Максим НЕСТЕРЕНКО: сміливо рухатися до поставленої мети

Максим НЕСТЕРЕНКО: сміливо рухатися до поставленої мети

Як і багато інших хлопців, Максим у дитинстві грав у футбол у школі, та мріяв, що колись прийде день і він приміряє футболку найдорожчого для нього клубу – київського «Динамо».

Вік титулам не заважає!

У дитячій школі «біло-синіх» Нестеренко опинився у віці сімох років. Можна сказати, що весь його футбольний розвиток та становлення минули в «Динамо». Першими наставниками Максима були Олександр Шпаков та Олексій Дроценко.

На рівні ДЮФШ Нестеренко з динамівцями здобув чимало титулів, серед яких чемпіонат України та Кубок Києва, Кубок пам’яті загиблих футболістів 2005-2006, Кубок Миколи Балакіна 2006-2007, Кубок Федіра Медвідя 2007-2008, Кубок Колом’яги 2006, Кубок Віктора Баннікова 2008, Кубок пам’яті Віктора Голубєва 2010. Крім усього цього був ще й фінал 1-го Міжнародного турніру на Кубок «Національної академії футболу» 2007.

Початок шляху

Маючи такий солідний послужний список на рівні дитячо-юнацького футболу, Максим із початком сезону 2012/2013 піднявся на новий футбольний рівень, потрапивши до заявки «Динамо» на чемпіонат молодіжних команд та першість U-19. Уже в осінній частині сезону Нестеренко встиг дебютувати за обидва колективи, а також зіграти свій перший матч за збірну України U-17.

У молодіжній першості його дебют відбувся у стартовому турі, в домашньому матчі «біло-синіх» проти донецького «Металурга» (2:0). Щоправда, в тому поєдинку Максим з’явився на полі лише на останній хвилині основного часу. А ось у чемпіонаті U-19 прем’єрний матч вийшов повноцінним. Це був також перший тур, також домашній матч, який «Динамо» виграло з рахунком 2:0. Лише суперник був інший – полтавська «Ворскла».

Максим найкраще почуває себе на лівому фланзі захисту, але в Академії йому також доводилося грати на позиціях центрального захисника й лівого півзахисника.

Нестеренко лише почав свій шлях до вершин футбольної слави. Головне для Максима – весь час рухатися вперед та прогресувати, а для цього потрібно багато працювати. Зараз юного захисника можна порівняти з художником, перед яким чисте полотно. Навчання у школі завершилося, і, маючи за плечима неоціненний багаж футбольних знань та вмінь, саме він сам має намалювати те, яким він бачить своє майбутнє в «Динамо» та сміливо рухатися до поставленої мети.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер