Максим КОВАЛЬ – найкращий молодий гравець Прем'єр-ліги за версією World Soccer!

Максим КОВАЛЬ – найкращий молодий гравець Прем'єр-ліги за версією World Soccer!

Це визнання не по роках майстерного динамівського голкіпера стало черговою ланкою в ланцюзі заслужених хвалебних відгуків, якими його нагородили за минулий сезон топові футбольні видання.

У серпні 2012 року в матчі проти голландського віце-чемпіона «Феєноорда» Максим це підтвердив, викликавши своєю грою справжній фурор в Європі та змусивши враженнями кореспондента найвпливовішого спортивного холдингу ESPN (www.espnfc.com) оголосити на весь футбольний світ, що Коваль завдяки своєму таланту й мужності просто створений для такого турніру, як Ліга чемпіонів!

«Тренер« Динамо »Юрій Сьомін виявився щасливчиком, оскільки з 22 гравців, які вийшли на поле на знаменитій арені «Де Кайп», найсміливішим виявився 19-річний голкіпер киян Максим Коваль. Два роки тому, у віці 17 років, він уже привернув до себе увагу, відмінно провівши матчі проти амстердамського «Аякса» у плей-офф раунді найпрестижнішого турніру Старого Світу. Тепер же він, ставши дорослішим, показав свої найкращі ігрові якості. Вже на 6-й хвилині він у стрибку відбив потужний удар Схаккена, потім позбавив того ж гравця можливості забити, чудово парирувавши м'яча в ефектній манері. Втретє воротар врятував команду на початку другого тайму, відбивши удар впритул Іммерса, підтвердивши тим самим, що він справді відповідає рівню Ліги чемпіонів!».

У січні 2013-го британські журналісти з www.givemefootball.com включили Коваля до списку п'яти найкращих стражів воріт європейського футболу, які перебувають у віці не старше 20 років.

На думку англійців, Східна Європа має репутацію прекрасної школи класних воротарів, і українець може стати одним із таких. «У 16 років Коваль дебютував за запорізький «Металург» і відразу ж відстояв «на нуль». Провівши ще 19 матчів у «Металурзі», він перейшов до табору гранда українського футболу – київського «Динамо», яке було настільки вражене грою молодого голкіпера в матчі проти «біло-синіх», що зробило підписання талановитого футболіста однією зі своїх пріоритетних цілей. Коваль – величезний талант, у якого за плечима вже є досвід гри в континентальних кубках», – пояснили свій вибір журналісти.

У травні офіційний сайт УЄФА (www.uefa.com) назвав воротаря київського «Динамо» Максима Коваля найкращим молодим гравцем сезону 2012/13, давши йому таку характеристику:

«Один із найталановитіших футболістів нового покоління, 21-річний вихованець школи запорізького «Металурга» вже чотири роки захищає ворота київського «Динамо», конкуруючи з досвідченим Олександром Шовковським. У минулому сезоні Максим нарешті завоював тверде місце в «основі», і хоча впевнена гра молодого кіпера не врятувала «біло-синіх» від падіння на третє місце, наставник збірної України Михайло Фоменко звернув увагу на Коваля, викликавши його на важливий матч кваліфікації ЧС- 2014 із командою Чорногорії».

Cам динамівський воротар, який продовжив у вересні минулого року контракт із «біло-синіми» до 2017 року, мріє, в першу чергу, про те як повернути колишню славу своєму клубу, в якому він до цих пір має можливість вчитися у кумира свого дитинства Олександра Шовковського.

- Я був би шалено щасливий значити для «Динамо» стільки, скільки значить Шовковський, і стати такою ж легендою для клубу, якою є Олександр. А завдання в «Динамо» у нас незмінне – стати чемпіонами. Намагатися виграти все – чемпіонат України, Кубок України та єврокубок!

Що ж, побажаємо Максиму Ковалю та його партнерам по команді досягти поставленої мети, адже це заповітне бажання тисяч динамівських уболівальників, серця яких б'ються в унісон із Олегом Блохіним та його командою!

Олег Задерновський

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В. Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер