Максим Шацьких: «Засумував за рідними»

Максим Шацьких: «Засумував за рідними»

Максим Шацьких, провівши два тижні з «Динамо» в Австрії, по прибутті до Києва майже того ж дня відправився у розпорядження збірної Узбекистану, яка брала участь у Кубку Азії. Перший матч проти Ірану Шацьких пропускав, і його команда програла. Повернення Максима вийшло по-справжньому тріумфальним – у матчі 2-го туру проти Малайзії форвард «Динамо» відзначився дублем, а у вирішальному матчі за вихід із групи Максим відкрив рахунок та поклав початок розгрому збірної Китаю. Про свої враження по приїзді до Києва Максим розповів у інтерв’ю клубному сайтові www.fcdynamo.kiev.ua.

- Максим, із яким настроєм повертаєшся до Києва?

- Нормальний настрій. Прикро, що припинили боротьбу лише в чвертьфіналі, оскільки могли цілком розраховувати на кращий результат. Також засумував за рідними – все-таки, якщо врахувати два тижні, проведені в «Динамо» на зборах в Австрії, я не бачив їх більше місяця.

- Проблем із акліматизацією у тебе не виникало?

- Ні, у мене такого немає. Правда, багато сил забрала дорога із Індонезії, де ми проводили чвертьфінальний матч проти Саудівської Аравії, до Києва. Але тепер я повен сил та готовий допомогти команді уже в найближчому матчі – в Одесі проти «Чорноморця».

- Як би ти оцінив виступ збірної на турнірі?

- Ми виступали у доволі сильній групі. Іран і Китай завжди згадуються серед фаворитів Азії. Поразка в 1 турі від Ірану визначила долю першого місця в групі. Приємно, що виграли боротьбу з Китаєм за друге місце. Інше питання, що не змогли пройти далі першого кола плей-офф, тобто чвертьфіналу. Ми боролись, але, на жаль, програли, і не змогли добитись кращого в історії країни результату на цьому турнірі.

- Як оцінюєш виступ «Динамо» за твоєї відсутності?

- Нічию проти «Шахтаря» в Донецьку можна розцінювати як достойний результат. Прикро, що, ведучи в рахунку, у результаті пропустили в другому таймі. Але ось нічия з «Арсеналом» мене дуже здивувала. Вважаю, що цю команду потрібно обігравати із закритими очима. Правда, запис матчу ще не дивився – не було часу. Тому моя думка сугубо суб’єктивна. 

 www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер