Максим Шацьких: «Із Дніпром було легше грати»

Максим Шацьких: «Із Дніпром було легше грати»

Гравці «Динамо» Мілош Нінкович і автор першого гола в ворота запорізького «Металурга» Максим Шацьких після матчу відповіли на запитання журналістів.

Максим ШАЦЬКИХ, нападаючий «Динамо»:

- Перемога далась нам важко. Ми знали, що суперник гратиме від оборони, тому готувались до такої гри. Сьогодні старались більше використовувати фланги. Вважаю, нам це вдалось.

- Максиме, в останніх матчах ти виходив лише на заміну…

- Звичайно, легше грати зі стартового свистка арбітра. Тим не менше, різниці немає як допомагати команді – зі стартових хвилин чи виходячи на заміну. Головне – мені сьогодні вдалось забити гол і допомогти команді виграти.

- Після того, як Бангура отримав травму, твої шанси на потрапляння в основний склад збільшились?

- А вони й не зменшувались. Побачимо, як складеться далі.

- Юрій Павлович на прес-конференції так і не розкрив секрет, що він сказав вам у перерві…

- Просто порадив нам додати в русі, ще більше використовувати фланги у зв’язку з дуже насиченою обороною суперника. Також відзначив важливість швидкого голу в другому таймі, що нам і вдалось втілити в життя.

- Як показали перші два матчі після зимової перерви, «Динамо» легше грати «другим номером»…

- Із «Дніпром» було легше виграти, тому що команда сама грає і дає грати супернику. У тому матчі в нас було досить багато простору, і, зрозуміло, було набагато легше грати.

- Своєю грою задоволені?

- Свою гру я ніколи не оцінюю. Думаю, що цілком міг би зробити більше.

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник "Динамо":

- Ми очікували, що «Металург» весь матч не переходитиме свою половину поля, тому у другому таймі зіграли, як слідує, і перемогли. Щоправда, перший гол дещо шокував, я думав, нам удасться зрівняти рахунок ще в першому таймі. А в другій половині зустрічі наш тренер вдало провів заміни, окрім того, ми були в більшості, тому з виходом Алієва стали більше атакувати і змогли забити два м’ячі.

- «Динамо» весь час не покидало половину поля суперника. Як умудрились пропустити?

- Поле було досить важким. Думаю, саме це і завадило Саші Шовковському зафіксувати м’яч. Не розумію, чому, але в другому таймі при рахунку 2:1 на нашу користь, «Металург» не хотів атакувати. Можливо, вони планували чогось добитись за допомогою контратак. Не знаю…

- Як би склалась гра, якби не було вилучення?

- Думаю, ми б все рівно виграли.

- У вас було кілька хороших моментів влучити в ворота суперника. Чого не вистачило?

- Напевно, концентрації. Головне, ці моменти є, думаю, у наступних іграх уже буду забивати.

- По ходу поєдинку ви кілька разів мінялись флангами з Олегом Гусєвим. Такою була задумка тренера?

- Ні, просто, якщо Олег після атаки залишався на лівому флангу, я його підстрахував. У мене «робоча» нога права, але я віддаю перевагу грати на лівому флангу, для мене це складає труднощів.

- Чого очікуєте від наступного матчу з «Карпатами»? 
- Думаю, багато атакувати вони точно не будуть. Напевно, львів’яни постараються відсиджуватись на своїй половині поля. Але, сподіваюсь, у нас буде хоча б трішки більше вільного простору, аніж сьогодні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер