Максим Дячук: «Через збори, тренування та ігри будемо набирати форму»

Максим Дячук: «Через збори, тренування та ігри будемо набирати форму»

Захисник «Динамо» Максим Дячук поділився враженнями від перших днів збору та очікуваннями від майбутнього сезону.

- Півроку тому ти повернувся з оренди в «Олександрії». Як ти змінився за цей час?

- Я можу сказати, що став упевненіший та досвідченіший. Матчі, які я зіграв, незважаючи на помилки, дали мені досвід та стимул працювати далі.

- На зимових зборах у Туреччині ти працював заради того, щоб завоювати довіру головного тренера. Зараз чи змінився ментально твій підхід до тренувань, роботи на зборах?

- Нічого не змінилося, як викладався на максимумі, так і зараз стараюся викладатися навіть не на 100, а всі 110 відсотків.

- У яких кондиціях зараз перебуває «Динамо»?

- Зараз такий момент, коли ми робимо акцент на фізичні кондиції. Це нелегка робота, кропітка, але вона потрібна. Через збори, тренування та ігри будемо набирати форму.

- У першому товариському матчі було здобуто розгромну перемогу над бухарестським «Динамо» – 4:1. Наскільки така впевнена перемога вже на старті збору додає впевненості?

- Взагалі, перший матч дуже важливий, і, звичайно, перемоги дають упевненість та можливість працювати надалі з хорошим настроєм.

- До «Динамо» повернулися з оренди Булеца, Біловар, Бражко незабаром приєднається, також прийшов Ярмоленко. Що можеш сказати про кожного з них?

- Хлопці прийшли, стараються, прогресують. Бажаю їм усім лише удачі, ми їх підтримуємо. Про Андрія Ярмоленка навіть не знаю що додати (посміхається) – це легенда не лише «Динамо», а й усього українського футболу.

- Приємно, що тепер, працюючи з ним пліч-о-пліч, зможеш навчатися у нього?

- Так, звичайно, дивлюся, як він тренується, беру приклад. До того ж він хороша людина, тож тренуватися та грати поруч із ним – одне задоволення.

- Які враження від перших днів роботи разом з Андрієм Ярмоленком? Які були твої перші відчуття?

- Вау (сміється). Коли я був маленьким, дивився матчі «Динамо», в яких грав Ярмоленко, вболівав. А зараз так вийшло, що ми тренуємося разом в одній команді.

- Багато розмов в інтернеті, який номер візьме Ярмоленко. Пишуть, що й Шапаренко готовий віддати свою десятку, і Кабаєв – сімку. А ти будеш триматися за свій 25-й номер?

- Якщо він захоче, то нехай забирає. Із задоволенням віддам (посміхається).

- Ти підписав новий контракт із «Динамо». Що для тебе значить довіра тренерського штабу?

- Звичайно, я вдячний їм за це, за можливість тренуватися під їхнім керівництвом, працювати разом із такими легендарними футболістами. Дякую за те, що довіряють місце у складі, і обіцяю тренерам, партнерам, уболівальникам, що буду викладатися на всі 110 відсотків.

- Яких головних цілей ти маєш досягти – як для команди, так і для себе?

- Для команди – вийти до групи Ліги конференцій та повернути до Києва чемпіонські медалі й національний Кубок. Щодо себе, то кожен футболіст хоче грати, і я буду ставити перед собою лише максимальні цілі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер