Максим ШАЦЬКИХ: «Будь-яка втрата очок у грі з «Динамо» Загреб украй небажана»

Максим ШАЦЬКИХ: «Будь-яка втрата очок у грі з «Динамо» Загреб украй небажана»

- Максиме, які спогади від зустрічі із загребським «Динамо» дев’ятирічної давності?

- Чесно кажучи, матчі із загребцями у пам’яті особливо не відклалися. Обіграли їх і в Києві, і в Загребі. Згадати щось цікаве, напевно, й не вийде. Та й у ті часи вихід до групового турніру Ліги чемпіонів сприймався як належне, тому жодної ейфорії ніхто не відчував.

- На той момент загребське «Динамо» сприймали як легко прохідного суперника?

- До кожного суперника необхідно налаштовуватися шанобливо. Це підтвердили матчі із «Тюном», на якому ми обпеклися наступного року. З таким же настроєм мають підходити футболісти до матчу й зараз. Кияни мають змітати суперника, щоб не могло виникнути жодних питань. Враховуючи рівень команди, а також завдання та цілі, які стоять перед нею, – це навіть не обговорюється. Будь-яка втрата очок у майбутньому матчі вкрай небажана.

- У «Динамо» зразка 2003 року грали молоді Ніко Кранчар та Едуардо. Яке враження вони справили на вас за двома очними матчами?

- Чесно кажучи, навіть не пам’ятаю їх у грі. Якщо Едуардо кілька разів і побачив, то Кранчар взагалі нічого не показав. Щоправда, Ніко забив нам у Києві, але це справа така... Взагалі, наскільки я пам’ятаю, особливих проблем як у домашньому, так і в гостьовому матчі ми не мали.

- Чого очікувати від загребського «Динамо» в найближчому матчі на НСК «Олімпійський»?

- Окопів. Гості будуть грати суто від оборони й намагатися щось створити в атаці.

- Можливо, Ви бачили матч «Динамо» (Загреб) із «Порту» в першому турі групового турніру?

- Лише в огляді, де подається лише нарізка небезпечних моментів. Цільної картинки за такими уривками про гру команди скласти не можна. Втім, гадаю, що «Динамо» (Загреб) – беззаперечний аутсайдер групи. Киянам необхідно спокійно перемагати й рухатися далі. Із такими суперниками не можна втрачати очки, адже одного-двох балів на фініші може й не вистачити для виходу до плей-офф.

- Спрогнозуєте рахунок?

- Я сподіваюся, що кияни виграють. Рахунок передбачити не візьмуся, але команда Олега Блохіна має перемогти у два м'ячі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер