут взагалі розмовляти? Вилучення цілком заслужене, оскільки збоку захисника «Дніпра» був фол останньої надії, як прийнято у футболі казати. Очевидно, що він мав намір зупинити нашого гравця, який набрав швидкість.

- Ви забиваєте вже у третій грі поспіль, хоча до цього не відзначалися особливою результативністю. Із чим пов’язані настільки різкі зміни?

- Перш за все, я став частіше та активніше підключатися до атак. Разом із надійними та впевненими діями в захисті тренер вимагає від мене саме цього. Я дуже хочу принести якомога більше користі команді, тому й прагну брати участь в організації атак, коли дозволяє ситуація.

- Але все одно, захиснику важче знайти можливість відзначитися…

- Безумовно, але останнім часом я дуже стараюся. Тим паче, що раніше відповідав в основному за захист, а зараз став частіше підключатися до атак. Потрібно використовувати будь-яку можливість, іноді суперник надає їх дуже мало.

- Два із трьох м’ячів ви забили з дальньої відстані. Відпрацьовуєте удари на тренуваннях?


- Звичайно. Ми прагнемо атакувати різноманітно – і флангами, і по центру. Але захист у суперника буває дуже щільним, тому доводиться бити здалеку.

- Напевно, найбільш несподіваним вийшов ваш гол у матчі з «Оболонню». Невже ви збиралися саме пробити по воротах Товта?


- Просто навішував до штрафного майданчика, де відкривався Ярмоленко. Але сталося, що м’яч закрутився прямо у ворота. Якщо чесно, я й сам цього не очікував.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер