Максим ШАЦЬКИХ: «Чорноморець» заслужив місце в першій шістці»

Максим ШАЦЬКИХ: «Чорноморець» заслужив місце в першій шістці»

– «Чорноморець» завдання потрапити до першої шістки вирішив, тому останній тур їм особливо не потрібен. Гратимуть більш розкуто, на радісних емоціях та постараються на «Олімпійському» продемонструвати хороший футбол. Хоча й відкритого футболу від них теж не варто чекати. А для «Динамо» важлива кожна гра, оскільки у другій частині чемпіонату очки зберігаються. Відступати немає куди, та й ніхто не збирається. Господарі грають удома, хочуть реабілітуватися, на стадіон прийдуть уболівальники, преса, тож динамівці мають просто «винести» суперника. Вважаю, збоку «Динамо» буде цілковита самовіддача та позамежний настрій. Потрібно не просто виграти, а показати дуже впевнену гру.

– Але у «Чорноморця» є досвід, як відбирати очки у киян...

– Динамівці розуміють, що вони набагато сильніші, але це потрібно доводити в кожній грі. На перший план тут виходить психологічний стан футболістів. З власного досвіду знаю, наскільки важко відходити від таких прикрих поразок, як у Кропивницькому. У команди був час, аби зробити висновки та провести необхідні відновлювальні заходи, тому, думаю, до гри з одеситами «Динамо» підійде у всеозброєнні.

– Проти сильніших суперників киянам грати легше?

– Справа у психології. На сильного суперника налаштовувати гравців не потрібно – вони самі це роблять. А ось на слабшого суперника мотивувати себе складніше, оскільки від самого початку знаєш, що ти сильніший, все одно дотиснеш, заб'єш та виграєш. Через це інколи все відбувається навпаки. Це стосується не лише «Динамо» – така загальна футбольна психологія. Хоча ім'я суперника не повинно мати жодного значення – потрібно в кожній грі демонструвати свій рівень.

– Як вважаєте, у складі «Динамо» буде проведена ротація порівняно з попереднім матчем?

– Побачимо. Поки цього ніхто не знає, до гри ще достатньо часу. Враховуватиметься фізичний та психологічний стан, обрана на гру схема та тактика – від цього буде залежати й склад. Зміни, думаю, будуть, а які, побачимо безпосередньо на полі.

Повну версію інтерв’ю читайте у матчевій програмі «Динамо» – «Чорноморець»

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер